用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 2010-11年小一,入黎傾下
樓主: pandacat_bb
go

2010-11年小一,入黎傾下 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我係見到手冊個日寫做網上功課(啟思網)至做乍。中文默書未講默邊課呀! 唔知係唔係班班一樣架呢?

原帖由 aaasmama 於 10-10-18 18:14 發表
好快又默書&dict. 各位上次成績如何啊? 今次中文默第七/八課. 係唔係以後每兩個星期默書&dict?
你地有冇做網上公課?

原帖由 aaasmama 於 10-10-18 18:14 發表
好快又默書&dict. 各位上次成績如何啊? 今次中文默第七/八課. 係唔係以後每兩個星期默書&dict?
你地有冇做網上公課?

我地上次默左三四課, 下次仲未知喎....
網上功課都係老師叫先做咋.....

醒目開學勳章

我地上次都係三、四課。可能班班一樣。

話時話, 我覺得份中默似測驗卷多d!!

係呢, 運動會你地小朋友參加左咩項目?

原帖由 Bluetoothjch 於 10-10-20 10:01 發表

我地上次默左三四課, 下次仲未知喎....
網上功課都係老師叫先做咋.....

回覆 1# Funny 的文章

我仔好想參加, 但老師冇揀佢

呢排lee道好鬼靜, 我lum大家都為D默書進評忙緊.

你地有無apply Halloween 做家長義工呀?

校運會亞仔無被選中, 不過就填左同佢跑愛心馬拉松, 會見到你地嗎? 早上volunteer 做看台守跌序,係米即係全程企定定向看台呢? 禁唔洗比賽D小朋友又點呢?

我想請教各位知唔知如果星期六掛打風,咁D課外活動安排點? 係米跟平時返學指引?

醒目開學勳章

我個仔剛剛相反! 老師有幾項都選中佢, 後來佢講返比老師知, 咁老師話參加一項就ok。我都r哂頭, 個仔幾時變左運動健將?!  

原帖由 Kimuimoon 於 10-10-20 13:13 發表
我仔好想參加, 但老師冇揀佢

原帖由 Funny 於 10-10-20 15:02 發表
我個仔剛剛相反! 老師有幾項都選中佢, 後來佢講返比老師知, 咁老師話參加一項就ok。我都r哂頭, 個仔幾時變左運動健將?!  

我又完全無想過揀運動員喎, 我個仔無同我講即係無啦, 頭先問佢, 佢話唔想參加, 只係想坐定定睇人咋喎....

e度靜, 不過我地1D班仲靜, 得queen180307同我兩個chat咋....

都唔算好靜...妳睇下只有這年級的出聲...
鮎魚殺到點算好?
原帖由 Bluetoothjch 於 10-10-21 16:48 發表

我又完全無想過揀運動員喎, 我個仔無同我講即係無啦, 頭先問佢, 佢話唔想參加, 只係想坐定定睇人咋喎....

e度靜, 不過我地1D班仲靜, 得queen180307同我兩個chat咋.... ...

我都覺得呢度好靜.

老師都無揀我亞仔, 但我地有報馬拉松, 希望唔會悶死啦.

我無報做萬聖節義工, 撞咗時間, 但有報其他.

醒目開學勳章

我冇收到通告,係唔係即係抽唔中我運動會做義工?

你地買左冬季校服未 ? 係咪又各買兩套 ?? HOW ABOUT 短藍絨 & 長藍絨PANTS ??

我見大部份愛X平過X綸十幾蚊, 唔知會唔會質地差D呢... 件三合一平成一百呀 !!

我買左愛x, 唔知掂唔掂??

原帖由 Bluetoothjch 於 10-10-23 22:40 發表
你地買左冬季校服未 ? 係咪又各買兩套 ?? HOW ABOUT 短藍絨 & 長藍絨PANTS ??

我見大部份愛X平過X綸十幾蚊, 唔知會唔會質地差D呢... 件三合一平成一百呀 !!

愛X係咪27號有校服攞啦, 我仔話有單派咗, 仲話早知我地都訂愛X啦, 可以早D有學校風褸著
我仔話有D同學兩間都有訂, 唔知係咪想有得比較
原帖由 queen180307 於 10-10-25 13:20 發表

醒目開學勳章

你收到貨上黎講下質地O唔OK?
我訂左金錀呀, 而家睇你地講, 先知價錢相差都几多!
之前都無留意tim!!

原帖由 queen180307 於 10-10-25 13:20 發表

醒目開學勳章

我無訂呀, 自己親身去金錀買, 因為想快d比件風褸個仔著。不過真係好貴呀, 我買左仟幾元!! 不過條長西褲係薄料, 我問佢地有無絨料, 因為著得長褲, 就肯定個日好凍, 點知佢地話係呢隻料喎!

我都想知,金錀同愛民質地會唔會差好遠?我冇跟學校訂,驚唔啱碼,自己去金錀買,運動褲同三合一外套都冇我個囡囡既呎碼,淨係買到裙,恤衫同運動上衫 T_T

有冇高年級家長買過愛民三合一外套同運動長褲呢?質地OK唔OK架?THANK YOU!

醒目開學勳章

我都買唔齊, 不過訂左lor, 比晒錢架喇! 都唔知要等到幾時至有貨。

原帖由 pandacat_bb 於 10-10-26 15:19 發表
我都想知,金錀同愛民質地會唔會差好遠?我冇跟學校訂,驚唔啱碼,自己去金錀買,運動褲同三合一外套都冇我個囡囡既呎碼,淨係買到裙,恤衫同運動上衫 T_T

有冇高年級家長買過愛民三合一外套同運動長褲呢?質地OK唔OK架?THANK YOU! ...

我見愛X條西FU話係絨, 金X條西FU係仿毛, 會唔會絨會暖D呢 ??

FUNNY,
成千蚊, 咁即係全部一式兩件 .... ??

醒目開學勳章

係咩? 乜愛民條西褲係絨咩? 咁我寧願比錢買多條喇!!

恤衫短褲運動服就各兩件, 其他外套就一件, 無買校"騮"!

原帖由 Bluetoothjch 於 10-10-26 17:50 發表
我見愛X條西FU話係絨, 金X條西FU係仿毛, 會唔會絨會暖D呢 ??

FUNNY,
成千蚊, 咁即係全部一式兩件 .... ??
‹ 上一主題|下一主題