用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基 (九龍塘 ) 2005
樓主: BOBO128
go

樂基 (九龍塘 ) 2005 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 樂基 (九龍塘 ) 2005

12355,

我好懶, 沒有送 chloe 返學, 多數只接放學 ! 我暫時一切穩定, 沒有重過, 希望平穩過度到 6 月生細囡 !

Dear BOBO128,

No problem for New Born Baby which to be a Beautiful & Lovely Baby.  Since you have A Very
Wonderful & Love you so much Hunsband!!

On last weekend I saw you & your husband Hand in Hand came & back.  So sweet!

Wishing you everythings in good !

醒目開學勳章

masaka,

hehehe ! thank you !
我老公都幾好 ! 但今個星期出左 TRIP 去東京, 以前我次次都跟住去, 但今次就吾得, 佢話危險, 所以等暑假生完就會同 chloe 一齊去玩 !
你囡囡讀成點 ? 開心嗎 ?

bobo,

無重過未好囉. 小心身體呀, 幾時得閒出嚟吃早餐?

請問有沒有家長幫到我?我想囡囡讀樂基,但唔知坐校車程況如何,有沒有媽咪俾囝囝/囡囡坐校車的可以告訴我校車質素?例如安全嗎?照顧到小朋友嗎?
另有沒有認識住將軍澳的?知道坐校車返學要幾耐嗎?謝謝!

04bb,

校車係由羅太負責, 詳情和申請表格可以問學校. 如果唔放心俾小朋友自己一個搭校車, 可以安排媽咪或工人一齊搭, 不過就要俾double車費!

Shermanmum,

Thank you very much!
我係驚要坐好耐校車,有無人住好遠都返樂基?

我都想工人陪佢一齊搭, 不過車費超貴!

對不起問多句,你覺得樂基如何?值得我俾小朋友坐咁遠校車出去讀嗎?我好想聽多啲意見,謝謝!

04bb,

我仔仔有個同學仔都係住將軍澳, 佢8:30am尾站上車, 如果頭站就要好早上車, 所以最好問清楚羅太!

我覺得樂基很好, 校長好人, 老師細心和親切, 小朋友返學好開心, 活動教學, activities又很多等等, 其實, 值唔值得長途拔踄去返學, 都好睇小朋友會唔會覺得好辛苦, 父母嘅要求又喺點? 不過, 我所知道都有很多住得好遠嘅小朋友去九龍塘返學呀!

醒目開學勳章

04bb,

我都認同Shermanmum講法 , 我囡囡好鍾意返學, 而且學到好多野 !
Shermanmum 寫道:
04bb,

我仔仔有個同學仔都係住將軍澳, 佢8:30am尾站上車, 如果頭站就要好早上車, 所以最好問清楚羅太!

我覺得樂基很好, 校長好人, 老師細心和親切, 小朋友返學好開心, 活動教學, activities又很多等等, 其實, 值唔值得長途拔踄去返學, 都好睇小朋友會唔會覺得好辛苦, 父母嘅要求又喺點? 不過, 我所知道都有很多住得好遠嘅小朋友去九龍塘返學呀!
‹ 上一主題|下一主題