用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in 九龍靈糧堂好定又一城村幼稚園好呀? ...
樓主: kumiso
go

in 九龍靈糧堂好定又一城村幼稚園好呀? [複製鏈接]

回覆:tkinwong 的帖子

SC,LH,KV 都有報,KM 趕唔切報,ETC 唔知邊間?

ETC唔係幼稚園嚟架

引用:ETC唔係幼稚園嚟架

原帖由 cherrybeepbeep 於 13-10-24 發表
ETC唔係幼稚園嚟架
係喎ETC 係等等咁解,但通常係用細楷既etc .........

回覆:in 九龍靈糧堂好定又一城村幼稚園好呀?

Of course 九龍靈糧堂啦,老牌出名幼稚園,論口啤一定係靈糧 win,但校舍就無得同又一村比喇。始終又一村以前有小學,校舍一定夠大,但又一村出名商業化,同埋收生率高 ,見親都收,就係因為校舍夠大,開班多,所以收既機會率一定大過靈糧好多,想當年我兩間都有in, 又一村interview 時老師。校長好似做 show 咁,態度勁nice,  Nice 到有d假,因我係第二輪既interview, 我去到問主任亦都話第二輪只收pm 班,am已第一輪收哂,即係遲報既就一定要讀下午,但當時主任已講可in 左先,好大機會可轉番上午,因到注冊時好多家長會放棄的,咁同我講咪即係話自己學校都係做後備多,因好多人最後都會放棄唔讀 之後隔日就通知收左Pm 班,但最後我真係有另一間心儀既收左,所以唔讀又一村,但就已比唒注冊費,校車,書簿費⋯ 跟住打番去學校取消入讀,佢地既熊度就360度變哂,又唔理我,淨係叫我寫信同等,但又唔講清楚資料同埋要得幾耐,打親去d態度好唔好咁hea 左我就算,最後通知我去學校攞番可退款時支票,但去到佢地職員d熊度真係仲衰過乜,好似我問佢地攞錢咁,咁個日咁啱撞到朋友個朋友去in呢間,但想同佢打招乎講多一句都唔得,即時要我走,話唔好係度騷擾interview D 人 係咪有問題呀,所以對此學校感覺唔係幾好,咁假,點比我小朋友入去讀呀!至於靈糧,因為佢校個舍冇咁大同埋都算多人去in,我個年應該係一仠六佰幾人去in, 但位就只收上下午班各四十零人, 都知道機會微,難過仲六合彩,但in 完呢間感覺良好,覺得教師職員態度真誠d同埋認真d, 都好想自己小朋友可以係度讀,但都係只得後備,但而家兩間都有朋友讀緊,聽朋友講靈糧堂真係一間唔錯既幼稚園,老師出名有愛心,所以簡邊間in, 都唔駛講啦~

‹ 上一主題|下一主題