用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 油塘基顯家長天地
樓主: hermanpapa
go

油塘基顯家長天地 [複製鏈接]

原文章由 kwok330 於 07-8-31 22:04 硐表
班主任無打比我
今年仲早過往年上校車....陰功!

係啦...上校車既時間真係好早呀...

我個都係男仔又係1C班呀! 太好了, 卒之有個係同班la~~

原文章由 G仔媽咪 於 07-8-31 21:57 硐表
我家小朋友係男生,分配到1C班

妳呢? ^^

好嘢~~ 咁日後有個照應喇 \^0^/

係咪妳大頭貼+簽名欄嗰位 "BB" 呢?

我仔仔昨日見到張BB相佢仲話BB好得意

嘻嘻...

原文章由 onon530 於 07-8-31 23:17 硐表
我個都係男仔又係1C班呀! 太好了, 卒之有個係同班la~~
Ģ仔’ ƒoŏlĩsħ媽咪

原文章由 onon530 於 07-8-31 23:17 硐表

我都想識個同班既家長呀...我囡係1A...有無同班既家長呀..聯絡吓啦....

開學之後..真係有好多通告要回...小一既家長大家會唔會參加家教會呀...回應吓...

昨日家長會校方一直發表有關教學......

到差唔多放學有廣播

但都聽唔到講咩

希望明天冇帶漏嘢喇~
Ģ仔’ ƒoŏlĩsħ媽咪

係呀~ 咪就係簽名欄嗰位bb law~  不過係好細個時影ga! 睇下你仔仔認唔認得先! 你小朋友要坐校車的嗎?

星期六第一日返學, 真係有d混亂呀! 因為都幾多人, 唔知遲下會唔會好d呢! 昨日於文具店買了個A4size的folder, 比亞仔做功課袋, 有條拉鍊的, 試過放作業入去無問題.

回條大致上已經填好晒, 參加埋牙科保健$20, 亦己交針卡&出世紙copy, 相片5張等... 大家交齊未呀!~

原文章由 G仔媽咪 於 07-8-31 23:26 硐表
好嘢~~ 咁日後有個照應喇 \^0^/

係咪妳大頭貼+簽名欄嗰位 "BB" 呢?

我仔仔昨日見到張BB相佢仲話BB好得意

嘻嘻...

[ 本文章最後由 onon530 於 07-9-3 09:19 編輯 ]

我都有出席, 但因亞女幼稚園的家長會遲放, 所以我都遲到了  大家可以講下大致上講了什麼嗎? 因怕聽漏了很多 :cry:

Thank you!

原文章由 G仔媽咪 於 07-9-2 23:45 硐表
昨日家長會校方一直發表有關教學......

到差唔多放學有廣播

但都聽唔到講咩

希望明天冇帶漏嘢喇~

[ 本文章最後由 onon530 於 07-9-3 09:25 編輯 ]

哎呀!
我唔記得$20呀:(

淨係掛住簽名

原文章由 onon530 於 07-9-3 09:18 硐表
係呀~ 咪就係簽名欄嗰位bb law~  不過係好細個時影ga! 睇下你仔仔認唔認得先! 你小朋友要坐校車的嗎?

星期六第一日返學, 真係有d混亂呀! 因為都幾多人, 唔知遲下會唔會好d呢! 昨日於文具店買了個A4siz ...

[ 本文章最後由 素兒 於 07-9-3 09:24 編輯 ]

素兒:唔怕,明天補番la,但不要忘記在信封面寫上,姓名班別&是什麼費用等...  係呢,你填寫牙科保健張form時,有個學生編號,是否=出世紙no呢?

仲有大家交的資料相同嗎? 如有不同請大家多多幫忙,互相提點!

原文章由 素兒 於 07-9-3 09:23 硐表
哎呀!
我唔記得$20呀:(

淨係掛住簽名

我星期六去接我囡放學,沒有跟老師說,只是到校車等候操場等我囡下來后,再跟保姆姨姨講我們自己接而已。

我每年都有參加家教會,你們都參加吧!
還有,大家都請推舉Kwok330做執委呀!
Kwok, 要怎樣提名你呀?請告訴我們。

另外,我有重要發現,今年學校取消了兩次總測驗,改為三次考試,我已向學校求証了。

知道,THX  ,
學生編號 唔係 出世紙NO喎,
應該係小一派位果個NO
大家都咁話啦 ,互相提點!

原文章由 onon530 於 07-9-3 09:29 硐表
素兒:唔怕,明天補番la,但不要忘記在信封面寫上,姓名班別&是什麼費用等...  係呢,你填寫牙科保健張form時,有個學生編號,是否=出世紙no呢?

仲有大家交的資料相同嗎? 如有不同請大家多多幫忙,互相提點!

...

[ 本文章最後由 素兒 於 07-9-3 10:49 編輯 ]

Xiao-K....
我+小虎+booska都參加家教會,我今年是笫一年參加,
唔熟佢地既行政,怕做執委唔稱職,做普通會員還可以,
我盡量去開多d會,收多d風,

改為三次考試,好羅...讀少次...kakakaka

各姊妹....
剩係9月訂飯有餐具及台墊送,打後訂無得送

原文章由 Xiao-K 於 07-9-3 09:41 硐表
我星期六去接我囡放學,沒有跟老師說,只是到校車等候操場等我囡下來后,再跟保姆姨姨講我們自己接而已。

我每年都有參加家教會,你們都參加吧!
還有,大家都請推舉Kwok330做執委呀!
Kwok, 要怎樣提名 ...

[ 本文章最後由 kwok330 於 07-9-3 11:04 編輯 ]

sorry,
我諗我都唔係好肯定,
唔好聽我講啦:(
我未回魂呀

原文章由 素兒 於 07-9-3 09:51 硐表
知道,THX  ,
學生編號 唔係 出世紙NO喎,
應該係小一派位果個NO
大家都咁話啦 ,互相提點!

原文章由 onon530 於 07-9-3 09:18 硐表

星期六第一日返學, 真係有d混亂呀! 因為都幾多人, 唔知遲下會唔會好d呢! 昨日於文具店買了個A4siz ...

睇唔到要交出世紙copy. 漏左. 支票又放左係公司. 要明天先交訂飯單. 唔知ok嗎? 不過真係好多通告.  睇到
好彩有大家分享如果唔係漏得重多

my daughter also study in 1A ka~
she call Yellow ~

原文章由 emonmama 於 07-9-2 15:24 硐表

我都想識個同班既家長呀...我囡係1A...有無同班既家長呀..聯絡吓啦....

原文章由 yaupuiyi 於 07-9-3 11:29 硐表
my daughter also study in 1A ka~
she call Yellow ~

以後大家多d聯絡...指教..分享吓

原文章由 BearMother 於 07-9-3 11:06 硐表

睇唔到要交出世紙copy. 漏左. 支票又放左係公司. 要明天先交訂飯單. 唔知ok嗎? 不過真係好多通告.  睇到
好彩有大家分享如果唔係漏得重多

係本手冊入面..另外釘左張紙...其中一項就話要帶出世紙copy..相片....
係 la ..一次咁多通告真係睇到

各位媽咪,

想阻大家一陣問個問題, 我囝囝明件讀P1, 請問你地小朋友之前贛邊間幼稚園, 如果我囝囝只有15分會唔會好難入呢?? 唔該晒

素兒,
好高興星期六與你相認, 以後多D聯絡啦..

onon530,
我哋星期六都嚐試找你, 但找不到! 希望下次能與你相認啦..
牙科保健張form有個學生編號,我填左小一派位果個NO...  

各位,
你哋D小朋友返學開心嗎? 我個今日就好開心, 因為老師送左個貼紙比佢.
明天開始帶1-6課的書, 今日開始教囡囡拾書包, 不過唔知係咪所有書同作業只需帶1A及一上呢? 請問有冇人知?

不如統計下大家讀邊班, 以後交流下啦:
1A - emonmama, wo3wo2wo1, yaupuiyi
1B -
1C - onon530, G仔媽咪
1D - BearMother
1E -
1F - 琳琳B媽, 素兒, annkoo, winglamcarmen

多多指教

[ 本文章最後由 琳琳B媽 於 07-9-8 00:40 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題