用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局譚歐陽少芳幼稚園2004 K1 Chat Room
樓主: CHU.LAM
go

保良局譚歐陽少芳幼稚園2004 K1 Chat Room [複製鏈接]

保良局譚歐陽少芳幼稚園2004 K1 Chat Room

我只可以陪1日咋, 之後最多陪到9點到就要趕住返工!!!
係咪頭10日可以映相及拍movie??
有無家長知道??

Re: 保良局譚歐陽少芳幼稚園2004 K1 Chat Room

快開學好緊張呀,我陪10日毎人5日。   

twinsmama

Re: 保良局譚歐陽少芳幼稚園2004 K1 Chat Room

Dear PLK AYTSF mothers,

I just learnt from the school web site that the date for K1 application form distribution for 05/06 is 1 Nov.  May I know what I should bring, such as copy of birth cert., photos, on that day in order to obtain the form?  Thanks in advance.

我都想知????
Eugenia 你小朋友讀邊班??

Eugenia 寫道:
我只可以陪1日咋, 之後最多陪到9點到就要趕住返工!!!
係咪頭10日可以映相及拍movie??
有無家長知道??

各位媽媽, 唔好意思, 左住你地傾計.

我女女今年報讀, 請問你們去年仔仔女女考試時問什麼?

可不可以  PM  的資料給我

謝謝
[size=x-small]Rachelmummy

Hello! twinsmama,

K1A

Hello! 各位家長, 我想問你哋會買一套or兩套體育衫??

Hi Eugenia

我買左一套體育衫。一對全白波鞋

twinsmama

全白波鞋係邊度買呀?

Eugenia

JUSCO 有好多

twinsmama

就開學喇!!!!!!!!!!

好緊張呀, 星期三返學啦, 大家預備好未呀!
1) 頭10日都係返2個鐘, 要否帯小食給小朋友? 會帯啲乜呀?
2) 如果落雨, 係咪着雨褸呀? 如果搭校車有冇人會幫小朋友着及除呀? 濕立立放在書包或用袋入住呀?
3) 冷氣褸要寫名, 寫中文or英文名? 寫在那個位呀?
4) 係咪第一日就要帯定一套衫褲放在locker以備不時之需? If t-shirt & cotton pants okay?
5) 水壺,小食盒要否寫名? 但用label再用膠紙貼上, 洗後便會甩色及朦查查, 有否更好的方法?
哎呀, 好多問題呀! 希望有人可以解答啦! 謝謝!!!

我好緊張,同他們講星期三返學,他們己経話唔要返學,
唔要老師。死喇。。。。我好驚呀!!!!
:cry:  :cry:  :cry:

twinsmama

好緊張呀, 星期三返學啦, 大家預備好未呀!
1) 頭10日都係返2個鐘, 要否帯小食給小朋友? 會帯啲乜呀?
2) 如果落雨, 係咪着雨褸呀? 如果搭校車有冇人會幫小朋友着及除呀? 濕立立放在書包或用袋入住呀?
3) 冷氣褸要寫名, 寫中文or英文名? 寫在那個位呀?
4) 係咪第一日就要帯定一套衫褲放在locker以備不時之需? If t-shirt & cotton pants okay?
5) 水壺,小食盒要否寫名? 但用label再用膠紙貼上, 洗後便會甩色及朦查查, 有否更好的方法?
哎呀, 好多問題呀! 希望有人可以解答啦! 謝謝!!!

有冇人可以話我知呀??

Eugenia:我試試回答你問題
1)都要帶小食和水壺(學校都會有小小餅給你們.水就無啦)
2)搭校車會有人幫小孩着及除雨褸.
3)寫在什麼地方都得.(記住日日都要帶.冷氣好凍)
4)K1最好帶定多套衫(開學初,無帶學校或都有得借換的)
5)用label機,有中文或英文字又防水.但只需貼上英文名和班別就得啦.全部用具都要貼

另外我見你地成日話陪幾多天.期實無可能陪足2星期.除非你的小孩喊得好勁.如果唔喊的第二天都叫你走唔好陪.好等小朋友早D適應.我舊年只係陪了一天.第二天Miss Joey都已叫了大部份家長走(或陪一陣就走).只得2個喊得好勁的都只係准陪多2-3天.所以唔需要請太多假預備陪仔女開學

映相及拍movie通常第一日一定得記住帶.
第開學多幾天.約埋所有BK媽咪飲茶好嗎?

Thks! lauerica,

我想問label機係邊度買架? 幾多錢呀? 謝!

玩具反斗城或大眾書局都有售.一般無公仔圖案都要約$300元

thks! lauerica!!

My daughter no crying yesterday but today she didn't let me go to work! How can I do tomorrow??  

各位媽咪:

唔好意思呀, 我想同囡囡報呢間學校2005年既K1呀, 我有d野想請教你地架:

1/ 請問你地上年幾點鐘去排隊取form架 (AM session form).......6:00 am? 7:00 am? 8:00 am?
2/ 請問可唔可以講下上年面試既內容呀?
3/ 面試內容係唔係全英語對答架? 問家長多定問小朋友多呢?
4/ 可唔可以兩個家長(父&母)一齊陪同面試呢?

唔好意思呀, 咁多野問....唔該晒先!

請問有沒有乘搭保母車4A or 4B?
可否告知所經之路線??
謝!
‹ 上一主題|下一主題