用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 (PART 2) ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 (PART 2) [複製鏈接]

原帖由 jl118 於 11-2-23 13:15 發表

希望我下次都聽到大大進步啦 加油

一定得嘅

子女免稅額提高兩成,由現時每名子女50,000元增加至60,000元
住宅用戶戶口提供1,800元的電費補貼
寬免2011至12年度全年的差餉,以每戶每季1,500元為上限。
向所有擁有強積金的市民,一次過派發6000元,注入他們的強積金戶口

原帖由 hellomickey 於 11-2-22 21:50 發表

We have a new friend!!Yeah!
I want to know TAI PO SPN more.

我諗同hk side 差唔多,只係學校旅行地點唔同

醒目開學勳章

原帖由 仔仔錫錫你 於 2011/2/23 14:06 發表

我諗同hk side 差唔多,只係學校旅行地點唔同

How about the school free?

醒目開學勳章

回覆 35# KaHeiBaBa 的文章

Ka Hei 真叻女!!

Del"......

貢獻勳章

原帖由 jl118 於 11-2-23 13:12 發表

所以Ka Hei考到好學校

主要係因為"運氣好",唉 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 max1116 於 11-2-23 13:55 發表
子女免稅額提高兩成,由現時每名子女50,000元增加至60,000元
住宅用戶戶口提供1,800元的電費補貼
寬免2011至12年度全年的差餉,以每戶每季1,500元為上限。
向所有擁有強積金的市民,一次過派發6000元,注入他們的強積金戶口
...

因為冇得退稅,鬍鬚曾已經俾好多 BK 媽咪剷到 ......

可以的話,妳都係收番 D 會比較好 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 hellomickey 於 11-2-23 22:39 發表
Ka Hei 真叻女!!

叻咩呀,都係嗰句:"一山還有一山高" !!

KaHeiBaBa,

同意呀! 當年都唸過幫囡囡起名叫'一山'

spcn家長日當天, 我接過評估報告...真係唔敢打開, 最後都係交比爸爸做, 感覺很沉重! <n1的時候真的沒此感覺>

KaHei 適應了小一的生活嗎?  

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-2-24 02:18 發表

叻咩呀,都係嗰句:"一山還有一山高" !!

我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

貢獻勳章

原帖由 Nov 於 11-2-24 10:30 發表
KaHeiBaBa,

同意呀! 當年都唸過幫囡囡起名叫'一山'

spcn家長日當天, 我接過評估報告...真係唔敢打開, 最後都係交比爸爸做, 感覺很沉重!

KaHei 適應了小一的生活嗎?  

...

KaHei 好早已經適應,唔適應嗰個反而係我,唉 !!

提一提大家 :
2011年度SPN (CWB) 新生報名將於明天(3月1日)開始接受申請喇,詳情請參閱校方網頁啦 ~

岩岩有 BK member 報料,今年 SPN 有 15 個小朋友考入 DGJS & SPCC.  好

醒目開學勳章

原帖由 Sumyeema1 於 11-2-28 17:07 發表
岩岩有 BK member 報料,今年 SPN 有 15 個小朋友考入 DGJS & SPCC.  好

作為spn的一份子,很為師姐高興

醒目開學勳章

原帖由 Sumyeema1 於 2011/2/28 17:07 發表

消息好靈通!!
我冇去收料,不過都應該差不多,其中有一X老師組(10-11人)同学裏,現在只剩下3位同学會去SPC(即考到DGJS and SPCC啦)
另外有2位同学是兩間都收咗佢(以我所知),加上其他組的叻同學.....D料好準!!

Don't forget SPN只有60+位女同学!咁樣成績,好叻喇!! (如果以考到呢兩間学校為目標的話)

而其他絕大部份女同学都入了SPC,真係好開心!!沒有人會唔認同啩?

貢獻勳章

原帖由 hellomickey 於 11-2-28 22:55 發表

消息好靈通!!
我冇去收料,不過都應該差不多,其中有一X老師組(10-11人)同学裏,現在只剩下3位同学會去SPC(即考到DGJS and SPCC啦)
另外有2位同学是兩間都收咗佢(以我所知),加上其他組的叻同學.....D料好準!!

Don't forget SPN只有60+位女同学!咁樣成績,好叻喇!! (如果以考到呢兩間学校為目標的話)

而其他絕大部份女同学都入了SPC,真係好開心!!沒有人會唔認同啩?

尤其是曾經、依家係 SPN 嘅一份子 !! (絕對有光宗耀祖嘅感覺,恭喜哂)

作為曾經係 SPN 家長之一,唔多唔少都沾上了半點光彩 !!

貢獻勳章

原帖由 jl118 於 11-2-28 19:36 發表

作為spn的一份子,很為師姐高興

作為後輩,唔多唔少都會有壓力,加油呀 !!

貢獻勳章

原帖由 Sumyeema1 於 11-2-28 17:07 發表

查實嚟嚟去去都係嗰幾位 (對我嚟講,已經有幾位特別熟悉),Sumyeema 同意嗎 ??  

貢獻勳章

原帖由 max1116 於 11-2-28 11:54 發表
提一提大家 :
2011年度SPN (CWB) 新生報名將於明天(3月1日)開始接受申請喇,詳情請參閱校方網頁啦 ~

睇完今年嘅申請表格,我都想提一提大家,今年喺某 D 方面,同往年略有不同,請留意:

1. 要交多一張相

1. two extra 4R-size photos:-
‧ one only applicant
‧ another with her/his family
(Write the name of the child and the Application
Number "11N-xxxx" at the back of the photo)

2. ........

申請表格,Please click !! (另外,中文版本只供參考,Please click)

順帶一提:

~ Parents will be notified before the end of June (whether the child is accepted or not). If accepted, the child
begins school in August.
~ The child who is not accepted will have his/her name entered into the waiting list (extended only until
May of next year. Application for further extension for another year (for N2) should be sent in a letter to
school. Please quote with the name & apply number of the child.)

Good Luck to all "Applicants" !!

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-1 02:44 發表

睇完今年嘅申請表格,我都想提一提大家,今年喺某 D 方面,同往年略有不同,請留意:

1. 要交多一張相

1. two extra 4R-size photos:-
‧ one only applicant
‧ another with her/his family
(Write the name of the chil ...

哈哈 ! 俾你快咗一步添 ~

唔該哂 kaheibaba

好彩再睇多一次,好等我有時間去準備
‹ 上一主題|下一主題