用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 蒙特竣利教材
樓主: cm93002
go

蒙特竣利教材 [複製鏈接]

Re: 蒙特竣利教材

kp,
Thanks for your coodination and effort !

我昨晚收到玩具啦 ~~
但由於亞仔病左, 所以唔得閒上來滙報      

agreed with other 網友 - MA 同 YT的玩具質地很好,
不過, 當然價錢比較貴 ...
而MR字頭, 其實都OK, 但比起MA 同 YT就差D, 勝在平

有無人買左插座圆柱体 & 彩色圆柱 ?
想問問係唔係 actual size 還是縮小版 ?
我最初以為好大件添      

另外,砂数学板係唔係已開始甩砂紙 ?     
因我見個數目字好似唔係太完整, i.e. 數目字有少少崩 

而彩虹塔最大的圓圏拎唔到出來, 要好大力先得,
我諗個內圏做細左 ...

另外, 打擊飛人就有1個小人困左在盒底拎唔到出來玩

其他都好好, 滿意 ∼∼  
不過,有些玩具比預期小

我又唔覺好大陣味喎 ∼∼
不過, 當然要抺過先好俾BB玩

88654321 寫道:
請問D玩具有無好大陣味.

有無人買咗專業那set, any comment.   

cm93002,
上完堂有冇d notes可分享呀? 無時間去上堂啦!

另kp,
我已收妥蒙氐專業板20件,大致都滿意!但在"配色"中,藍色,綠色及紅色漸變色板及乘除數板真係花得好緊要!我想要換呢幾樣,可以點安排?

cm93002 寫道:
各位:
我尋日上完兒童無限o既蒙特梭利家長教育班,我覺得好好,好值得去上,個導師推界咗d書同網站,o係度同大家分享下
書:童年的秘密
       有吸收力的心靈
       發現孩子
       學習的革命
       三歲決定一生
       發現母親
website:www.kizclub.org
              www.montessorimaterials.org
              www.ams.hg
              www.zerotothree.org

Mashimaro,
Thank you.
我最怕大陣味釋出好多甲醛,對人體有害.
之前在第二個網到買咗D好平嘅木玩具好大味,好耐先散晒.
MashiMaro 寫道:
我又唔覺好大陣味喎 ∼∼
不過, 當然要抺過先好俾BB玩

siukei,

我雖然無係當當真正買過書,
但我儲左好多書想買 ...
如果你填左email address for 缺貨 item,
當佢地補左貨係會收到 email notification
幾時補貨係無定, 即時快時慢, depend on different book

我都係想買的書10樣7無,
所以 so far 都無自己訂過
不過, 前幾日在好書分享, 
有個媽媽話 group 埋一齊訂可以慳運費,
所以 join 左佢地

如果你唔係訂得太多書, min運費都要 $30,
不太花算
不如你試下去大陸書店 (旺角同CWB)找找有無你要的書 

siukei 寫道:
唔好意思,題外話,想請教下有試過喺當當網訂過書嘅媽咪:

當我將我的暂存架裡的書放入购物车時,如那本書是缺貨的話,當當網prompt我输入Email address,我想知當有貨時喺咪真係會Email通知呢?

又通常要等幾耐先收到通知?

我想訂嘅書有一半都缺貨,都唔知等唔等好!你哋通常會點做?

因為係第一次訂,請指教下!Many Thx!

bb媽咪grace,
係就係有d notes,不過我個人覺得佢d notes 比較散亂,如果齋睇我諗唔係好明,而且內容都係普通,聽佢講解就學到多好多,反而佢介紹o既書同website就幾有用...

各位:
我尋日上完兒童無限o既蒙特梭利家長教育班,我覺得好好,好值得去上,個導師推界咗d書同網站,o係度同大家分享下
有吸收力的心靈
發現孩子
學習的革命
三歲決定一生
發現母親
website:www.kizclub.com(唔係org)
www.ams.hg

Thanks for your information.
等我得閒睇下, 
不過, 真係好多書要睇呀 ∼∼

cm93002 寫道:
各位:
有吸收力的心靈
發現孩子
學習的革命
三歲決定一生
發現母親
website:www.kizclub.com(唔係org)
www.ams.hg

唔好意思借個位,
岩岩今次訂左d貨, 個人原因有d想唔要, 有無媽媽有興建, 請pm我, 照回原價出售...

MA0001 插座圆柱体 383
MA0037 手眼直协调螺丝组 96

8月14-16日, 我地去左北京睇奧運, 唔會係bk搵到我~~

[/url]

happy小米,mashi maro, siukei
please pm me your account number, that I can refund the money of out of stock item to you.

大家有興趣訂下一次的人就簽名啦,不用pm問我幾時會再訂喇,當我地第一次訂購的人,
收到貨又話無問題,我就會搞第二次訂購,只要留意呢道的公布就得.
都係o個句,十張單為限,每人share $16匯款手續費,
運費自付($150-$200)
未收到order form的人請留下email address.
--------------------------------------------------------

1) Monty
2)chingkiu(補上)
3) littlemak
4)Num Num
5) Cleverbb
6) nw22
7)88654321
8)w_y----已收list
9) Jerek ----- 巳收list
10)[email protected]~~THANK YOU!

---------closed-----------

今次訂購人注意請於26/1(星期五晚11:00前)send個list比我,否則當放棄訂購.

kp061078,

May I know if each mom pay the "運費自付($150-$200)" or it's share among by the 10 moms? Also if the 運費 is a fixed or variable price depending on how many items you order? Thanks.

kp,

Please check pm.  Thanks !

kp061078 寫道:
happy小米,mashi maro, siukei
please pm me your account number, that I can refund the money of out of stock item to you.

kp,

我仲係未收到運輸嘅電話,可唔可以幫我跟跟啊?

Or 你可以pm個contact比我自己跟都得,Thx!

大家有興趣訂下一次的人就簽名啦,不用pm問我幾時會再訂喇,當我地第一次訂購的人,
收到貨又話無問題,我就會搞第二次訂購,只要留意呢道的公布就得.
都係o個句,十張單為限,每人share $16匯款手續費,
運費自付($150-$200)
未收到order form的人請留下email address.
--------------------------------------------------------

1) Monty
2)chingkiu(補上)
3) littlemak
4)Num Num
5) Cleverbb
6) nw22
7)88654321
8)w_y----已收list
9) Jerek ----- 巳收list
10)[email protected]~~THANK YOU!

---------closed-----------

今次訂購人注意請於26/1(星期五晚11:00前)send個list比我,否則當放棄訂購.

kp:
hello!
I have already sent the list, thank you!

cleverbb,
運費係香港呢邊收...由貨櫃碼頭攞貨送上門,以第張order計.不論幾多件貨.
九龍區,新界$150
香港$200
屯門,天水圍,粉嶺$170

HI Kp061078,
唔好意思, 現在才check email.  多謝你的回覆. 請問那麼玩具是適合2.5yrs old 以上.  我有上過那個網, 但大部份只適合0-1yr old.  而你哋媽咪的對話, 我catch-up唔倒.  有無多d資料可以參考下.  tks!

TszYingMama ,
蒙的教具其實係for 3 years old的小朋友,因為我地呢班媽媽好鬼心急..阿B歲幾就買定係屋企擺...    ..望見都開心!!!!
你可以去 夢圓圓夢睇下.

ykammie,
sorry , I cannot recieve your email. please send it again.

ykammie,
原來已收到你的email.

As I only order a few items and total toy cost ~$300, but the 運費 is $150 which is half price of the toys! May I know if there're some moms live in TKO or Kln side that can share the 運費 with me?

cleverbb,
運費係香港呢邊收...由貨櫃碼頭攞貨送上門,以第張order計.不論幾多件貨.
九龍區,新界$150
香港$200
屯門,天水圍,粉嶺$170
‹ 上一主題|下一主題