用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K3M同學請進
樓主: lamlam23
go

K3M同學請進 [複製鏈接]

Hi 3M mami,

想請教下今日應該有幾多樣功課, 阿囝話佢唔見o左份數學簿功課(黃色)

佢書包有:
- 中文寫"到"字, "秋天到,水果多", "衣", "雨衣", "妹妹有一件雨衣"
- 英文寫"teacher", "My teacher is Miss Yu", "basket", "I have a basket"
- 數學: 一張"1c"工作紙

仲有無一本黃色數學薄要寫?

唔該哂

沒有黃色簿,只有一張紙

lamlam23,

oh thank you so much!

jjhh

回覆 23# jjhh 的文章

hi jjhh

揾到個係K3M既同學仔陪你啦~~~

原帖由 lamlam23 於 10-9-25 00:22 發表
沒有黃色簿,只有一張紙

唔通班班唔同?阿仔嗰班(3E)就有一張數學worksheet+黃色數學簿(寫51-60)。

我仔有黃色簿(寫51-60)+1b+1c數學紙,不過佢星期五請o左假,星期五o係校車到屋企時先拿功課簿,可能o係堂上做.
原帖由 Camom 於 10-9-25 13:42 發表

唔通班班唔同?阿仔嗰班(3E)就有一張數學worksheet+黃色數學簿(寫51-60)。

這個weekend有兩張畫紙, 一張油顏色, 一張好似畫kv學校既設施, 不過我見其他班話畫一樣設施, 仲話要剪出lai咁話

不過阿囝畫o左好多野o係上面(即每樣野都細細隻咁), 我再問佢其實係咪畫一樣野, 佢又話畫好多都得

你o地公子公主有無講其實係點? 真係確阿囝一成都x

我個仔都畫晒成個課室出黎,琴晚我問佢幅畫交左比老師後,有無話唔ok?佢話無,老師已收了,所以我無理喇!

我想問mental簽名有無限簽邊到?我慣左在上面簽,簽完阿仔話唔ok,要求我要o係個分隔離簽,係咪真架?

我仔今個星期至下星期要show & tell了,但我終未得閒同佢傾講d乜,你地做未呀?
原帖由 jjhh 於 10-10-5 13:58 發表
這個weekend有兩張畫紙, 一張油顏色, 一張好似畫kv學校既設施, 不過我見其他班話畫一樣設施, 仲話要剪出lai咁話

不過阿囝畫o左好多野o係上面(即每樣野都細細隻咁), 我再問佢其實係咪畫一樣野, 佢又話畫好多都得

你 ...

噚晚阿囝話老師話爭mental未交, 初時我以為係果d阿囝自己改既worksheet要再收番俾老師啦, 佢又話唔係, 原來係一張再細少少既紙, 左面有d數目紙果張, , 等我仲filetim, 我囝無叫我o地簽ka, 不過我同老公估要咋, 真係呢….

不過我o地簽開都係o係分數隔離簽

Show & Tell???? 我未收到有關通告bor, 可能係下一lot, 你囝囝今次既topic係咩呀?

原帖由 weewee 於 10-10-5 14:46 發表
我個仔都畫晒成個課室出黎,琴晚我問佢幅畫交左比老師後,有無話唔ok?佢話無,老師已收了,所以我無理喇!

我想問mental簽名有無限簽邊到?我慣左在上面簽,簽完阿仔話唔ok,要求我要o係個分隔離簽,係咪真架?

我仔今個星期 ...

Show&Tell題目係"認識自己"
原帖由 jjhh 於 10-10-5 15:28 發表
噚晚阿囝話老師話爭mental未交, 初時我以為係果d阿囝自己改既worksheet要再收番俾老師啦, 佢又話唔係, 原來係一張再細少少既紙, 左面有d數目紙果張, , 等我仲file埋tim, 我囝無叫我o地簽ka, 不過我同老公估要咋, 真 ...

~ 這個題目真係可 ~

d抽象

原帖由 weewee 於 10-10-5 17:00 發表
Show&Tell題目係"認識自己"

morning jjhh,

notice有提示,帶家庭相介紹屋企每位成員.

琴日同阿仔溫下中文字,發現好多K2 ge字都唔記得點寫,大鑊
原帖由 jjhh 於 10-10-5 17:42 發表
嘩~ 這個題目真係可 ‘圈’ 可 ‘點’ 呀~

有d抽象…

哎呀! 我又係呀!今日中默, 噚晚諗住再同佢溫下K2d, K3d
‘mon mon’地呀, 真係要同佢惡補下

我噚晚再研究中英文星薄, 中文有成60幾個句子呀, 英文都有好多生字
而且已經教o左都幾多下

K3既課程比我想像既快o左好多同深o左好多, 數學暫時都仲ok, d就唔知

原帖由 weewee 於 10-10-6 08:58 發表
morning jjhh,

notice有提示,帶家庭相介紹屋企每位成員.

琴日同阿仔溫下中文字,發現好多K2 ge字都唔記得點寫,大鑊mouth:" />
‹ 上一主題|下一主題