用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識 ...
樓主: ckckcktina
go

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦! [複製鏈接]

我記得有個負責午餐既老師話會有餐具同餐墊, 但如果要自己可以.

有好多課外活動ga, 有跳舞, 樂器, 好似有法文...放學後,同星期六都有.

carlily,

做咩影埋你只腳呀?

but我聽講even就算有課外活動俾佢地, 都好似得好少位, 全部都要抽籤既. 我女既抽獎運麻麻咋, maybe都無機lu....... :cry:

原文章由 hechu 於 07-8-15 18:34 發表
我記得有個負責午餐既老師話會有餐具同餐墊, 但如果要自己可以.有好多課外活動ga, 有跳舞, 樂器, 好似有法文...放學後,同星期六都有.

原文章由 ckckcktina 於 07-8-16 15:49 發表
carlily,

做咩影埋你只腳呀?

.. 甘.. 人家唔覺意之嘛...
Josephine :-P

關於課外活動,
你們可瀏覽MPS Website, click CURRICULUM, choose Informal Curriculum, 內裏都幾詳細列出各課外活動資料 但內容係2006-2007年度, 大家可參考一下.

或者click 以下 link:
http://www.mps.edu.hk/ECA/ECA.htm

至於邊d比較受歡迎?  好多呀! 例如泳班, 聽其他學生話好好, 游得叻, 教練仲會推荐入校隊添!

都唔係全部都要抽籤!! 要抽籤的課外活動, 係個課外活動name 個欄有注明 (Max. no. of students: x), 如報名人數大過x, 如 French Class, Spanish Class..., 先要抽籤!

cczzko.

P.S. 學校仲有Sat. 樂器班(violin, cello ...),website 內並沒有提及.

[ 本文章最後由 cczzko 於 07-8-16 21:53 編輯 ]

原文章由 carlily 於 07-8-15 10:35 發表

http://i192.photobucket.com/albums/z79/carlyjosephine/CIMG1479.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z79/carlyjosephine/CIMG1476.jpg

Hi Carlily;

我搵到啦, 但剩番一張,不過日本城員工話過兩日有貨, 唔該晒!!

原文章由 SamMom 於 07-8-16 22:35 發表

Hi Carlily;

我搵到啦, 但剩番一張,不過日本城員工話過兩日有貨, 唔該晒!!

good.. goood. goooood.. gooood.

hi cczzko,

唔該晒呀! 你既資料真係詳細.

原文章由 cczzko 於 07-8-16 21:43 發表
關於課外活動,
你們可瀏覽MPS Website, click CURRICULUM, choose Informal Curriculum, 內裏都幾詳細列出各課外活動資料 但內容係2006-2007年度, 大家可參考一下.

或者click 以下 link:
http://www.mps. ...

咁多位早呀!

大家買晒野未呀, 我上個week都買左校服囉.

講笑咋, 你買晒野未架? 我仲差影相咋, 其他大概都搞掂晒囉.

原文章由 carlily 於 07-8-16 16:11 發表

.. 甘.. 人家唔覺意之嘛...

原文章由 ckckcktina 於 07-8-20 12:41 發表
講笑咋, 你買晒野未架? 我仲差影相咋, 其他大概都搞掂晒囉.

會唔會包書 ar? or 用書套?

原文章由 ckckcktina 於 07-8-20 12:41 發表

..我岩岩先買左書包咋.... 校服仲未去買啊.....

原文章由 bbqueen 於 07-8-20 16:55 發表

會唔會包書 ar? or 用書套?

我都想知.. 你地包唔包書啊...

hi 咁多位早呀!

我就唔包囉.   費事增加阿女既重量. 埋鬼包啦. 用完都唔會再要啦.

原文章由 carlily 於 07-8-20 20:46 發表
我都想知.. 你地包唔包書啊...

carlily,

你咁老定既. 仲唔快d去買, 29/8就要著住返學架啦. 記住請假返去呀! 咁d鞋襪準備晒未呀! 要著整齊既校服返去架.

原文章由 carlily 於 07-8-20 20:46 發表
..我岩岩先買左書包咋.... 校服仲未去買啊.....

原文章由 ckckcktina 於 07-8-21 11:51 發表
carlily,

你咁老定既. 仲唔快d去買, 29/8就要著住返學架啦. 記住請假返去呀! 咁d鞋襪準備晒未呀! 要著整齊既校服返去架.

唔老定架.. 呢個WEEK 一定去買. .HEHEHE... 鞋已經有啦.. 襪.. 係唔係白色就OK 啦. .???

原文章由 carlily 於 07-8-21 13:00 發表

唔老定架.. 呢個WEEK 一定去買. .HEHEHE... 鞋已經有啦.. 襪.. 係唔係白色就OK 啦. .???

我地都係白色鞋 , 仲有對黑色"潻皮", 唔知可唔可以著返學?

黑色就得架啦....呢度無乜限制
原文章由 bbqueen 於 07-8-22 00:09 發表

我地都係白色鞋 , 仲有對黑色"潻皮", 唔知可唔可以著返學?

運動鞋呢?係咪一定要純白色?

係呀, 快D去買啦. 仲要洗完先著呢, 呢排咁陰天, 唔乾喎 我諗住著白鞋返去呀. 黑色好似唔係咁岩, 白色仲著得唔好晒麻.

原文章由 carlily 於 07-8-21 13:00 發表
‹ 上一主題|下一主題