用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2009-K1 大召集
樓主: kimmiechiu
go

創價 2009-K1 大召集 [複製鏈接]

各位下午幼兒三組的DaddyMommy,

我剛剛看完website上英語日活動的video,但看兩次都只係見到幼兒一二組及其他班級的表演,找唔到第三組,可唔可以幫我確認一下是我眼大睇唔到,還是學校剪片漏了。 Thanks.

我剛剛看完website上英語日活動的video,但看兩次都只係見到幼兒一二組及其他班級的表演,找唔到第三組,可唔可以幫我確認一下是我眼大睇唔到,還是學校剪片漏了。 Thanks.

我都睇咗好耐, 都係揾唔到.
我聽仔仔唱既係國語歌 (只要媽媽露笑, 我的心就甜…), 30/4 係english day, 學校可能無放上網….

原帖由 heihei_mama 於 10-5-8 00:37 發表

我剛剛看完website上英語日活動的video,但看兩次都只係見到幼兒一二組及其他班級的表演,找唔到第三組,可唔可以幫我確認一下是我眼大睇唔到,還是學校剪片漏了。 Thanks. ...

我再重覆睇下先~ 好想睇到佢地嘅表演啊~

最近佢地學左3首歌; "媽媽我愛妳" " 超人爸爸" & "揼骨操" 都好得意呀! 樂澄日日都跳, 真係睇到我地好開心~ 好鍾意呢幾隻歌呀~!

原帖由 bmw320i 於 10-5-8 12:41 發表
我都睇咗好耐, 都係揾唔到.
我聽仔仔唱既係國語歌 (只要媽媽露笑臉, 我的心就甜…), 30/4 係english day, 學校可能無放上網….

carfoon:

Sorry, 21/5 已約了朋友看海星.
下次再約呀.

原帖由 carfoon 於 10-5-5 19:11 發表
5月21號佛誕假期, 大家有無咩節目呀?
如果到時天氣好, 大家有無興趣一齊去馬灣玩沙灘&挪亞方舟行下? 我同樂澄都好耐無去過了, 主要去沙灘玩沙玩水, 挪亞方舟喺出面影相玩公園, 展覽館就到時再決定入唔入, 因為之前 ...

carfoon:

珈珈有唱媽媽我愛妳" , 幾好聽.
學校真好, 珈珈晚晚幫我揼骨.

原帖由 carfoon 於 10-5-10 13:38 發表

最近佢地學左3首歌; "媽媽我愛妳" " 超人爸爸" & "揼骨操" 都好得意呀! 樂澄日日都跳, 真係睇到我地好開心~ 好鍾意呢幾隻歌呀~!

...

bolam02:

學校可能人多先無得参加, 我想珈珈今次lucky,
要好好参与今次 活动.

原帖由 bolam02 於 10-5-5 13:48 發表
我們連"家長也敬師"也無得去呀! 支票已經退回給我們了.鳴鳴...

唔緊要呀~ 有機會夾到時間, 大家再一起出來玩啦~!

christine,
去邊度睇海星呀? 樂澄好鍾意海星架~

原帖由 chrisitne 於 10-5-10 15:03 發表
carfoon:

Sorry, 21/5 已約了朋友看海星.
下次再約呀.

carfoon:

海星
http://hk.myblog.yahoo.com/wongfan-wongfan/article?mid=3228

原帖由 carfoon 於 10-5-10 15:48 發表
唔緊要呀~ 有機會夾到時間, 大家再一起出來玩啦~!

christine,
去邊度睇海星呀? 樂澄好鍾意海星架~

christine,

係咪妳自己個blog呀? 多謝好介紹呀, 好特別, 下次都要去睇下先~

原帖由 chrisitne 於 10-5-13 13:36 發表
carfoon:

海星
http://hk.myblog.yahoo.com/wongfan-wongfan/article?mid=3228

carfoon:

唔係呀, 朋友轉載給我.

今期校刊見到呀女張相, 你有無??

原帖由 carfoon 於 10-5-13 23:42 發表
christine,

係咪妳自己個blog呀? 多謝好介紹呀, 好特別, 下次都要去睇下先~

我阿仔話第三組都有表演唱Thank you Mommy,所以上星期同老師反映了,今日上學校網頁問題已解決,大約在影片的中段可以睇到第三組表演。

原帖由 carfoon 於 10-5-10 13:38 發表

...

睇到啦.  睇到啦. 唔該晒您呀!

原帖由 heihei_mama 於 10-5-19 01:38 發表
我阿仔話第三組都有表演唱Thank you Mommy,所以上星期同老師反映了,今日上學校網頁問題已解決,大約在影片的中段可以睇到第三組表演。

christine,

ic. thank you 呀~

無喎, 係咪親子同樂日的相片? 我地無參加活動, 所以無樂澄的相呀~ 真係好嘞, 有相, 記得留為紀念呀~

原帖由 chrisitne 於 10-5-17 13:58 發表
carfoon:

唔係呀, 朋友轉載給我.

今期校刊見到呀女張相, 你有無??

heihei_mama,

唔該哂妳呀~!

原帖由 heihei_mama 於 10-5-19 01:38 發表

醒目開學勳章

原帖由 chrisitne 於 10-5-13 13:36 發表
carfoon:

海星

christine,

幾得意BOR,有時間都去睇下先~

29/5 舉行嘅"家長也敬師日" 真係好開心&難忘啊~!
樂澄全程都好投入睇演出,企足成場都唔累;本來去到中場開始有少少眼訓, 但佢一聽到老師最後會上台, 即刻精神番,見到成班老師同姨姨上台, 佢好興奮呀~!
果日亦同好多同學仔相認到, 真係一次難得的聚會呢~!
真係要多謝一班義工家長的幫忙~ ( 原來做義工家長真係唔容易, 好辛苦架 )

carfoon:

當日好正, 個個表演得好好, 好感動

原帖由 carfoon 於 10-5-31 14:14 發表
29/5 舉行嘅"家長也敬師日" 真係好開心&難忘啊~!
樂澄全程都好投入睇演出,企足成場都唔累;本來去到中場開始有少少眼訓, 但佢一聽到老師最後會上台, 即刻精神番,見到成班老師同姨姨上台, 佢好興奮呀~!
果日亦同好多 ...

時間過得真快, 呀女幼兒班已經讀1年.
唔知下年幼低班會否跟同班同學一齊??
7月學校有活動, 要帶拖鞋...
是否有水水玩??

原帖由 chrisitne 於 10-6-10 17:18 發表
carfoon:

當日好正, 個個表演得好好, 好感動

我忘記了, 請問要幾時帶拖鞋...?

原帖由 chrisitne 於 10-7-5 15:16 發表
時間過得真快, 呀女幼兒班已經讀1年.
唔知下年幼低班會否跟同班同學一齊??
7月學校有活動, 要帶拖鞋...
是否有水水玩??
‹ 上一主題|下一主題