用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 小王子小公主升高班啦!!
樓主: Oscar媽
go

小王子小公主升高班啦!! [複製鏈接]

個小霸王真係 推人不特止仲要打人 不過謙謙真係好叻呀, 無還手 , 可能因禍得福, 呢件事他加了分, 英華好大機會收謙謙呀

原帖由 msnicoleng 於 08-9-9 01:14 發表
最搞笑就係, 佢地in 完後, 我接返呀仔時, 有個義工家長走來叫我唔好走住, 主任要見我

我心想 "唔係呀嘛, 咁快有好消息?!", 個心仲跳左幾下, 點知, 呀主任同我講 " 頭先小朋友排隊時, 可能發生碰撞, 排在呀仔前面的 ...

醒目開學勳章

點解我又唔會咁....

原帖由 jessieoh 於 08-9-8 16:04 發表
我發覺bk的pm怪怪地, 從親子王國的版面 或 教育王國的版面click入去的私人傳訊是不同的

醒目開學勳章

謙謙 EQ 高叻仔....不過個小霸王真係好差...
推人已經唔啱...仲出手打人TIM....

原帖由 jessieoh 於 08-9-9 09:13 發表
謙謙好可憐呀, 比個小霸王打咗一巴, 好彩比老師見到咋, 謙謙好叻仔無還手。我都見到有個小朋友同父母分開就喊呀~

其實我又覺得, 人地唔會無端端打人, 一定有佢既理由, 只不過係咩理由都好, 係唔應該打人.............衰仔包, 一定有他的不對在先............可能係行得快得濟 (他自己說後面d 人都行得好快), 所以佢又行得快, 所以推到人.............

都係無行架喇

原帖由 candy9996 於 08-9-9 10:15 發表

嘩....推完幾吓後仲要打多一把
謙謙一定好唔開心喇,

用開心樂園氹佢囉

原帖由 KaiHinMaMa 於 08-9-9 10:40 發表
軒軒都係星期六3:00去英華面試呀, 唔知會唔會同一組呢, 軒軒第5組, 康康呢??同一組就好啦
咁你會唔會返創價聽講座??我仲諗緊我帶軒軒去面試定爸爸帶呀, 我驚爸爸帶他去面試他會扭計呀

...

原帖由 msnicoleng 於 08-9-9 01:02 發表
一入到去禮堂, 大人同小朋友就要即刻分開坐, 佢地會跟老師排隊入課室............都有小朋友哭....

入到去, 我都唔知係邊樣先, 剩係知道要畫畫, 要去3個老師前面答問題, 中. 英. 常. 數, 跟住要去選一本圖書, 但係 ...

阿仔都係講考呢d野同埋佢話有圖畫推理, 不過係問左佢好耐先砌到佢考d乜咋.

明天8點9去到喎...........你請假陪佢去?

原帖由 billysim 於 08-9-9 13:41 發表

阿仔都係講考呢d野同埋佢話有圖畫推理, 不過係問左佢好耐先砌到佢考d乜咋.

原帖由 msnicoleng 於 08-9-9 12:19 發表
其實我又覺得, 人地唔會無端端打人, 一定有佢既理由, 只不過係咩理由都好, 係唔應該打人.............衰仔包, 一定有他的不對在先............可能係行得快得濟 (他自己說後面d 人都行得好快), 所以佢又行得快, 所以 ...

唔好咁啦, 打人果個先無行呀!!!

原帖由 msnicoleng 於 08-9-9 13:57 發表
明天8點9去到喎...........你請假陪佢去?

係呀, 我都係差唔多呢個時間去到.

原帖由 msnicoleng 於 08-9-9 12:19 發表
其實我又覺得, 人地唔會無端端打人, 一定有佢既理由, 只不過係咩理由都好, 係唔應該打人.............衰仔包, 一定有他的不對在先............可能係行得快得濟 (他自己說後面d 人都行得好快), 所以佢又行得快, 所以 ...

可能d小朋友睇得家好月圓多,成日都一巳 掌

明年小一推行小班教學, 不過仲有部分小學會維持大班, 維持大班學校名單
http://hk.news.yahoo.com/article/080908/4/84cv.html

jessie, nicole, mimi

將軍澳網所有小學都推行小班教學, 到時真係爭崩頭

其實我見到打呀仔果位小朋友, 我們下樓梯時, 呀仔見到佢, 指比我睇

呀仔話 : 就係果個打我囉, 我地唔好行咁快.....

唔好行咁快?!  可能驚左佢

原帖由 billysim 於 08-9-9 14:01 發表

唔好咁啦, 打人果個先無行呀!!!

原帖由 KaiHinMaMa 於 08-9-9 14:23 發表
明年小一推行小班教學, 不過仲有部分小學會維持大班, 維持大班學校名單
http://hk.news.yahoo.com/article/080908/4/84cv.html

jessie, nicole, mimi

將軍澳網所有小學都推行小班教學, 到時真係爭崩頭mouth:" /> ...

mandy
我睇咗啦!e加下載緊去d嘢睇咗!25人一班我第一輪會去黃永樹交表

原帖由 mimicheng 於 08-9-9 14:57 發表

mandy
我睇咗啦!e加下載緊去d嘢睇咗!25人一班我第一輪會去黃永樹交表

希望第一輪嗰63個位有浩楠

原帖由 mimicheng 於 08-9-9 15:11 發表

希望第一輪嗰63個位有浩楠

多口問題昨天張英文工作紙,本人覺得深,要去自己寫句子,我個仔唔識,叫我教去寫

原帖由 KaiHinMaMa 於 08-9-9 10:40 發表
軒軒都係星期六3:00去英華面試呀, 唔知會唔會同一組呢, 軒軒第5組, 康康呢??同一組就好啦
咁你會唔會返創價聽講座??我仲諗緊我帶軒軒去面試定爸爸帶呀, 我驚爸爸帶他去面試他會扭計呀

...

Mandy,
康康星期六3:00第七組呀,
我去唔到創價同英華,爸爸帶康康去英華,我同jessie去培僑,
我諗9月13日係最忙嘅一日,早上去拔萃小學,跟住帶康康去學體操,再去英華,培僑,分唔到身去創價 tim he....he...
Charles Chan

KaiHinMaMa

我昨日下午六時多係樓下見到2個女仔, 唔知邊間中學的, 着藍色校裙, 担住口煙 , 真係想影佢地相, send比佢地校長呀, 好心佢地着住校服就唔好咁啦…….

原帖由 jessieoh 於 08-9-9 10:56 發表
candy9996

今個星期六係咪一齊去呀? 我無你手機號碼呀~

jessie,
係呀:D 我pm比你

黃永樹好呀, 好多人都話間黃永樹好好, 仲有游泳池tim

原帖由 mimicheng 於 08-9-9 14:57 發表

mandy

原帖由 Oscar媽 於 08-9-9 09:31 發表
candy,

真的多謝康爸 oscar 好鍾意食月餅架!!
中秋未到成日叫住食月餅...

康康都好鍾意食月餅,爸爸一整好d月餅康康就即刻話要食,"喂食仔"

‹ 上一主題|下一主題