用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 參加校方德育營,張祝珊新生遭解放軍洗腦.  ...
樓主: yyyvonne
go

參加校方德育營,張祝珊新生遭解放軍洗腦.  [複製鏈接]

我都覺得你有D問題,你同小朋友日日洗腦都唔聽你講!

唔係咁講,越有主見,越有腦嘅人越不易被洗腦。
冇腦嘅人,洗腦程序都可省却,人講咩佢就信咩,係好使好用嘅工具。

小心為上,多加關註!

雖然話冇咁易洗腦,但小心為上,被迫去這些地方,NO LA,這間學校不用錢也不讀。

ccspy  據老師講,學生可自由參與,沒有強迫的。家長有權決定自己子女參加與否。  發表於 13-9-3 16:25
talent2000  They definitely say .. thank you!  發表於 13-9-3 14:56

回復 birdmom 的帖子

The school is very good, don't mislead by the said parents.
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

cheukyu 發表於 13-9-2 20:02
真係有D小題大做,解放軍入營唔一定係宣揚共產黨精神,唔好講到維護緊香港地區安全o既國家軍人好似洪水猛獸咁 ...

運用港大校長的一句話: 學生有自己的頭腦, 應有自己的主見
我亦都唔相信入營一天就係洗腦

Jackieson  咪係!  發表於 13-9-5 13:44
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

引用:回復+me2+的帖子 我都覺得你有D問題,你同

原帖由 yyyvonne 於 13-09-03 發表
回復 me2 的帖子

我都覺得你有D問題,你同小朋友日日洗腦都唔聽你講!
sorry,我唔系話你,我是指這篇報道中的家長杞人憂天,同埋我覺得呢篇報道的角度有問題。我成日同仔女講,我唔鐘意共產黨的宣傳手法,但系我同樣都唔鐘意一些逢中必反的作為,咁樣對國家進步係冇益嘎。

701003  agree  發表於 13-9-3 22:58
知我者謂我心憂,不知我者謂我何求!

引用:Quote:原帖由+yyyvonne+於+13-09-03+發表回

原帖由 me2 於 13-09-03 發表
sorry,我唔系話你,我是指這篇報道中的家長杞人憂天,同埋我覺得呢篇報道的角度有問題。我成日同仔女講,我 ...
完全同意!

我係cheuk yu爸爸!

簽名被屏蔽

回覆:參加校方德育營,張祝珊新生遭解放軍洗腦. 

如果咁容洗到腦,我會重金禮聘個解放軍將所有孝試範圍植入我個仔個腦袋到。

唔洗腦亦不代表值得去

SKB 發表於 13-9-5 08:38
如果咁容洗到腦,我會重金禮聘個解放軍將所有孝試範圍植入我個仔個腦袋到。

...

如果他識植入,已經不用做PLA.
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

簽名被屏蔽

talent2000 發表於 13-9-5 13:08
所以參觀PLA係不會被洗腦的反而令人更清晰。

因人而異,有人选择面對,有人选择避之则吉·

引用:+本帖最後由+talent2000+於+13-9-3+22:21+

原帖由 talent2000 於 13-09-03 發表
其實乜嘢叫「不可推翻中國」?翻了的中國是怎樣的?翻了之後會變甚麼國? 諗極唔明

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

引用:Quote:JustAParent+發表於+13-9-5+13:48+其

原帖由 talent2000 於 13-09-05 發表
你現在走的路就是答案。
啊!原來係咁。

簽名被屏蔽

引用:爱自己的国家是发自个人情怀。这种情怀是建

原帖由 talent2000 於 13-09-05 發表
爱自己的国家是发自个人情怀。这种情怀是建立于个人的民族情感,歷史回音等。一个国家能给你驕傲感,能站在 ...
同感!

知我者謂我心憂,不知我者謂我何求!

回復 talent2000 的帖子

现在“有些人”所讲的是“推翻一个政党”,还是“推翻中国”?
Syria是因为它用化学武器,还是因为它弱小所以被人欺负?
我不太懂,可否赐教?
‹ 上一主題|下一主題