用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

阿囡連校服都末有,想影都唔得。

不過我地會自己同佢影,然後係software執下張相,1張4R相可以晒6-8張學生相,自己製作的學生相好處係質素高,成本低。

蕉媽 寫道:
唔好意思各位媽咪, 我想問下駛唔駛自己幫小朋友著住崇真套校服影學生相呀? 定或學校會影呢?
該用戶已被刪除

我都想要呀 ! thank you thank you

cynthia,
哎呀, sorry sorry, 真係冇咩印象, 你係8月28再叫多我一次得嗎? 我生左兩個, 成日失憶
我最後同仔仔買左kswiss, 佢著10號, 好多鞋都冇佢size :evil:

e媽,
點解你仲未有校服既?   我都係同仔仔出去影.....因為我好懶

hi~~

silvia_ng,

係喎,你提醒咗我要影學生相,係唔係28/8連埋8達通卡一齊交呀?

我仲未買白鞋同白長褲,鞋已經睇啱要搵日同佢去試。

ka_wai
hi 你呢張大頭相唔係學生相咩? 我唔知係唔係28號要交呀, 不過都會帶定, 同埋仔仔張八達通都會帶埋。我唸我而家都買哂所有野啦, 我買左八達通, 白鞋, 白socks, 白長褲, 手巾盒, 手巾仔。相又影左......唔知有冇野miss左呢?

E媽 寫道:
阿囡連校服都末有,想影都唔得。

不過我地會自己同佢影,然後係software執下張相,1張4R相可以晒6-8張學生相,自己製作的學生相好處係質素高,成本低。

我今日影左相喇, 用左粉紅色底, 咁岩屋企屋苑有優惠, $15/打。你講個個software我都有呀, 等我返屋企係電腦庶摷摷先, 搵到就post出黎喇!

Hi Cynthiasia

nice to meet you !

+++++++++++++++
不如我地將小朋友既女list出來, 8月28日果日都可以留意下有無d朋友仔同班,

~ 陳鍶淇 女 0731 上午班
~ 黃謙信 男 0122 上午班

不如我地將小朋友既女list出來, 8月28日果日都可以留意下有無d朋友仔同班,

~ 林家齊 男 0325 上午班

蕉媽,
今日下午先蒲頭呀!

silvia_ng 寫道:
ka_wai
hi 你呢張大頭相唔係學生相咩? 我唔知係唔係28號要交呀, 不過都會帶定, 同埋仔仔張八達通都會帶埋。我唸我而家都買哂所有野啦, 我買左八達通, 白鞋, 白socks, 白長褲, 手巾盒, 手巾仔。相又影左......唔知有冇野miss左呢?

個張係我自己係屋企同佢影咋,唔係學生相size嚟架。
我上次去交雜費時已經俾埋8達通no個老師登記,白襪仔, 手巾仔同手巾盒我都準備好。另外, 唔好意思我想問長褲係邊到買架?

~ 林家齊 男 0325 上午班
~ 李卓朗 男 0929 上午班

ka_wai
我係福榮街/福華街(桂林街)果頭買既, 28蚊一條。果頭好多

ka_wai
我係福榮街/福華街(桂林街)果頭買既, 28蚊一條。果頭好多

Thanks~

蕉媽,
今日下午先蒲頭呀!

呵呵, 查實日日都返晏架, 我返11點幾咁架, 今日有野做, so, 成點半先返到公司

搵到條學生相DIY既link喇, 大家睇下有用無

http://www.openplatform.com.hk/Chinese/photoDIY.htm

ka_wai

申請左圖書館借書証未? 重有膠水杯......

mamamui 寫道:

申請左圖書館借書証未? 重有膠水杯......

咦..要申請圖書館借書証呀?係唔係公共圖書館呀?我唔知既~ 另外膠水杯都未買呀~~

係呀!公共圖書館個張!
其實係一家四口子

一家三口 寫道:
係呀!公共圖書館個張!

Thanks~ 係唔係要帶返學校架?

呢個software叫做 PHOTO IMPACT,你可以在YAHOO search engine內找到這個software,不過唔知有冇freeware download。

EnC' 寫道:
可唔可以post 個software出黎,我都想自己整!
[quote]
E媽 寫道:
software執下張相[quote]
‹ 上一主題|下一主題