用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根徳園收到信了!
樓主: Agenda
go

根徳園收到信了! [複製鏈接]

My son's performance is good, my hubby grad in st.Joe ( wanchai) but in waiting list.  Is it because I lived in tin shui wai?

唔收未必唔係好事, 除非你諗住出返嚟住, 否則你個仔會好辛苦, 日日要來回3個鐘車程, 大人都顛啦, 何況細路...

原帖由 hanghang2008 於 10-12-1 21:28 發表
My son's performance is good, my hubby grad in st.Joe ( wanchai) but in waiting list.  Is it because I lived in tin shui wai?

原帖由 lilylamwaiyi 於 10-12-1 01:26 發表
31/1 also waiting list ~全答大B都 waiting , 我感到 KV & SC 都係睇人daddy mammy 讀咩school and 家底~好唔 fair

kv根本唔駛填daddy mammy 讀咩school, 你咁講好fair嗎?

醒目開學勳章

無架 ....

原帖由 johnsonson 於 10-12-1 10:24 發表
唔知大家知唔知道有冇褓姆車由香港島返KV呢?

醒目開學勳章

有機會架 ..
我個女係waiting, 4月收到信pm收, 我寫信request轉am, 6月收tel confirm轉到am.
加油
寫信比校長表示下誠意啦...

原帖由 Cly2008 於 10-12-1 19:12 發表
Is there any chance for the waiting applicant to get an offer finally?

我住九龍東,每日校車來回kv 共2.5hr

原帖由 2ndsister 於 10-12-1 21:36 發表
唔收未必唔係好事, 除非你諗住出返嚟住, 否則你個仔會好辛苦, 日日要來回3個鐘車程, 大人都顛啦, 何況細路...

但08年超多B女...waiting機會都唔會大得去邊...因為見好多人waiting...
原帖由 zoesychan 於 10-12-1 23:04 發表
有機會架 ..
我個女係waiting, 4月收到信pm收, 我寫信request轉am, 6月收tel confirm轉到am.
加油

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

$24,700/YR (SEP to JUNE)
完全冇雜費!

原帖由 WLM 於 10-12-2 00:23 發表
How mcuh is the school fee now?

Thanks for your support! Since only having waiting from both KV & SC for my little 0809 daughter. Need to try my best! I give up THINK finally........
原帖由 zoesychan 於 10-12-1 23:04 發表
有機會架 ..
加油

想問收到accept信既同學,最遲幾時要交留位費?唔知最早係幾時開始call waiting list 既呢?係唔係最快都要等到4月?

我的0803囡囡收了am offer, 要在12月11日交留位費。

原帖由 EuEuEu 於 10-12-2 00:31 發表
$24,700/YR (SEP to JUNE)
完全冇雜費!

$24,770/YR

恭喜各位KV新生!  

我的女兒現在KV讀k3, 我衷心推薦這間學校, 女兒讀得非常開心, 功課由k2開始一日3份, 每星期默生字, 聽落好似好辛苦, 但係一d都唔係架, 小朋友習慣左仲好喜歡添....  

出年是kv 45周年, 所有學生都被邀請製作45周年手工活動, 最可惜阿女出年就畢業, 睇下上半年多唔多活動先!

祝 各位小朋友上學愉快!

恭喜各位KV新生!  

我的女兒現在KV讀k3, 我衷心推薦這間學校, 女兒讀得非常開心, 功課由k2開始一日3份, 每星期默生字, 聽落好似好辛苦, 但係一d都唔係架, 小朋友習慣左仲好喜歡添....  

出年是kv 45周年, 所有學生都被邀請製作45周年手工活動, 最可惜阿女出年就畢業, 睇下上半年多唔多活動先!

祝 各位小朋友上學愉快!

想問下KV學生的英文會否差少少?對 in 小一會否有影響?觀乎你女兒的同學仔,他們會不會大多數已有很好的 P1 offer 在手?
原帖由 suet07 於 10-12-2 10:03 發表
恭喜各位KV新生!  

出年是kv 45周年, 所有學生 ...

我本應都報am,收左pm,有d唔開心,不過想下想下,pm都好,囡囡而家番am,上學好趕好辛苦,而家佢話行番學時要run run run 唔係就有車...我說將來pm就walking,不用run,佢都話要run有車.....現在pm班我仲可以接放學,好開心...

原帖由 natnatkk 於 10-12-2 10:30 發表
想問下KV學生的英文會否差少少?對 in 小一會否有影響?觀乎你女兒的同學仔,他們會不會大多數已有很好的 P1 offer 在手?

我都想知, 根德園無NET 的, 英文會否差? 咁教英文的老師, 她們的英文O.K嗎? 會否太港式英語呢?
我個仔收到KV am offer, 另有York offer, 當然我會簡KV, 但驚KV英文不夠York 好.
謝謝回覆.

congrats! congrats! ive not receive the letter yet!

原帖由 qyeternity 於 10-12-2 09:43 發表
我的0803囡囡收了am offer, 要在12月11日交留位費。
‹ 上一主題|下一主題