用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫幼稚園收到面試信未?
樓主: wincygl
go

金巴倫幼稚園收到面試信未? [複製鏈接]

我都有啲擔心校車服務, 我住tko, 最少都要坐一個鐘, 如果要左兜右兜仲可能唔只添

其實間間學校都有好有唔好, 有讚有彈, 家長真係好頭痛

我都係SN的家長, 其實SN整體上教學方式都好好...只是學校的校車"景棠"的問題, 學校方面都有跟進, 但現在find外面的媬姆車都比較難...而課後活動是自由參加...如果參加下午上3小時課程, 校車會同下午班一起接送...除非參加1小時的課程...那麼要自行安排接放學.

原帖由 helenli 於 09-11-10 14:20 發表
我是sn家長, 校車問題我也有聽聞, 但不是所有線都如此, 但我們這邊校車沒有問題.  至於課後活動是自由參加的, 因參加了是放學後至下午4:30, 所以時間較長, 一定要瞓晏覺的小朋友就不適宜, 飯盒是要自己準備, 我會早 ...

我仔仔都係k1小男孩, 飯袋是上校車時交比校車姨姨即可, 到校會交比老師, 小朋友唔洗拎的, 唔會重.  書包只係上車落車時"咩"一陣.

tko去kln tong返學確實遠左d, 坐校車最少要一個鐘頭, 不過出得九龍塘讀書就預左, 唔少人住新界, 遠至屯門, 都係咁出來, 值唔值得和小朋友承唔承受得到, 真係要自行衡量.

原帖由 patmok 於 09-11-10 14:55 發表

我都係住 TKO,所以要是校車安排唔好都幾煩,而且帶飯食唔係預備既問題,而係佢到時都只是K1小男孩,帶飯好似好重咁,而且又要帶書包,做媽媽既當然諗多d啦 ...

Helenli,

With your kid studies in St Nic now, can you share w/us on how the english standard is in this school?

因為識了兩個朋友既仔仔....08年讀YORK...竟然派得很差既小學....令到我有D嚇怕...連讀創價都派得好過讀YORK呀..所以今次我就無報YORK囉~~但我都知YORK一定有佢既質素先咁多人讀既....SN其實同YORK同一集團...而且身邊朋友仔媽咪都話讀SN...英文會TRAIN得好好

原帖由 6321 於 09-11-9 13:49 發表
Jasper, why do you think St Nic is your first choice?

Seems like a lot of ppl love York but a lot of ppl hate it also. I am thinking between York & St Nic.

其實每間學校的派位也有好和不好, 不能一概而論, 家庭教育也很重要, 不能完全依賴學校.  我仔仔以前讀過york的姊妹校, 但今年轉讀sn, 我不知york和sn現在是甚麼關係, 但兩校的作風是很不同的.

我們喜歡sn是因為這校的教育理念與我們比較相近.  以前我沒有考慮這一點, 只想孩子學得一口流利英文, 認為英文好將來就無往而不利, 後來我發現自己的想法錯了, 其實替孩子選校時, 家長應先對學校有深入了解, 而不要只看該校英文有多好, 會訓練孩子去考甚麼cert.... 而忽略著孩子的各方面的均衡發展.  決定讀sn前我和我先生都和和教職員有過幾次詳細傾談, 真切感受到他們用心辦學的精神, 開學後亦發現sn的教育理念確切體現在孩子的學習生活上, 仔仔每天開心愉快上學去, 回家認真地做家課, 每天都有進步, 而且很輕鬆.

原帖由 JasperCheung 於 09-11-11 00:12 發表
因為識了兩個朋友既仔仔....08年讀YORK...竟然派得很差既小學....令到我有D嚇怕...連讀創價都派得好過讀YORK呀..所以今次我就無報YORK囉~~但我都知YORK一定有佢既質素先咁多人讀既....SN其實同YORK同一集團...而且身 ...

Hello 6321,

The kindergarten provides a very good English environment.  The native english teacher conducts a 40min lesson everyday.  Children are required to bring a toy every week for the "show and tell" session, which largely promote their presentation skills.  Math is also taught in English, and all the homework books are in English.  As told by teachers, my boy can understand English pretty well and he shows much responses in classes.  He sings happily quite a lot of English songs at home and his pronunciation is accurate.  Though his grammar is not always correct, he can speak and answer question in full sentences.  However like most HK children, we start talking to him in English since he was a baby and we spend quite a large portion of time on reading of English books with him.  So English is not fresh to him and I believe, to most children before they goes to kindergarten.  I can say the language environment provided by the school keep the wheels moving.  SN provides children with a good balanced education which I think is very essential to their future learning.  However if English learning is your only concern or if you expect a nearly native standard of the language, maybe you need to look at other schools like those that provides international curriculum.

原帖由 6321 於 09-11-10 23:11 發表
Helenli,

With your kid studies in St Nic now, can you share w/us on how the english standard is in this school?

原帖由 helenli 於 09-11-11 01:19 發表
其實每間學校的派位也有好和不好, 不能一概而論, 家庭教育也很重要, 不能完全依賴學校.  我仔仔以前讀過york的姊妹校, 但今年轉讀sn, 我不知york和sn現在是甚麼關係, 但兩校的作風是很不同的.

我們喜歡sn是因為這校 ...

Yes, I agree with you.  My daughter studies K3 at SN.  She loves school.

原帖由 scmail 於 09-11-10 15:06 發表
我都係SN的家長, 其實SN整體上教學方式都好好...只是學校的校車"景棠"的問題, 學校方面都有跟進, 但現在find外面的媬姆車都比較難...而課後活動是自由參加...如果參加下午上3小時課程, 校車會同下午班一起接送...除 ...

我同意你說法, SN本身是一間好好學校, 可令每個小朋友充滿自信心, 而校車是他本身問題, 我女N1時, 我都有同學校反映, 但接送校車員工很照顧小孩, 所以我取消找外面媬母車想法.

Hi SN mamas,

Thanks for sharing. I feel more comfortable on SN then.

The reason I proritize this school is because I am very impressed with the principle's talk esp on SHOW & TELL session. My key goal for KG is to build up my kid's confident & communication skills. Since we speak cantonese with her at home, therefore, I am looking for a school which can offer good english environment.

With more school research & school talks attended, I feel schools now are all focus on academics & I start to move to that directions coz I am afraid my kid's won't be competitive enough in P1. I guess I need to route back to my original goal.

其實YORK & SN以前是有關, 但近D幾年已經分開了, 沒有任何關係啦! 我贊同你的說法, SN的教學方式與YORK不同, YORK太過商業化...
我囡囡現在讀緊K2...都好喜歡這間學校.

原帖由 helenli 於 09-11-11 01:19 發表

我們喜歡sn是因為這校 ...

SN 要唔要爸爸媽媽一齊去IN?

I also heard about this news. They are no more friends.

原帖由 scmail 於 09-11-11 16:45 發表
其實YORK & SN以前是有關, 但近D幾年已經分開了, 沒有任何關係啦! 我贊同你的說法, SN的教學方式與YORK不同, YORK太過商業化...
我囡囡現在讀緊K2...都好喜歡這間學校.

...
Twins 媽咪

醒目開學勳章

in 時只可一個陪 ~

原帖由 jswailam928 於 09-11-11 23:59 發表
SN 要唔要爸爸媽媽一齊去IN?

有無人今個禮拜6去in 金巴倫?? 唔知仲有無位呢

如無位都唔想去in了........... :(

原帖由 helenli 於 09-11-10 14:20 發表
我是sn家長, 校車問題我也有聽聞, 但不是所有線都如此, 但我們這邊校車沒有問題.  至於課後活動是自由參加的, 因參加了是放學後至下午4:30, 所以時間較長, 一定要瞓晏覺的小朋友就不適宜, 飯盒是要自己準備, 我會早 ...

請問校車有問題的那條綫,是哪一區?還有課後活動是那類型的活動,可以分享一下嗎?費用貴嗎?

課後活動有很多種類, 普通話, phonics, cooking, story telling, 美勞, drama等等... 每週兩天是$1300, 每週三天是$1600, 五天是$2100.

原帖由 primrose_bb 於 09-11-12 14:44 發表

請問校車有問題的那條綫,是哪一區?還有課後活動是那類型的活動,可以分享一下嗎?費用貴嗎?

明日要交金巴倫留位費, 啱啱又收到york話收亞女, 又要同老公諗吓讀邊間, 但最後決定都係金巴倫

I also choose SN instead of York!
‹ 上一主題|下一主題