用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2007 K1
樓主: mya
go

宣道幼稚園2007 K1 [複製鏈接]

亞囡最近也識唱世界真細小(她話睇電視學)
至於表演好似和奧運有關.....要拿住啦啦球sing & dance

歌詞好似係.........  
你我不分界限,決意高峰要攀。各國分享競技,友愛心中永記。
(另外中間加插兩段獨白)
自由體操最叻係馬騮
跳高跳遠最尾大水牛
友誼第一  比賽第二

螞蟻大象一齊起步走
海豚海馬一起游游游
莫問強弱 只要奮鬥

到時表演一定非常精采,十分期待星期四的結業禮

(PS: 唔知他們明唔明歌詞的意思呢? )

原文章由 ryanhcl 於 08-6-23 19:47 發表
今日問佢係咪唱世界真細小,佢話唔係..仲話係咩..活力健康wow.都唔知道邊句真..

加油阿加油阿 快d阿 衝阿快d阿 快d阿 衝阿 快d阿 快d阿 衝阿 贏左喇 真係贏左喇 快d阿 快d阿 真係贏左喇
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原文章由 JessieMa 於 08-6-24 00:03 發表
(PS: 唔知他們明唔明歌詞的意思呢? )

她要求我一字一語解給她聽.

甚麼叫??? 甚麼叫????
我是藍的
錯錯錯
我是男的

似乎明天孩子們多放一天假期播(尤其是下晝班)

[ 本文章最後由 OO記 於 08-6-24 10:29 編輯 ]
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原文章由 OO記 於 08-6-24 10:27 發表
似乎明天孩子們多放一天假期播(尤其是下晝班)

點解放多一日假期呀 ??
教育王國以外之相冊連結已被刪除

OO記:

你可唔可以話比佢聽, 你要同劉祥打氣

原文章由 OO記 於 08-6-24 09:57 發表

她要求我一字一語解給她聽.

甚麼叫??? 甚麼叫????

原文章由 金毛B媽 於 08-6-24 10:35 發表

點解放多一日假期呀 ??

你認為明早及午不掛三號風球的機會有多少?
我是藍的
錯錯錯
我是男的

今早發三號風球機會不大 (明報) 06月 24日 星期二 07:45AM
一號戒備信號仍然生效,按目前熱帶風暴風神的預測途徑,早上發出三號強風信號的機會不大。風神集結在香港東南偏南約390公里,預料向北或西北偏北移動,時速約16公里,趨向廣東。

天文台指,按照目前風神的預測途徑,早上發出三號強風信號的機會不大。但風神將繼續移近香港,今日稍後本港風勢會逐漸增強,到時發出三號強風信號的可能性不能排除。

原文章由 BOYSTWINSBB 於 08-6-24 10:35 發表
OO記:

你可唔可以話比佢聽, 你要同劉祥打氣

可以.  但我地都要同林子心 鄭文傑加油打氣!

好彩佢冇問我尼爾遜or賀化推鉛球叻d定熊熊叻d(講笑炸),不過問我都唔驚,因為一定係熊熊比較遜,事關歌仔係咁唱麻!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

各位早晨呀!

8號風球呀! 小朋友唔使返學... 今朝我問仔仔: 今日唔使返學喎, 咁聽日表唔表演到架? 佢好快好快就答咗我, 佢話梗係得啦, 佢話一開音樂就會識跳架啦, 個個都識咁話喎~~ 睇佢哋d小朋友真係好有信心, 好自信, 我都好開心呀!

希望佢哋聽日有個精彩嘅表演啦... 我期待著!

好彩係今日打風,唔係聽日就慘啦.

佢地今日成日問住打風的野, 又問要唔要番工番學.

原文章由 aquarius828 於 08-6-25 09:09 發表
各位早晨呀!

8號風球呀! 小朋友唔使返學... 今朝我問仔仔: 今日唔使返學喎, 咁聽日表唔表演到架? 佢好快好快就答咗我, 佢話梗係得啦, 佢話一開音樂就會識跳架啦, 個個都識咁話喎~~ 睇佢哋d小朋友真係好有信心, 好自 ...

我個女都係表演呢首歌, 佢話有些同學可以拿啦啦球, 我想你個女應該有份.

我個仔就表演活力操icu(唔係係咪咁寫)

原文章由 JessieMa 於 08-6-24 00:03 發表
亞囡最近也識唱世界真細小(她話睇電視學)
至於表演好似和奧運有關.....要拿住啦啦球sing & dance

歌詞好似係.........  
你我不分界限,決意高峰要攀。各國分享競技,友愛心中永記。
(另外中間加插兩段 ...

原文章由 BOYSTWINSBB 於 08-6-23 09:40 發表
各位早晨:

講開升小學, 同車有個升沙田呂X才小學, 都係沙田區數一數二名校.  我感覺係升小學重有好長日子, 但係K3開學就要選小學, 又好似就黎殺到感, 小朋友真係不知不覺長大了. ...

孖B媽,

沙呂小(沙田圍)已比一呂(第一城)易,你是91?  

不過沙呂大dd多一班同有泳池! 同埋記得班老師首新年歌好正!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

好,貼多一次先

小小運動會 (貼自pazu.com)

※你我不分界限
 決意高峰要攀
 各國分享競技
 友愛心中永記

大象,螞蟻,一齊起步走   (動作誇張d)
海豚,海馬,一齊游游游
莫問強弱,只要奮鬥

Repeat ※

自由體操,最叻係馬騮
跳高跳遠,最尾大水牛
友誼係一,比賽係二

Repeat ※
(加油阿.....o個幾句)

熊人推鉛球,跌得太過近
小豬擲鐵餅,緊張到想暈
莫問得失,參與最要緊

Repeat ※
Repeat ※       (準備影相)
我是藍的
錯錯錯
我是男的

雖然父親節過左咁耐(都好似冇乜人提過),由我哩個作父親的推介一齣電影給大家- 長江七...號CJ...7: 雖然我都覺得整體麻麻,但都收收o地貨啦.  雖則印象中星...爺有打徐...嬌及對徐...嬌不信任,這做法不被我接受,但整體上總算一套今年談及父愛的電影.

我們雖然窮,但我們不打架、不去偷,我們不去搶,
不屬於我們的東西,我們不會拿,你要努力讀書,將來做一個有用的人!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

你對沙田都好認識波 !

同埋記得班老師首新年歌好正! ????

我唔識佢地首新年歌, 有幾正呀 ! 唱黎聽吓 !

有次座的士經過喇沙小學, 我老公話"未呢間囉", 我答"呢間咩黎嫁"(因為唔係好認識果區), 老公答"未喇沙小學囉", 大孖即刻話"我要讀 喇沙小學", 我話"好, 你返去問老師啦 !"

原文章由 OO記 於 08-6-25 14:26 發表

孖B媽,

沙呂小(沙田圍)已比一呂(第一城)易入,你是91?  

不過沙呂大d新d多一班同有泳池! 同埋記得班老師首新年歌好正!

原文章由 BOYSTWINSBB 於 08-6-25 16:10 發表
你對沙田都好認識波 !

同埋記得班老師首新年歌好正! ????

我唔識佢地首新年歌, 有幾正呀 ! 唱黎聽吓 !

有次座的士經過喇沙小學, 我老公話"未呢間囉", 我答"呢間咩黎嫁"(因為唔係好認識果區),  ...

你對沙田都好認識波 !---

出名難入o個間總會識的.

我唔識佢地首新年歌, 有幾正呀 ! 唱黎聽吓 !---

孖寶668 o既音樂同歌詞o個首呢, 好似由佢地校園電台拍攝,校長及各師長做主角o個套片呢!  因為做成很大迴響,校方以版權為由,現在you...tube冇得睇返.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

紅雨

今早紅雨有沒有影響上午班的演出呀...
與您共渡快樂時...天天都唔簡單!

上午班精彩嗎 ? 等我明天報告下午班的表演啦 !

一個字: 正!
與您共渡快樂時...天天都唔簡單!
‹ 上一主題|下一主題