用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! ...
樓主: winwinchu
go

2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! [複製鏈接]

原帖由 maysze_k 於 10-8-21 18:21 發表
星期六要返學?是不是for whole day classes

係呀, 返去玩下都好, 要比成5000元架, 當遊樂場玩下都好

回復 1# 我係女仔 的帖子

依個安排又幾周到喎,啱哂SAT要返工既家長。

原帖由 fishballbaby 於 10-8-22 00:03 發表

HEHE, 最慘無得食中午
係學校食埋中午可以開開心心咁返到黎訓搞, 幾好呀

回復 1# 我係女仔 的帖子

可唔可以自備LUNCH?  响學校食埋先至走呀?

原帖由 fishballbaby 於 10-8-22 17:20 發表
可唔可以自備LUNCH?  响學校食埋先至走呀?

我都咁諗呀, 不過問下學校先, 就算係帶, 都只可以帶包食左先上車,

K1你地會去考邊間呀?

原果平日係返am班,星期六係咪唔駛返架?

原帖由 winwinchu 於 10-8-22 22:53 發表
原果平日係返am班,星期六係咪唔駛返架?

唔洗返架

原帖由 我係女仔 於 10-8-22 23:48 發表

唔洗返架

謝謝!

原帖由 fishballbaby 於 10-8-22 00:03 發表

其實星期六全日班既小朋友係返唔返都得架, 不過佢無權唔比你返
半日班就唔可以返

今日終於派咗手冊同埋書啦...仲有本歌詞書,可以同阿仔一齊唱 ...

阿仔返咗學10日,發覺講說話明顯進步 ,同埋之前教佢用開口杯飲水掌握唔好,而家已經識用 ,另外我每一日都問仔返學開唔開心,佢都話開心終於放下心頭大石..

原帖由 孫夫人 於 10-8-23 22:22 發表
今日終於派咗手冊同埋書啦...仲有本歌詞書,可以同阿仔一齊唱 ...

點唱呀, 死啦, 我唔識呀, 可唔可以教我唱

回覆 372# 孫夫人 的文章

Which class is your son attending? Does the master teacher call you to give you updates about your son in the class? My daughter will start the class  in the early of Sep (when reaching 2 years old), I hope that she would enjoy the school life.

原帖由 孫夫人 於 10-8-23 22:26 發表
阿仔返咗學10日,發覺講說話明顯進步 ,同埋之前教佢用開口杯飲水掌握唔好,而家已經識用 ,另外我每一日都問仔返學開唔開心,佢都話開心終於放下心頭大石.. ...

你就好啦,我個仔仲係日日喊,而且仲好大聲,我都唔知點算? 你係自己送佢返學還是坐校巴架?

我個仔就無咩進步, 仲講好少講野

Hello, 各位! 我阿仔都係讀緊方方n1中英文班, 不過係荃灣, 但我都好想加入同你地一齊傾下呀! 可以嗎?

呢個星期收到中文書同數學書啦! 原來n1都要學咁多中文字, 同埋係用英文教數學架! 真係有點意外呢!

而家阿仔日日都要揹住英文書, 中文書同number book返學, 書包頗重, 佢要自己搭校車, 又唔肯比人幫佢攞 , 你地有無呢個問題呢? 好想問下老師可唔可以將課本放係學校, 唔洗日日都要帶返屋企...

我同左老師講話可唔可以唔無成日食餅乾, 佢話會反應喎, 唔知係咪真呢?

原帖由 winwinchu 於 10-8-24 23:50 發表

你就好啦,我個仔仲係日日喊,而且仲好大聲,我都唔知點算? 你係自己送佢返學還是坐校巴架?

hi winwinchu, 你充記得我嗎?我都係6月媽媽,呀仔又係叫owen ar...呀仔而家都仲有小小喊,佢係入學校唔捨得我地而喊,老師同我講換完鞋已經唔喊,放學見小朋友喊佢又喊,不過出嚟已經冇喊...我同婆婆每日唔同時間不停同佢講叫佢男仔唔可以喊,又讚佢返學之後叻咗好多,所以佢鐘意返學...早上我,爸爸,同埋婆婆送佢,放學就我同婆婆接..你又係送佢返學呀??我唔見你接送GE???

早幾日我買左件校樓, 今天係第一次著返學, 但兩粒己經跌左在地上, 唉, D手工真係.....
‹ 上一主題|下一主題