用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 其實有無家長選本地課程呢?
樓主: yummivio
go

其實有無家長選本地課程呢? [複製鏈接]

原帖由 popcorn11202001 於 09-3-31 14:18 發表
Thanks, yummivio媽媽,

另外想請問知唔知最近約克的派位如何?
以前york的website有得睇既,
而家就睇唔到...

派位都仲未出晒,但我識幾個k3媽咪佢地都未有私小同直資收...佢地等派位囉!不過好咁睇好似麻麻囉

咁又真係幾恐怖喎,又貴派位又唔好...
本來都心儀YORK....
而家都係要考慮清楚

原帖由 popcorn11202001 於 09-4-1 11:40 發表
咁又真係幾恐怖喎,又貴派位又唔好...
本來都心儀YORK....
而家都係要考慮清楚

都唔係嘅...咁又要睇下小朋友面試個時好唔好呢!
其實好多因數,一間小學又唔會因為小朋友讀邊間幼稚園嚟定收生!

For year 2008, I know that many York students can get a seat from KTS.  If you don't believe, please see KTS forum.  

I trust this school, but I also believe that "一山還有一山高".  If you want your kid to get a offer from better primary school, I think we have to hardworking, don't just rely on kindergarten.  

原帖由 yummivio 於 09-3-31 17:29 發表

派位都仲未出晒,但我識幾個k3媽咪佢地都未有私小同直資收...佢地等派位囉!不過好咁睇好似麻麻囉
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

what is KTS??

What is KTS?

Kowloon Tong Primary School

原帖由 pluto_yuen 於 09-5-3 19:18 發表
What is KTS?
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

原帖由 dora媽 於 09-3-27 21:47 發表
我有報..係6月在香港考,'不過.小朋友沒足5歲.mis話要等9月先‧我怕過咗審請小學的時閒..都唔知點算好

其實你怕囉唔到張証書去見...
你不如驚下小朋友過咗咁多個月,
唔知仲記唔記得學過d咩?
因為你記唔記得上次話要分開考試,
3月上太陸考... 我個次幾驚佢3月讀完要等到5月考!!! 講真比我都唔記得晒啦
你不如問下老師會唔會再加堂同佢地溫,到9月喎
不過一定又要比錢  但無法啦 !! 都比咗咁多都要比嫁啦 ... 如果唔係考得唔好咪好唔低

原來我班有個同學無交錢都唔使分開上堂呀 !

每個月390白比....

點解你會知架??  學校咁樣做會對我地交左錢既學生好唔公平.  會唔會hk$390是多左個幾隻cd呢??

原帖由 yummivio 於 09-5-19 17:03 發表
原來我班有個同學無交錢都唔使分開上堂呀 !

每個月390白比....

原帖由 Fionyiu 於 09-5-19 20:16 發表
點解你會知架??  學校咁樣做會對我地交左錢既學生好唔公平.  會唔會hk$390是多左個幾隻cd呢??

其實係個家長自己講比我聽!因為我都記得上年問我地參唔參加但係無今次咁講明係會變本地班...所以我諗上年其實有d人都無交,所以今年先講到明話無外籍老師囉!
‹ 上一主題|下一主題