用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 35區~你地點排呀?
樓主: ss2003
go

35區~你地點排呀? [複製鏈接]

Re: 35區~你地點排呀?

SPJB:

我只可以講如果入左宣道唔雖要太擔心, 我仔仔個班主任話好多小朋友都係心散(我個仔都成日係咁,老師家長日時同我講過,一見佢心散就會馬上善意地叫佢個名等佢集中),做錯事門係正常,大人都會啦!只要同佢地講番件事再比D時間佢改就得啦!
(如果你想知多D,可以call我 tel:92239205,我好樂意解答你)

Hugub,

宣道叩門點interview?
問?考?

你個手提俾得咁揚   我無記錯你有係34區發過言ge!

hugub 寫道:
SPJB:

我只可以講如果入左宣道唔雖要太擔心, 我仔仔個班主任話好多小朋友都係心散(我個仔都成日係咁,老師家長日時同我講過,一見佢心散就會馬上善意地叫佢個名等佢集中),做錯事門係正常,大人都會啦!只要同佢地講番件事再比D時間佢改就得啦!
(如果你想知多D,可以call我 tel:92xxxxxx,我好樂意解答你)

Yes! 你好似入到陳瑞琪, 恭喜!

有咩所為,電話號碼咋! 我去年呢個時候都好似其他家長咁四圍問人(盲佬摸像)。 做人緊係要互相幫忙 !

係入到陳瑞琪,我穩陣派又怕玩到扣門。   ,電話我會PM多,我怕俾人叫起身V V。講笑      

hugub 寫道:
Yes! 你好似入到陳瑞琪, 恭喜!

有咩所為,電話號碼咋! 我去年呢個時候都好似其他家長咁四圍問人(盲佬摸像)。 做人緊係要互相幫忙 !

有冇咁無聊! V V 我開緊大喎 !! 吹脹佢 !!!

hugub ,

但係兩次選校都唔係首選佢,再叩門好似無咁有誠意,

老實講最想梗係馬頭涌,但個個都知競爭大,

亞仔係讀宣道幼稚園,我同老師傾過,佢話可以乙部填馬頭涌,叩門宣小,都有d得.但乙部填宣小,叩門宣小,機會大好多,加上我個仔係宣幼生,印象又加分.

馬頭涌係間千禧校舍,入到又大又靚,比較之下宣小都唔錯,至於老師我就覺得宣小好過馬頭涌.

hugub 寫道:
dondon:

我朋友個囡囡試過叩門宣道但不擭取錄, 後來我叫佢個囡自己寫封信比張校長(當然係家長作小朋友抄), 第三日收到電話。收左!!

我自己都係叩門入, 我係34區。宣道收生都唔一定考濾填第幾志願架!

dondon

上年有人第一天神 派左去第三志願宣小

機本上宣幼派位後會問有冇人想叩黃埔宣道可以舉手, 你大可放馬頭涌第一ga.

wensi

上年有人第一天神 派左去第三志願宣小[/quote]
--------------------------------------------------
咁即係點呀?係唔係表示其實好少人會將宣小排係首志願??

hugub
機本上宣幼派位後會問有冇人想叩黃埔宣道可以舉手, 你大可放馬頭涌第一ga.
----------------------------------------------------
sorry,問清楚D,係唔係宣幼生兩次唔係首選宣小,但叩門的機會都好大呀?

Dondon:

因我唔係黃埔宣道校長唔敢公門肯定答你

Please check P.M.

hugub

你係唔係話宣幼派位後,會直接問家長叩唔叩黃埔宣道,

如果係咁,就算兩輪都唔首選宣小,叩門機會都應該幾大...

多謝賜教!!唔咳晒!!

有好多人都勇ga! 放天神 馬頭涌頭位,好昜西"出"左去四5志願ga! 除左lee 兩間好out standing  宣小 千禧and 奉基 (會共用操場佢地通ga!)都好平均 差5多!你想收風去付近D補習社八下la!佢地好多料,邊間多功課、深 同派中學

dondon816 寫道:
wensi

--------------------------------------------------
咁即係點呀?係唔係表示其實好少人會將宣小排係首志願??
[/quote]

如果我派到呢個結果都願, 我覺得黃埔幾間水準都好, 勢均力敵
wensi 寫道:
dondon

我個人認為35區 選校好過34 區。34 區個五間hit 都爆,之後果D又好似麻。35區D校平圴D。D人做地址5係41就係34區。

hugub

多謝你同我分享你的經驗,根據你的意見,而家我知點選校排位,唔咳晒!!

dondon 816 :

You are Welcom, Hope you can success in First choice!!

Hugub

聖提摩太數學會教快半個學期
葛量洪學校好似唔係太好,尤其係校監

dondon816 寫道:
咁聖提摩太同葛量洪大家覺得點同會點安排??

hugub,

承你貴言,得左請你飲茶.

hugub 寫道:
dondon 816 :

You are Welcom, Hope you can success in First choice!!

Hugub
‹ 上一主題|下一主題