用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

原帖由 bbqueen 於 09-9-24 16:33 發表

我哋未有通知 wor!  係未班班唔一樣 ga!
亞囡話唔知有Maths test wor!

我女都話唔知有 test wor.. 仲話唔會早有 test 架啊..
Josephine :-P

Hi, ckckcktina,

我係芊媽,仲記唔記得我呀?好耐冇見,因為我同D女而家已經唔喺香港,頭先啱啱路過,上嚟8吓,搭吓訕,唔知歡唔歡迎呢?冇見咁耐,有D掛住妳添  

芊媽

芊媽,
你去左邊呀? 掛死人咩..... 我之前都打左幾次電話俾你, 仲諗住問下你女派左去邊班添, 點知打極都無人應, 一係就關機. 我問阿女有無響小息見過你女, but佢又話無. 之後再打你手提, 就係空號. 仲以為你無交電話費, 俾人cut左線添,

你點呀? 近況如何呀? 就算你唔係響hk, 都無任歡迎你來搭下訕啦. 來報下料啦!

原帖由 ckh689 於 09-9-25 10:04 發表
Hi, ckckcktina,

我係芊媽,仲記唔記得我呀?好耐冇見,因為我同D女而家已經唔喺香港,頭先啱啱路過,上嚟8吓,搭吓訕,唔知歡唔歡迎呢?冇見咁耐,有D掛住妳添  

芊媽 ...

chingma,

我再問左我女, 佢先話老師有講過, 不過都無寫過落手冊, 都係你女靠得住, 下次有咩, 都係問你好d, 我女都係十下十下.

原帖由 carlily 於 09-9-24 20:47 發表

我女都話唔知有 test wor.. 仲話唔會早有 test 架啊..

今日亞囡話 test 會係 9/10 to 14/10 wor!  有冇 mami 上嚟 證實吓 ar? 好似好快 wor!

carlily, bbqueen,

咁你地班有無講有eng speaking test呀?
我女班到e家都無提過哦.

if 真係 5 oct要test, 都要準備下架哦.

bbqueen,

我女返來無講過哦. 咁快咩?
咁19/10 test math又係咩呀?

原帖由 ckckcktina 於 09-9-25 22:38 發表
carlily, bbqueen,

咁你地班有無講有eng speaking test呀?
我女班到e家都無提過哦.

if 真係 5 oct要test, 都要準備下架哦.

5/10 都無提過 wor, 不過, 有時間未做咗先 lor, 多 d 時間 practise ma!

bbqueen,

我都係咁諗, 溫定無壞. 咁你女有無講19/10個math test呀?

原帖由 ckckcktina 於 09-9-25 23:40 發表
bbqueen,

我都係咁諗, 溫定無壞. 咁你女有無講19/10個math test呀?

佢都係唔信得過 ga la,  所以至上嚟問吓你哋 lor!

ckckcktina,

估唔到會有人話掛住我,
真係好冧 ,(講真我真係冇交電話費:;pppp: )

我同兩個女過咗美國,都係為咗佢地讀書著想,不過話時話,我真係覺得我兩個女讀過瑪利曼係佢地嘅福氣,因為佢地個底真係打得幾好,我起初都擔心佢兩個嚟到美國會唔適應,但係佢哋兩個喺學校表現都好好,芊芊一返學就俾老師選咗做student of the week添,而家姐就話科科都冇難度,所以而家好輕鬆。

我雖然離開咗香港,但係都好掛住呢度,所以而家開始慢慢適應到,我會多D上嚟搭訕架喇,仲有雖然我兩個女冇喺香港升學,但係我大女其實都經歷過整個升中選校過程,妳哋有乜問題都可以問我,我知道一定會如實回答,OK?

原帖由 ckckcktina 於 09-9-25 22:30 發表
芊媽,
你去左邊呀? 掛死人咩..... 我之前都打左幾次電話俾你, 仲諗住問下你女派左去邊班添, 點知打極都無人應, 一係就關機. 我問阿女有無響小息見過你女, but佢又話無. 之後再打你手提, 就係空號. 仲以為你無交電話 ...

請問有冇人有 Typhoon Club 將special offer order form? 我想訂多本比表妹.

Hi ckh689,

你好, 我女想問候芊芊。

Please check pm.

twu_hk

how's yr girl, my one said she is sick today.

係上星期五出現門口CHECK有少少燒 (98.8), 所以冇返學, 重叫姐姐唔好話比我聽, 好在姐姐唔聽佢話. 唔係返左學就麻煩了.  今日返左學啦.

比佢激死, 一早巳叫佢戴口罩, 成8個人SICK LEAVE都唔帶咪出事囉.  今個星期都唔可以出去recess.

YinYinmom,

ckh689

芊媽,

你真係偉大, 為左阿女飄洋過海, 仲要飄去咁遠添.
你係唔係一早就plan定要走架啦? 聽你咁講, 都替你安樂晒, 最緊要係阿女可以快d適應囉. 芊芊真係叻女. 獎個 俾佢.
我都有諗過等阿女大個左先俾佢去外國浸下. 不過都係等中學畢業後先俾佢去, 驚我唔捨得麻. 你得閒就來傾下, 交流下啦!

twu_hk,

你女無事啦麻? 佢地無得放小息哦, 要留響班房, 你有無問佢悶唔悶呀?
係呀, 唔記得問你, 你參唔參加swim果到個比賽呀? 我諗住幫阿女報50蛙式,50自由, 志在俾佢玩下.

twu_hk,

你搵到多張typoon club個form未呀? 我見我女個袋到好似仲有, 如果係, 我叫佢聽日帶俾你女啦. 你call我啦.

ckckcktina,

ckh689

原帖由 ckckcktina 於 09-9-29 10:22 發表
芊媽,

你真係偉大, 為左阿女飄洋過海, 仲要飄去咁遠添.
你係唔係一早就plan定要走架啦? 聽你咁講, 都替你安樂晒, 最緊要係阿女可以快d適應囉. 芊芊真係叻女. 獎個 俾佢.
我都有諗過等阿女大個 ...
‹ 上一主題|下一主題