用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教中心幼稚園註冊日
樓主: tracycano
go

基督教中心幼稚園註冊日 [複製鏈接]

謝謝, 咁係咪我自己係淘寶網訂就得架啦? 有無min. order?

原帖由 NICOLE123 於 10-4-10 08:59 發表

我係一班人夾埋係淘寶網訂.訂埋可以燙係衫上面果D
白色LABEL唔得架.因為你D CUP同用品會洗.一濕就甩.

我想請問您仔仔在基督教中心時, 其他時間有沒有去學其他興趣班? 英文要不要去參加一D補習班?
請多多指教!

原帖由 NICOLE123 於 10-4-9 23:49 發表

上下各一班, 一班有4X人.入面再分3組. 即係1X人一組
每組2位老師.
有國語老師.所以我仔去考ST CAT既英普班都無問題
校服佢地會比地址你開學前先自行去買
開學前要買定有蓋既CUP 同毛巾盒(要方便小朋友自己可以開合 ...

我個仔都係pm,wait緊 am, 大家好!
我住葵涌,你地住邊區呀?
如果轉到am我就唔搭校車了,始終得2歲多d唔放心....

原帖由 Janicechong 於 10-4-11 15:03 發表
我想請問您仔仔在基督教中心時, 其他時間有沒有去學其他興趣班? 英文要不要去參加一D補習班?
請多多指教!

我仔而家係N1. 只係今年一月開始上香港兒童合唱團.
無學其他野.始終N1唔係比佢地去學學術上既野.
只係比佢地學習返學既生活同其他人相處.
如果你想問考K. 中心既老師係考K1之前會教識小朋友講自己個名.同推番好張椅.
當然老師唔係專登教呢D野係FOR你地去考K1啦
佢地都想你留係度讀K1嘛.

我仔本身既英文係工人姐姐教佢 (佢係新加坡學既英文.唔差架)

原帖由 hoyinghar 於 10-4-10 12:32 發表
謝謝, 咁係咪我自己係淘寶網訂就得架啦? 有無min. order?

無MIN ORDER不過多D人SHARE平D運費囉
其實HK都有得整架.不過當然係貴D啦

NICOLE123,我記得您個囝囝入左您心儀的K1喎!恭喜您! 您真係好好呀! 令我明白"中心"了不少!THANK YOU!學校膳食方面如何呢?有冇/多唔多功課呀?家校多唔多溝通?

原帖由 TVb08 於 10-4-11 19:27 發表
我個仔都係pm,wait緊 am, 大家好!
我住葵涌,你地住邊區呀?
如果轉到am我就唔搭校車了,始終得2歲多d唔放心....

咁您交左校車張回條未呀?

原帖由 yuen_honey 於 10-4-11 23:19 發表
NICOLE123,我記得您個囝囝入左您心儀的K1喎!恭喜您! 您真係好好呀! 令我明白"中心"了不少!THANK YOU!學校膳食方面如何呢?有冇/多唔多功課呀?家校多唔多溝通? ...

佢地n1係包埋茶點既.一般都係面包, 餅, cake 呢
n1 下半年一星期先有一件功課仔 (coloring果d)
每wk都有手冊update同好多通告
最初老師日日都會打電話比你同你update小朋友情況
之後就會小d .不過你anytime都可以打電話搵老師
佢地好好人

原帖由 yuen_honey 於 10-4-11 23:45 發表

咁您交左校車張回條未呀?

交左,交定先

我住大窩口...同你住得好近...校車方面, 其實我唸住K1至俾佢搭...我們住得咁近, 可以多點交流囉

原帖由 TVb08 於 10-4-12 12:34 發表

交左,交定先

Nicole123, 真係唔該晒你, 我都有去到淘寶到睇, 但有好多花款, 又有公子咁...唔知揀邊只好....

原帖由 NICOLE123 於 10-4-11 20:59 發表

無MIN ORDER不過多D人SHARE平D運費囉
其實HK都有得整架.不過當然係貴D啦

原帖由 NICOLE123 於 10-4-12 12:06 發表

佢地n1係包埋茶點既.一般都係面包, 餅, cake 呢
n1 下半年一星期先有一件功課仔 (coloring果d)
每wk都有手冊update同好多通告
最初老師日日都會打電話比你同你update小朋友情況
之後就會小d .不過你anytime都可以 ...

thank you so much!十分詳盡!

原帖由 hoyinghar 於 10-4-12 13:04 發表
我住大窩口...同你住得好近...校車方面, 其實我唸住K1至俾佢搭...我們住得咁近, 可以多點交流囉

我係在職媽媽,你呢 ?
唔知仲有冇住係我地附近,有事可以多個照應.

我都係在職媽媽

原帖由 TVb08 於 10-4-12 14:32 發表

我係在職媽媽,你呢 ?

我都係在職媽媽

原帖由 TVb08 於 10-4-12 14:32 發表

我係在職媽媽,你呢 ?

好高興認識大家! 我星期六都幫囝囝註咗冊啦,係a.m.班。我住九龍城區,所以唔搭校車啦!

至於校服,我諗去到金倫,話比佢地知要基督教中心兩歲預備班夏季校服就得啦呱!

希望各位嘅囝囝囡囡讀得開開心心啦!
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

仲有冇其他"中心"GE家長呢?
我住係黃大仙呀! 要搭校車+少少擔心!冇法啦!
但我老公話: 係危險D, 但小朋友會覺得好新奇, 覺得自己大個仔!

Dear all, My daughter has registered a.m. class last satuarday..  We live at Lai Chi Kok and will take school bus.

On the registration day, seems not so many parents..I think there is chance for p.m. to change to a.m.

I plan to order the school uniform in July, will it be too late??

妳地好呀!  我都幫我 BB註冊了! 讀am班!  打個招乎先!

謝謝您的長盡回復! 您囝囝咁叻考到好K1學校, 如果我個囝囝有咁叻就好lu!

原帖由 NICOLE123 於 10-4-11 20:58 發表

我仔而家係N1. 只係今年一月開始上香港兒童合唱團.
無學其他野.始終N1唔係比佢地去學學術上既野.
只係比佢地學習返學既生活同其他人相處.
如果你想問考K. 中心既老師係考K1之前會教識小朋友講自己個名.同推番好張 ...
‹ 上一主題|下一主題