用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請教: 乙部排位
樓主: DYPT
go

請教: 乙部排位 [複製鏈接]

更正:是乙一#1 填YWGS

醒目開學勳章 王國長老

引用:+本帖最後由+penpen+於+16-4-4+15:10+編輯+

原帖由 penpen 於 16-04-04 發表
他區個幾個位只可以揀一間去搏,乙二已經諗爆頭,擺晒三間都係他區位,搏唔中時又係彈到大老遠志願。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:penpen+發表於+16-4-4+13:47+你睇佢

原帖由 penpen 於 16-04-04 發表
佢會唔會講緊他區嘅1、2個位呢~不過真係冇理由咁搏法,除非佢個囡好鬼勁,派唔到可以去叩門啦,我諗緊瑪中 ...
仲未見到教局有大抽獎既學位公佈啵.

penpen  他區位好似每年都係咁上下  發表於 16-4-4 19:45
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 16-4-4 19:34
他區個幾個位只可以揀一間去搏,乙二已經諗爆頭,擺晒三間都係他區位,搏唔中時又係彈到大老遠志願。

...

係,除非成績好突出諗住叩門,否則咁搏只係搵嚟攪

醒目開學勳章 王國長老

penpen 發表於 16-4-4 15:06
之前女英華係有7~8個他區位比深水埗,不過乙一要搏女英華就真係要放棄上智囉 ...
係連聖母玫瑰都無埋

醒目開學勳章 王國長老

DYPT 發表於 16-4-4 18:10
若小朋友堅持乙一7填YWGS, 博個8個位, 那乙二可選擇邊間band 1 會穩陣D呢?
我真係唔識玩這個遊戲. 我以為頭 ...
乙二唔使諗上智, 聖母玫瑰或有機, 因 ek 有人講 10-12 年度係乙二入, 資料只可作參考當年未正式縮班減派.

醒目開學勳章 王國長老

penpen 發表於 16-4-4 19:50
他區位好似每年都係咁上下
睇唔返教局舊年各區大抽獎學位資料

因我上年save 了個 document, 所以有得睇下先.

DYPT 發表於 16-4-4 17:59
學校因為見到乙部有他區學校, 大部份都是2個2個位, 所以想問下會否冇人會咁早就填, 若果真是冇人填, 咁就變 ...

就算有两个两个位,都唔洗禁搏啩?三个搏哂他区……万一有两三个人个隨机no先过你,連上智聖母玫瑰瑪神乜都無哂,一彈都唔止彈左去边啦!

你要搏YWGS八个位,就要放棄上智100个位啦~

引用:+本帖最後由+Yanamami+於+16-4-4+21:18+編

原帖由 Yanamami 於 16-04-04 發表

個女硬係要擺YWGS你就由得佢?

佢話乜你都跟?咁仲使父母做監護人?你個女做咁高風險決定,你是否需要拉佢一把?如果你認為可以承受風險,咁當我冇講過la

醒目開學勳章 王國長老

引用:+本帖最後由+siden+於+16-4-4+22:13+編輯+\

原帖由 siden 於 16-04-04 發表
當我保守喇,自行揀左 YWGS,甲一都會揀,乙一會係上智,乙二聖母玫瑰,最多派位後入唔到  YWGS 再去叩門。

Yanamami  YWGS不設叩门呢~  發表於 16-4-5 00:31

回覆:miriam 的帖子

樓主,要知道自行以外,跟著的就是比運氣了,能力幾大,都控制吾到運氣。大家咁肉緊係因為知道要計埋機會率,現實點吧

我覺得乙一搏英華都無大問題,但前提是要捨得放棄上智,乙二要保守些少
,放聖母玫瑰己是極限了。
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

醒目開學勳章 王國長老

gundamlo 發表於 16-4-4 22:41
樓主,要知道自行以外,跟著的就是比運氣了,能力幾大,都控制吾到運氣。大家咁肉緊係因為知道要計埋機會率 ...
自行搏盡人之常情, 去到大抽獎要靠個 lucky no. 就要現實返, 要知道搏唔到既時候叩門難度係極高.

有時同朋友傾時聽到佢地既選擇真係好鬼驚.

引用:Quote:gundamlo+發表於+16-4-4+22:41+樓主

原帖由 miriam 於 16-04-05 發表
自行搏盡人之常情, 去到大抽獎要靠個 lucky no. 就要現實返, 要知道搏唔到既時候叩門難度係極高.

有時同朋 ...
仲要楼主之前開宗明義佢冇抽奬運

醒目開學勳章 王國長老

siden 發表於 16-4-5 00:15
仲要楼主之前開宗明義佢冇抽奬運
我都無抽獎運架, 揀小學派第 8 志願, 叩門叩到我傻.

中學保守左, 自一同 banding, 自二已經降左, 外加心儀既體藝, 好彩入到體藝咋.

去到大抽獎明知減派後 B1 學位少左, 乙一當然同自一一樣, 乙二已經揀間仲可以碌到既, 乙三已經放棄揀 B2A, 免得碌到去大西洋.

真人真事有家長極進取, 大抽獎乙部填盡可揀 B1, 估計應該係自行時入左, 如以呢個排位頭二都唔中時, 叩門遊戲真係玩到傻.

醒目開學勳章 王國長老

唔係 SPCC 收左咩?? 無註冊到搏大抽獎??

Yanamami    發表於 16-4-5 00:34

miriam 發表於 16-4-5 00:11

有時同朋 ...
同意~~自可搏自行。

樓主對基本玩法不懂, 應找班主任補補課

penpen  班主任都未必清楚遊戲玩法  發表於 16-4-5 00:43

miriam 發表於 16-4-5 00:31
唔係 SPCC 收左咩?? 無註冊到搏大抽獎??
唔係真係惊左个ROP而唔讀啩?
‹ 上一主題|下一主題