用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幼兒園 (九龍塘)
樓主: NatalieMaMa
go

迦南幼兒園 (九龍塘) [複製鏈接]

Re: 迦南幼兒園 (九龍塘)

ChristineBB,

hi, 你好呀! 我都有d問題想問問 :
1) 上午及下午返學時間
2) 你囡囡是否坐校車來回
3) 小朋友是否每日都可以出playground玩架???
4) n1班是否都會開party架???

好多問題 因為我想個囝有d活動先比佢返幼兒園ja, 所以多活動係我既首選

NatalieMaMa,

又係我呀!

上個星期六 “經濟日報” 隨報附送之 “親子城-豆丁大晒” 今期講 "迦南幼稚園/幼兒園", 岩哂你睇, 快D問吓人有無啦, 如你真想要的話, 又搵唔到人有的話, 我都可以寄俾你, 你可PM個地址俾我!

loklok0104
Thanks a lot really!!   Please check pm.

Hi, 各位媽咪,
不好意思呵!! 今天掛住買聖誕禮物冇問到tim, 明天一定問到話比大家知 :  

yuiyuibb,
多謝你的意見,我都有打算早D帶囡囡去玩下先,但係玩完佢都未必肯睬人,真係要睇下佢果日o既狀態囉!

hi yuiyuibb

1)上午9am-12noon,下午1:15-4:30pm比上午長少少
2)我哋住沙田,由黃泥頭返到學校$840/month
3)我試過開頭同佢一齊上堂,佢哋每朝早會在露天的地方有早會,小朋友排晒隊,聽主任講話,跟住會播兒歌做早操,另每星期好似有一日有個哥哥帶跳舞.
4)每兩個月有一次生日會,有不同主題,另節令性會有不同活動,如游泳,萬聖節,聖誕節等.因為n1太細,學校不會安排旅行,但會有一次摸擬的,小朋友都要帶野餐食物,之後,老師好似會帶小朋友到學校對出的三角公園.
除此之外,亦有親子勞作,我同爸爸做過龍舟,聖誕吊飾,中秋燈籠等,如家長每次也有交的話,學期完結時有一張証書比阿女,好盞!

由 yuiyuibb 於 2004-12-21 14:50:27

hi, 你好呀! 我都有d問題想問問 :
1) 上午及下午返學時間
2) 你囡囡是否坐校車來回
3) 小朋友是否每日都可以出playground玩架???
4) n1班是否都會開party架???

好多問題  因為我想個囝有d活動先比佢返幼兒園ja, 所以多活動係我既首選   

請問迦南幼兒園 (九龍塘)有否playgroup上?

另外想問下大家迦南幼兒園 (九龍塘)之網址?

bbaa,

迦南幼兒園 (九龍塘)係無playgroup架!

地址 : 九龍塘金巴倫道9-11號

www.cannan.edu.hk

創校1965年, 佔地2.5萬呎, 樓高3層, 分前座同後座, 有過萬呎既花園, 提供滑梯等遊樂設施, 全校30間課室, 幼兒園係後座.

學校係採用 :活動教學為主流, 貫穿整個課程, 再以主題研習, 高廣度教學, 再配合適合既蒙特梭利教材.

Natalie Ma Ma,

我今日會寄出 "親子城" 應該一兩日會收到.

其實小意思離傘, 你唔洗太客氣, 還店我都無用吖, 你唔洗咁多個 "真的真的", 幇到人我都學得好開心架! :

loklok0104,
thanks very much!

loklok0104

Thank you so much really!!!

yuiyuibb & JadeCheung

Bad News!! N1 a.m.section is full already

thank you!但我都唔明點解am會full哂?不過如果學校收我囡囡,我都會選擇迦南o既!咁你o地會唔選擇呢間幼兒園呢?

我都係住沙田,我住第一城,請問你個小朋友要幾點鐘出門等校車?因為我亦擔心小朋友長途跋涉會好辛苦!

請問各位媽咪有冇在迦南讀緊Aunty Ho的playgroup, 好唔好呀?  我有興趣讀Sat果班?

NatalieMaMa & JadeCheung,

真係bad news~~~~~~~~~~~~~:cry: , 我比個囝讀既機會都好大(因為好少n1班, 好既又大多數full day), 我可能會睇睇"劍鳴"

Do they have native english teacher ?

yuiyuibb,
劍鳴好唔好?學費貴唔貴呢?有N1咩?我都唔知重有邊間幼兒園... :cry: 我都驚緊迦南收好少學生............

JadeCheung,

劍鳴學費 : around hk$3,000.00(無雜費), 係有n1架, 佢地雖然新d, 不過聽聞都有來頭(前喇沙小學校長開), 你可以去"談幼稚園"到睇睇, 佢地有個topic係d家長交流架, 我都有睇過...其實我比囝囝讀幼兒園都係比佢玩下jar, 幼稚園我就會緊d, 所以地方清潔, 老師有愛心既學校我都ok架la, 不過都要比個囝睇睇先....怕佢唔like麻

yuiyuibb,
Thank you!等我都留意下呢一間先,不過唔知收o左生未呢?我恐怕現在報太遲了,等我下星期打去學校問下先!

loklok0104,

今天收到啦   真的一萬個唔該呵!!     

By the way, Merry Christmas!! :

你今日收到喇! 唔知岩唔岩你洗呢?

[size=medium]Merry Christmas :

‹ 上一主題|下一主題