用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘英藝出咗 offer 啦。有心報讀嘅。good luck ...
樓主: annes
go

九龍塘英藝出咗 offer 啦。有心報讀嘅。good luck [複製鏈接]

簡真係SIDE人地物力, 佢可以起Form度寫收到幾多月的B咪得囉....我之前有間都係, 收到7月31日的B, 我無留意寄左去申請, 人地都打封信回頭啦, 免得SIDE時間....

原來係有OFFER先會有信....不過都無咩所謂啦,平常心吧~

danawkh 發表於 13-11-22 10:04
對佢地好失望,就算有第二round offer, 都唔考慮!

係呀! 我都唔等佢第2 round, 有都唔讀, 已經有其他offer, 如果唔係佢地安排個interview咁差, 小朋友等左成個鐘又熱又焗, 都唔會扭計, 佢做到8成指令都唔收, 算數~

回覆 darichie 的帖子

下? 有offer 先有信? 英藝咁講架?

ponybaby  係, 佢係咁講, 如果冇offer, 出年1月先會有reject信。  發表於 13-11-22 21:49
darichie  前面有JM覆左我嘅POST,佢話打左去英藝問係咁講  發表於 13-11-22 15:35

引用:Quote:danawkh+發表於+13-11-22+10:04+對佢

原帖由 ponybaby 於 13-11-22 發表
係呀! 我都唔等佢第2 round, 有都唔讀, 已經有其他offer, 如果唔係佢地安排個interview咁差, 小朋友等左 ...
大家加油!

ponybaby    發表於 13-11-22 21:49

引用:國際+AM+class+ +

原帖由 annes 於 13-11-20 發表
國際 AM class
我都係, 但想知國際班學費几錢一個月呢。。 有冇雜費?

回覆:九龍塘英藝出咗 offer 啦。有心報讀嘅。good luck

係咪八萬一年?

引用:簡真係SIDE人地物力,+佢可以起Form度寫收到

回覆:九龍塘英藝出咗 offer 啦。有心報讀嘅。good luck

我 May BB 收到 我哋要求嘅 國際pm offer.

我老公同我都覺得$6000學費都幾係野之外,其他嘢都幾啱心水。

其實我小朋友而家都喺英藝上Sat playgroup,1.5hr 英普, hkd300 一堂,上左得兩個月,無優先入pn。但我同老公都覺得呢個playgroup 比之前上左半年$500 堂另一間九龍塘學校 Sat playgroup 抵讀。個 NET 全程带住,普通話老師做assistant, 小孩子返得開心。我、老公、姐姐都試過陪上堂,都覺得ok.

另外,我地有個2 yrs+表姐都入左Zenith n 班,返左幾個月學,上星期约埋去動植物公園。佢識得講 Monkey, Flamingo, 又指住d 花問我 “which color is that? ” , 讀出嚟完全無 hong kong english accent, we r very impressed!!!  

雖然好多人話間學校又親中、admin又亂、老師又冇愛心etc., 我而家都算係用家、以上咁多不是,我真係好彩未遇過。Anyway, 其實大家都係想prepare the best for the children. 之後仲有好幾個名幼interview, 各位媽咪努力!

回覆 aquariusemily 的帖子

感覺上佢地真係冇咩系統喎, interview 信講2-3星期收到通知,面試完左又話一星期有通知,再打去問又話分兩批,第二批12月頭知,又冇同我講1月頭先有rejct 信收

cathy_ng719 發表於 13-11-22 15:37

我老公同我都覺得$6000學費都幾係野之外,其他嘢都幾 ...
$6000是今年的學費, 明年可能調整. 另外有$3000的雜費, 要給兩期.

今日先收到信,am offer, 但不會考慮了,大家未收信既,呢幾日可能都會有,祝大家好運!

8月B收AM OFFER, 我都係今日數到信呀, 明明上星期打去話要等1月, 而家又有信....咁奇

引用:我+May+BB+收到+我哋要求嘅+國際pm+offer.+

原帖由 cathy_ng719 於 13-11-22 發表

我老公同我都覺得$6000學費都幾係野之外,其他嘢都幾 ...
請問pm係返幾點放幾點?

9月B今日收到PM offer!

引用:+本帖最後由+Beazel+於+13-11-27+17:00+編

原帖由 Beazel 於 13-11-27 發表

8月B收AM OFFER, 我都係今日數到信呀, 明明上星期打去話要等 ...
會讀嗎?

九月b,pm offer

回覆:danawkh 的帖子

我都未決定

7月b..……AM offer………

‹ 上一主題|下一主題