用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問各位家長收到伯特利幼兒園N1班通知信嗎? ...
樓主: ben.suki
go

請問各位家長收到伯特利幼兒園N1班通知信嗎? [複製鏈接]

回覆:ben.suki 的帖子

哥哥讀緊九龍靈糧堂。

coll 發表於 13-1-17 16:12
回復 Ethan_Ma 的帖子

純粹自己囡囡. 可能係細B, 各方面會比大B慢少少, 這方面都會理解. 在評語鼓勵欠奉, ...
如果小朋友非常主觀及活躍,入伯特利會否令大人細路都辛苦?
哥哥同樣活潑好動,讀緊活動敎學嘅幼稚園,但都成日俾人投訴。曾有人提議讀傳統的學校,可令小朋友乖啲⋯
伯特利能包容又主觀又活潑的小孩嗎?

個人認為,老師比較喜歡乖o既小朋友,學生自理能力高。最終都係睇小朋友同老師合唔合。所以囡囡唔係太合這間學校。

自己大果個小朋友哥哥都係好活潑型在另一間幼稚園,上年同年輕老師合唔到,成日接放學都收到投訴,今年年資較長o既老師睇到哥哥o既優點同埋有方法控制/減低到哥哥o既好動,今年家長及哥哥特別開心。

引用:個人認為,老師比較喜歡乖o既小朋友,學生

原帖由 coll 於 13-03-11 發表
個人認為,老師比較喜歡乖o既小朋友,學生自理能力高。最終都係睇小朋友同老師合唔合。所以囡囡唔係太合這 ...
完全認同。大仔同一情況,雖然係話「愉快學習、活動敎學」嘅學校,之前遇著嘅老師只係投訴,今年遇到個有耐性又細心嘅老師,發掘到阿仔的優點,同時接納阿仔的好動而產生嘅問題。軟硬兼施咁對佢,見到阿仔有相當的成長。今年大人細路都開心好多!

‹ 上一主題|下一主題