用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! ...
樓主: tramtram
go

荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! [複製鏈接]

tt,
我這邊 OK 了, 兩張檯就夠, 要勞煩你訂檯了, 電聯...
sarali

好呀, 我再打去RE-CONFIRM
原帖由 sarali 於 09-5-7 08:56 發表
tt,
我這邊 OK 了, 兩張檯就夠, 要勞煩你訂檯了, 電聯...
sarali

徵荃浸夏季4碼校服一套, 請問有冇家長可以送出給我?

明天畢業禮喇,大家興奮嗎?緊張嗎?
只要可以抱住自己個小寶貝,世上其他甚麼事也不再重要!

睇來小朋友好似無麥野.

我就有點興奮/緊張....驚上台會有"蝦轆"

明天, 我地會接完小朋友"彩排" 一齊食野 & 影相, 到時你睇下 join 唔 join.  不過, 經過琴晚經驗小朋友係四圍走, 超難影

原帖由 Eric-papa 於 09-5-12 09:10 發表
明天畢業禮喇,大家興奮嗎?緊張嗎?

我要返屋企睇下有/無夏季4碼校服一套 ?
原帖由 kst313 於 09-5-11 13:09 發表
徵荃浸夏季4碼校服一套, 請問有冇家長可以送出給我?

我都係呀, 好緊張, 我驚搞唔掂頂帽, 好似好易跌!

我囡囡就話唔緊張, 無野喎!

原帖由 tramtram 於 09-5-12 10:27 發表
睇來小朋友好似無麥野.

我就有點興奮/緊張....驚上台會有"蝦轆"mouth:" />

明天, 我地會接完小朋友"彩排" 一齊食野 & 影相, 到時你睇下 join 唔 join.  不過, 經過琴晚經驗小朋友係四圍走, 超難影mouth:" /> mouth:" /> ...

帶頂帽要試多幾次, 前面尖尖對正, 會係最四正
原帖由 YeungSiuB 於 09-5-12 10:33 發表
我都係呀, 好緊張, 我驚搞唔掂頂帽, 好似好易跌!

我囡囡就話唔緊張, 無野喎!

To : K3家長

加油呀! 明天見.

原帖由 tramtram 於 09-5-12 11:59 發表
帶頂帽要試多幾次, 前面尖尖對正, 會係最四正  
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

THANKS
原帖由 Mrswong1998 於 09-5-12 14:00 發表
To : K3家長

加油呀! 明天見.

Really thanks for your help ! If you have it, pls PM me.

原帖由 tramtram 於 09-5-12 10:30 發表
我要返屋企睇下有/無夏季4碼校服一套 ?  

Hi all  K 3 各家長,

大家嘅小寶寶已經畢業了, 有冇喊呀 ???
尋日真係好開心又難忘呀, 還記得第一日上學, 邊個同學仔坐隔離, 邊個成日喊, 邊個好活躍, 全部歷歷在目, 有時攞返頭幾日返學啲 DV 出嚟睇, 發現佢哋真係大個咗好多呀, 而且仲要向她們人生另一個階段出發了, 我們做父母嘅, 當然要一同加油啦, 至於我們的聯繫, 如將來嘅親子活動啦, 也需要妳們一同嘅參與才能成事, 在此祝願各位家長及小朋友....耶穌愛妳們 !!!
下K3B 其中一家長
sarali

真係要多謝各位家長議工, 辛苦晒你地!
要照顧咁多小朋友, 又要換衫又要維持秩序.

thanks!

原帖由 sarali 於 09-5-14 09:06 發表
Hi all  K 3 各家長,

大家嘅小寶寶已經畢業了, 有冇喊呀 ???
尋日真係好開心又難忘呀, 還記得第一日上學, 邊個同學仔坐隔離, 邊個成日喊, 邊個好活躍, 全部歷歷在目, 有時攞返頭幾日返學啲 DV 出嚟睇, 發現佢哋真係 ...
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

恭喜晒k3家長~小寶寶終於畢業啦
大家要到另一階段
尋日畢業典禮真係好感動
希望大家繼續努力去行每一段路

K1 及 K2 各家長,
轉眼就好快到你哋嘅小寶寶畢業o架嗱, 希望你哋好好珍惜這三年間愉快嘅親子時間.
其實呢間幼稚園比咗我一個好美好嘅回憶, 黃校長, 蘇主任, 雷姑娘嘅擁抱, 我都永記於心, 我知道這所學校嘅門一定會為我們畢咗業嘅小朋友及各家長長開的, 我也會預留將來開心及唔開心嘅事返到學校和她們分享的.
在此衷心地祝福校長, 主任, 各老師, 姐姐在這三年間的幫助, 多謝妳哋....

sarali

仲有個多月就要離開呢間學校喇, 真係好唔捨得!囡囡都話唔想畢業呀!希望豬流感唔好殺到黎, 否則要停課的話更加少時間返學呀!

尋日見到k1k2 d小朋友既反應, 佢地真係好鐘意每一位老師, 見佢地係咁叫d老師名, 好天真可愛呀!

昨日我有份做家長義工, 本是要維持安靜的,但見佢地叫得好興奮, 而且我又真係覺得咁先有氣分, 所以都冇阻止佢地

原帖由 YeungSiuB 於 09-5-14 16:20 發表
仲有個多月就要離開呢間學校喇, 真係好唔捨得!囡囡都話唔想畢業呀!希望豬流感唔好殺到黎, 否則要停課的話更加少時間返學呀!

尋日見到k1k2 d小朋友既反應, 佢地真係好鐘意每一位老師, 見佢地係咁叫d老師名, 好天真可 ...

原帖由 YeungSiuB 於 09-5-14 16:20 發表

尋日見到k1k2 d小朋友既反應, 佢地真係好鐘意每一位老師, 見佢地係咁叫d老師名, 好天真可 ...

係呀~好似啲小fans咁
好可愛呀

比著係我,直情叫埋一份添喇!你有冇呀?

原帖由 yiuyo 於 09-5-14 17:52 發表
昨日我有份做家長義工, 本是要維持安靜的,但見佢地叫得好興奮, 而且我又真係覺得咁先有氣分, 所以都冇阻止佢地
只要可以抱住自己個小寶貝,世上其他甚麼事也不再重要!

大家好.

畢業禮中, 開頭播返畢業生k1時剛入學d相, 好感觸, 眼見相識小朋友又bb成長為小童, 時間過得好快 (有好多小片段, 係我腦海中出現) , 其中一張係自已囡囡相片, 我自已傻傻地下叫左佢囡囡個名出來 ...

聽到k1, k2小朋友叫老師名時氣氛真係好好, 我想老師平時一定好愛鍚小朋友, 小朋友喜悅係發自內心..

囡囡係3年校園生活, 唔簡止佢得到無盡愛 (校長, 主任, 老師, 各職員, 同學仔, 同學家長) , 我自已一家都深深感受到大家關心愛護, 真係好唔捨得離開學校, 但我好肯定離開後都會時時回到荃浸...

希望升上k3同學仔及家長, 邁步向前, 一齊迎接小學生活, 大家家長繼續 chat 到上小學, 中學.....

k1,k2 同學仔及家長繼續好好享受幼稚園生活啦.

‹ 上一主題|下一主題