用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! ...
樓主: tramtram
go

荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! [複製鏈接]

係呀! 你有冇幫孖仔去路得會報小童軍呀,幾好架!

原帖由 Mrswong1998 於 09-6-6 22:02 發表
恭喜呀! 是否我地樓下果間呀?
只要可以抱住自己個小寶貝,世上其他甚麼事也不再重要!

我睇過要5歲先可以報呀! 明年先可以呀!

真係恭喜你架! 細佬會唔會都讀荃浸呀?

原帖由 Eric-papa 於 09-6-8 09:26 發表
係呀! 你有冇幫孖仔去路得會報小童軍呀,幾好架!
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

恭喜晒派到第一志願既家長

派唔到心儀學校既家長唔好灰心呀, 希望你地叩門成功呀!加油!

各位, 早呀,
我代表K3 各家長 衷心多謝 你哋 嘅關心及恭賀 !!!

K3 家長, 今明兩天要註冊呀, 要叩門嘅家長都要註冊先呀, 如果唔係就冇咗個學位o架......

cl322,
尋日我沖完涼出嚟, 我小女已為你們祈禱了, 後來我話我自己祈禱, 佢話再帶領我一次, 見佢咁緊張, 我諗佢都好重視呢班同學仔. 知你心情 ok 啲, 我都放心了, 要加油啊 !!!

各位我識得要叩門嘅家長, 請不要氣餒, 一定得o架.....

sarali

tt,
有冇睇 PM 呀 ????
sarali

大家早

sarali

收到啦, 覆了,
thanks

K3 家長

妳/你地小朋友有/無講英文老師話讀寫英文溫習時唔使串字呀, 原因係就時將來太多字會好難串, 我囡囡咁同我講喎, 我覺得奇唔串掂溫 ???? 唔知係唔係佢吹牛/聽一半唔聽一半呢??????

原帖由 sarali 於 09-6-9 09:00 發表
各位, 早呀,
我代表K3 各家長 衷心多謝 你哋 嘅關心及恭賀 !!!

K3 家長, 今明兩天要註冊呀, 要叩門嘅家長都要註冊先呀, 如果唔係就冇咗個學位o架......

cl322,
尋日我沖完涼出嚟, 我小女已為你們祈禱了, 後來我話 ...

英文溫習時唔使串字呀, 原因係就時將來太多字會好難串

即係點?

原帖由 tramtram 於 09-6-9 10:58 發表
K3 家長

妳/你地小朋友有/無講英文老師話讀寫英文溫習時唔使串字呀, 原因係就時將來太多字會好難串, 我囡囡咁同我講喎, 我覺得奇唔串掂溫 ???? 唔知係唔係佢吹牛/聽一半唔聽一半呢??????

係啦, 即係點???

係唔係老師想佢地自已併呢 ? 因老師都有教併音.
但我覺得呀女想偷懶多d

原帖由 Eric-papa 於 09-6-9 13:17 發表
英文溫習時唔使串字呀, 原因係就時將來太多字會好難串

即係點?

咁即係叫法問題啫。

你同佢講,我都好同意唔使串,咁你識phonics架嘛,你併比我聽吓/寫比我睇吓!

原帖由 tramtram 於 09-6-9 14:56 發表
係啦, 即係點???

係唔係老師想佢地自已併呢 ? 因老師都有教併音.
但我覺得呀女想偷懶多d

叫佢併, 經常失準. 有頭尾, 無中間.
要佢寫+串穩陣D
原帖由 Eric-papa 於 09-6-9 15:11 發表
咁即係叫法問題啫。

你同佢講,我都好同意唔使串,咁你識phonics架嘛,你併比我聽吓/寫比我睇吓!

tt, YeungsiuB,
尋日我去咗註冊了, 4/7 再一齊入去啦, 要帶小朋友呀, 佢哋會同我哋分開o架, 佢哋跟老師, 我哋去 hall, 要帶支票同 cash , 有書同校服同鞋買, 仲有書包, 又要比校車錢, 如果啲鞋啱, 我都會買, 如果肉酸, 我就自己出返愉城買, 係咪好詳細呢 ???
sarali

sarali & keima

妳地兩位小朋友有獎 law
我囡囡好 c mo

我都收到學校資料啦.
原帖由 sarali 於 09-6-10 08:53 發表
尋日我去咗註冊了, 4/7 再一齊入去啦, 要帶小朋友呀, 佢哋會同我哋分開o架, 佢哋跟老師, 我哋去 hall, 要帶支票同 cash , 有書同校服同鞋買, 仲有書包, 又要比校車錢, 如果啲鞋啱, 我都會買, 如果肉 ...

原帖由 Eric-papa 於 09-6-9 15:11 發表
咁即係叫法問題啫。

好搞笑

再次恭喜eric papa /sarali

cl322
等你好消息呀

tt,
BBQ, 錦田, 好嗎 ???
sarali

原帖由 tramtram 於 09-6-10 10:51 發表
sarali & keima

妳地兩位小朋友有獎 law
我囡囡好 c mo

我都收到學校資料啦.

大攪 ??????

我都同CL講過下21/6 去 http://www.elekart.hk/

之前都問道KEIMA 佢都有興趣, 不過, 當時末作實日期, 21號, 妳ok 嗎?

原帖由 sarali 於 09-6-10 12:14 發表
tt,
BBQ, 錦田, 好嗎 ???
sarali

唔得呀, 21/6 要去 Tom Lee Exam 呀, 揀過第二日好嗎 ??? 因我都有興趣....

原帖由 tramtram 於 09-6-10 12:32 發表
大攪 ??????

我都同CL講過下21/6 去 http://www.elekart.hk/

之前都問道KEIMA 佢都有興趣, 不過, 當時末作實日期, 21號, 妳ok 嗎?

今個禮拜日 cl 唔得????
都驚 keima 囡囡考試末必得 ????

Tom Lee Exam 幾多點, 因我下午先得... 再傾

原帖由 sarali 於 09-6-10 13:57 發表
唔得呀, 21/6 要去 Tom Lee Exam 呀, 揀過第二日好嗎 ??? 因我都有興趣....

我都收到資料喇, 好緊張。

呢排公司好多野做  , 如有特別野你地要提下我呀!

原帖由 sarali 於 09-6-10 08:53 發表
尋日我去咗註冊了, 4/7 再一齊入去啦, 要帶小朋友呀, 佢哋會同我哋分開o架, 佢哋跟老師, 我哋去 hall, 要帶支票同 cash , 有書同校服同鞋買, 仲有書包, 又要比校車錢, 如果啲鞋啱, 我都會買, 如果肉 ...

想報普教中文班要19/7前交回條....

原帖由 YeungSiuB 於 09-6-10 16:03 發表
我都收到資料喇, 好緊張。

呢排公司好多野做  , 如有特別野你地要提下我呀!

19/6 前呀....

原帖由 tramtram 於 09-6-10 17:44 發表
想報普教中文班要19/7前交回條....
‹ 上一主題|下一主題