用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝中英文幼稚園 天水圍~英藝家長入o黎傾o下!
樓主: BoBoChau
go

天水圍~英藝家長入o黎傾o下! [複製鏈接]

Re: 天水圍~英藝家長入o黎傾o下!

del

已經問左學校, 只有大埔才會試開國際班, 其他學校要睇大埔的試開結果.

但係我好欣賞現況呀! 日日都有兩文三語.

happymamma 寫道:
下學期好似有國際班開喎! 如果真係, 大家會繼續讀主流班, 定轉國際班呢?
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

請問有無媽咪知道日本CAMESSE貼紙相機,邊度有得買 唔該晒

hello~~各位英藝家長:
有d問題想請教,最近我分別參觀過英藝同德怡,依家個心真係15/16唔知點好,其實總括o黎講英藝比我o既印象較好,但最輸蝕o既就係地方真係好細,課室又少,好驚個仔第時活動空間唔夠,所以好想問問大家,覺得呢個point重唔重要?

子峰mama:
妳囝囝04年出世, 應該係讀N1, 我想應該OK!
N1一班只收15人, 有兩位老師睇住小朋友安全, 我囝囝都係N1讀起, 第一日已經好開心, 而家佢升LK啦!
我同老公都參觀過德怡, 感覺一般! 所以都係英藝繼續升學!
不過都是個人感覺, 最緊要小朋友讀得開心!
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

thank you~~
kobe(=子峰)今年10月先足兩歲,所以打算到時插班讀n1,其實一直以來都係打算比佢讀k1 o架,完全諗都冇諗過讀n1,但最近忽發其想,印印10月到期要放大假返歸,我又唔係咁想將個仔擺o係佢嫲嫲度(香港),不如索性比佢讀書,就可以解決所有煩惱,(但就要洗多一年錢)唔知依家n1係唔係$2400/月?同埋呢度有冇bb今年都讀n1?

煒良媽咪'請check pm

請問依家全校有幾多學生呀?我唔記得有冇記錯,聽聞佢地好似收生不足係咪真o架?

煒良媽咪請收pm

煒良媽咪'我同佢講過啦!因之前去過潮陽家長會,老師帶她們去參觀和玩遊戲,所以很喜歡潮陽。

請問依家全校有幾多學生呀?我唔記得有冇記錯,聽聞佢地好似收生不足係咪真o架?

以我所知,今年英藝唔知點解比前年多左仔添,大約多10-20個!而家每級平均都有80-90人,算好好啦!因為有間幼稚園今年幼兒班收到5個咋!

紫羚媽咪 寫道:
煒良媽咪'我同佢講過啦!因之前去過潮陽家長會,老師帶她們去參觀和玩遊戲,所以很喜歡潮陽。

上年我都諗過lei個問題, 唔想煒良有比較, 所以參觀完李宗德後就冇再去其他小學參觀

煒良媽咪;今日已退了大天的學位,唔想佢 住番學而影響學業,。爹地也不想她太辛苦。想問妳知不知日本CAMESSE貼紙相機邊度有得買?

Re: 天水圍~英藝家長入嚟傾吓!

紫羚媽咪 寫道:
煒良媽咪;今日已退了大天的學位,唔想佢 住番學而影響學業,。爹地也不想她太辛苦。想問妳知不知日本CAMESSE貼紙相機邊度有得買?

算吧! 最緊要紫羚讀得開心!  如果你唔係以搬屋為理由而轉去讀"大天"既話, 你都好難說服到紫羚. 另一方面其實路程都係一個好大問題  
我唔知邊度有得買貼紙相機呀!

fannie 寫道:
[quote]請問依家全校有幾多學生呀?我唔記得有冇記錯,聽聞佢地好似收生不足係咪真o架?

以我所知,今年英藝唔知點解比前年多左仔添,大約多10-20個!而家每級平均都有80-90人,算好好啦!因為有間幼稚園今年幼兒班收到5個咋! [/quote]

NC/am都有3班喎! 每班25-30人!

明天歡送會, 大家會整咩野食比小朋友帶返學呀?

晉諾媽咪 寫道:
明天歡送會, 大家會整咩野食比小朋友帶返學呀?

Fish Ball + 燒賣 + 蝦餃
該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題