用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 05入小一的家長入9598啦~~
樓主: 叮噹99
go

05入小一的家長入9598啦~~ [複製鏈接]

Re: 05入小一的家長入9598啦~~

由 小寶 於 2005-06-15 17:54:32

基本上我個仔自己清潔pat pat 是冇問題,不過佢去大大時要除晒條褲,而不是只除一半.但佢返左四年學,都只係試過一次係學校大大.
--------------------------------------------------------
我個仔自己清潔pat pat不太乾淨 ,而且,佢去大大時同你個仔一樣,要除晒條褲,我都有些擔心,不過,他認廁所,只在家(或外婆家)才肯大大,也許不會在學校方便吧!

重複左添!

我個仔又係去大大時要除晒條褲, 而不是只除一半, 我以為佢先咁怪, 原來有咁多小朋友都係o禁 :  :

LEON 寫道:
[quote]
另外琴日去SPI買左個書包,但未有貨因為新款喎,而家做緊特價,所以買左先,我怕到7月旺季加價就唔抵啦!

請問邊度做緊特價
有物野女仔款 ?有 冇粉紅色

CKC 寫道:
我個仔又係去大大時要除晒條褲, 而不是只除一半, 我以為佢先咁怪, 原來有咁多小朋友都係o禁 :  :

我仔都係! :-|

請問邊度做緊特價
有物野女仔款 ?有 冇粉紅色

SPI專門店,舊款有隻粉紅色,減價$288,但sales話易污穢!新款就係得紅色(for girl)!仲有d款有卡通,但冇仔細留意!

睇完你地嘅留言後,又多咗個"抹大大"嘅問題,於是開始教佢, 點知佢話:「咁我返學唔痾"吾""吾"咪得囉!」比佢激死!
係呢!有冇人知現在 spi 書包賣幾錢呢?(無公仔普通嗰款)暑假會平D嗎?

由 Bambi 於 2005-06-16 17:34:10
引文:
--------------------------------------------------------------------------------

CKC 寫道:
我個仔又係去大大時要除晒條褲, 而不是只除一半, 我以為佢先咁怪, 原來有咁多小朋友都係o禁   
--------------------------------------------------------------------------------

我仔都係!  

我個仔都係呀,有時還會做光豬仔添!!     

嘩! 洗唔洗mock光豬o甘跨呀!  
Bluestar 寫道:
[quote]由 Bambi 於 2005-06-16 17:34:10
引文:

CKC 寫道:
我個仔又係去大大時要除晒條褲, 而不是只除一半, 我以為佢先咁怪, 原來有咁多小朋友都係o禁   

我仔都係!  

我個仔都係呀,有時還會做光豬仔添!!      [/quote]

LEON

請問SPI專門店在那裡?for男仔d色/款的有冇減價呢?

crococat 寫道:

SPI專門店:
尖沙咀新世界中心B204
沙田新城市三期A312
荃灣愉景新城一層7號

男女款價錢一樣!

昨日還在夢中,保母車打比我,話妳這間小學我哋唔到喎! 唉 好想喊!咁點呀。

我想問下各位媽咪!如果農圃道官立有位,可放棄陳瑞祺嗎?兩間學校點楝?差別大嗎?

LEON 寫道:
[quote]
crococat 寫道:

SPI專門店:
尖沙咀新世界中心B204
沙田新城市三期A312
荃灣愉景新城一層7號

男女款價錢一樣! [/quote]

thank you!

vanvan 寫道:
叮噹,

我個女又是9月入讀小一,我亦同你一樣想法唔想佢長大。還記起剛出世時的模樣,猶如昨日發生。時間過得真快!
但願我們的小 b b 快快樂樂地成長 !
[img align=right]http://www.new-kingdom.com/dz/images/avatars/27.gif[/img][img align=right]http://www.new-kingdom.com/dz/images/avatars/41.gif[/img][img align=right]http://www.new-kingdom.com/dz/images/avatars/42.gif[/img]

我比較喜歡農圃道官立

h28,

我都會揀農圃, ﹙多口問句﹚你係咪已派咗陳瑞祺, 而再去農圃叩門呢?已經面試成功?農圃係 net 36 算幾熱門, 唔易入, 我個女學校都有好多人放第一志願,都入唔到。

佢擔心咩問題?朋友,功課定係唔適應新環境??
人在世上,只要開心和快樂,就已足夠 :mrgreen:

My girl also promoting otP1 this Sept.  Where to buy Do Re Me or Melody school bag?

Reading the topic makes me laugh -- cos my boy's got all the problems you mentioned, plus more headache to me : he is 好嗲 & he has food allergy.  I got over anxious too -- kept saying -- you are a big boy & shouldn't do this & that...... I am also afraid if some bigger ones might bully him -- he is small built - only 47 lbs.  I want him to learn kungfu/karate to protect himself but afraid that may hurt his fingers - he learns piano.  
‹ 上一主題|下一主題