用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 如何教寶寶數學-第三階段(應如何著手)
樓主: ZoeTse
go

如何教寶寶數學-第三階段(應如何著手) [複製鏈接]

Re: 如何教寶寶數學-第三階段(應如何著手)

Hi ZoeTse,

我只比我囝囝睇完 1-40 點,因為我覺得佢唔多想睇,唔知我係咪方法有問題?我唔夠快手,故我每次一張閃一秒再攞第二張再閃一秒,如此類推,你覺得咁得唔得!
另外我唔知算式點比佢睇,書入面話列出來 (即排放出來),咁時間未好長囉!另有人話一叠由前至後閃一次,又係要好快手,究竟邊種先啱?你係點比你BB睇的?

Thank you very much!!

cherly
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

醒目開學勳章

請問你地有冇自製圓點卡下載圖片呀!
因為我去網站到我開唔到佢個檔案下載呀!
我想麻煩你地幫我下載圖片然後send e-mail比我呀!

[email protected]

~~~thx~~~

cherly
多口答下你先!
1)睇點點卡時,睇到20點就要教算式,否則bb就會很悶.如果bb唔想睇,你可以每次只教一組,分幾次教,咁應該會集中些.
2)我比bb睇算式時,是一張一張的閃給她看.最緊要閃得快些.
‹ 上一主題|下一主題