用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫幼稚園收到面試信未?
樓主: wincygl
go

金巴倫幼稚園收到面試信未? [複製鏈接]

哎呀~~可能佢怕羞...小朋友仲要2歲...其實好細..我仔係0707...兩個月前唔肯講野....經我兩個月每日放工既train up....依家識唱歌仔添喇....最緊要唔好放棄....就得喇~~
雖然sn我係waiting list。。但係我呢兩個月無白費呀。。
我見到亞仔都好開心滿足呀!!!

原帖由 onchai 於 09-11-8 02:28 發表
thx 蛋姨... 其實我本身對呢幾次既interview 冇乜期望, 抱住平常心, 得就得, 唔得咪讀番e 家果間囉... 同意, 其實佢咩都識, 只係唔肯答陌生人~

但係你都見佢平時見到你地既反應啦, 咁耐以來佢都冇同你地講過一句野 ...

原帖由 心妍媽咪 於 09-11-7 20:53 發表
亞女上星期六INTERVIEW, 今日收到信讀上午班, 好開心, 果日IN完都覺得亞女表現好好, 不過都唔敢太大期望, 今日拆咗封信要睇兩次至信真係收咗

心妍媽咪~呀囡都係 In 咗前後4日倒都收倒信話收呀囡. 但未很定比唔比留位費,因心想要 york. 唔知你覺得 york 定 SN 邊間好呢?

原帖由 心妍媽咪 於 09-11-7 20:53 發表
亞女上星期六INTERVIEW, 今日收到信讀上午班, 好開心, 果日IN完都覺得亞女表現好好, 不過都唔敢太大期望, 今日拆咗封信要睇兩次至信真係收咗

心妍媽咪~呀囡都係 In 咗前後4日倒都收倒信話收呀囡. 但未很定比唔比留位費,因心想要 york. 唔知你覺得 york 定 SN 邊間好呢?

We interviewed on 31/10, but still not receive their letter.

Anyway, I think the chance is very low (50/50), just wanna see any miracle will happen on us, hehe

JasperCheung,

Dont worry.  My son is also in the waiting list of PM class and I called them and checked and they said if I take the PM class, definitely they will have a place for my son.  My strategy is also send another letter to ask them to consider my son to study the AM class because I have already got an offer for the AM class from other school already.

原帖由 JasperCheung 於 09-11-8 00:12 發表
Thanks so much for Princessvivi....Thanks for your support..我都叫老公寫緊封求位信喇...因為唔想係封封一樣~無咩誠意...and then if 真係收既...都會寫申請去上午班既信....因為老公可以車佢番學....Anyway承你 ...

Jasper, why do you think St Nic is your first choice?

Seems like a lot of ppl love York but a lot of ppl hate it also. I am thinking between York & St Nic.

linglingng, 我都係上星期五in咗york等緊消息, 不過我覺得亞女果日表現麻麻, 可能因為下午瞓晏覺時間in啦, 我都會比咗sn留位費先, 月尾仲有kv再最後決定, 不過爸爸鍾情sn多啲

我個仔2個月前都係一樣.  我地就多左帶佢周圍去, 本身我地2個唔太會同陌生人講野, 為左佢, 多左lor, 做個樣比佢睇, 跟住帶左去 disneyland, 果到成日有姐姐同你傾計, 答左問題有 stickers - 問題同 interview 差唔多姐 都係叫咩名幾多歲, 我眼前一亮, 就同仔仔講, 睇下幾好, 有答問題就有禮物啦... 之後, 好 work!

本來一早打算 join annual pass, 真係咁o岩, disneyland 幫左少少手.

原帖由 onchai 於 09-11-7 19:51 發表
thanks all.... 我個仔interview 時一句聲都冇出 (佢係2月大仔), 唔 reject 就有鬼啦~~ 唉, 已經in 左3間, 都係一個問題都唔肯答, 點算好呢?? 佢由細到大都係唔肯同陌生人講野, 對住我地就鬼死咁多野講, 講真, 就算i ...

唉, 我一路係咁睇 york 同 sn 邊間好d, 睇左好多次.  真係各有各好, york 就多人彈又多人讚, sn 就似乎無咩人彈但照樣多人讚.

我相信學校辦學咁多年, 2間都有2x年歷止, 就一定有佢既價值同認同性.

我無交到留位費, 但我亦考慮左好耐好耐... 我唔想交太多留位費, 真係太多錢咩.  其實sn. st.cath 同 york 都差唔多係 10分1機率考得入.  st. cath 收生多, 報名多.  

3間都係英文為主要賣點, 要留意就係比較佢地其他的細項目了.

THX ... 其實都試過好多次... 次次結果一樣 --- 寧願唔要禮物都唔會答人!!!

原帖由 officecatcat 於 09-11-9 14:33 發表
我個仔2個月前都係一樣.  我地就多左帶佢周圍去, 本身我地2個唔太會同陌生人講野, 為左佢, 多左lor, 做個樣比佢睇, 跟住帶左去 disneyland, 果到成日有姐姐同你傾計, 答左問題有 stickers - 問題同 interview 差唔多 ...
當你見到天上星星,可有想起哥哥...

試下反客為主..
我由個仔仔送d野比個看更, 好熟的了 (熟既意思係有 hello 同 byebye 咁解)

我話人地收到禮物會好開心架, 叫佢主動送比佢, 多次講野機會.
用心良苦.
原帖由 onchai 於 09-11-9 14:56 發表
THX ... 其實都試過好多次... 次次結果一樣 --- 寧願唔要禮物都唔會答人!!!

Finally got an offer from SN am today !! Can relax abit la ~~

我看過yorkCD,好似有好多活動,老師好活潑(eg扮猩猩的老師),小朋友好開心。唔知sn有無活動呢?我已交了sn留位費,12號要再決定交唔交york,定兩間都交呢?

我今日都收到信,收左亞囡讀am class 呀! 好開心...因為我一直想亞囡讀一d小班教學既學校! 依家終於可以鬆一口氣喇!  

亞女前前後後都考左幾間校學, 對住d老師都唔係講好多野...唔知點解, 考sn o個日又肯講好多野喎, 可能亞囡都好鍾意呢間學校 ^_^

Luckily my daughter got the offer (am session)from SN la. So happy and thanks GOD !

原帖由 officecatcat 於 09-11-9 14:39 發表
唉, 我一路係咁睇 york 同 sn 邊間好d, 睇左好多次.  真係各有各好, york 就多人彈又多人讚, sn 就似乎無咩人彈但照樣多人讚.

我相信學校辦學咁多年, 2間都有2x年歷止, 就一定有佢既價值同認同性.

我無交到留位費, ...

Officecatcat,

你最後揀咗邊間呀? Why?

我是sn家長, 校車問題我也有聽聞, 但不是所有線都如此, 但我們這邊校車沒有問題.  至於課後活動是自由參加的, 因參加了是放學後至下午4:30, 所以時間較長, 一定要瞓晏覺的小朋友就不適宜, 飯盒是要自己準備, 我會早些起床準備, 沒有難度, 有老師照顧食飯, 我仔仔現在食飯叻左好多.  如覺得帶飯麻煩和沒有午睡時間, 不參加課後活動就可以了.

原帖由 patmok 於 09-11-10 13:45 發表
雖然sn已收了我AM CLASS,不過我有 D擔心 :
1) 睇番sn 現有討論區,家長對校車安排非常不滿
2) 要是有下午課後活動,學生需自行帶飯回校,學校不會安排

以上亦令我有點卻步,各家長點睇? ...

回覆 238# patmok 的文章

校車同午飯好小問題0者!!!

就因為呢2個問題就卻步?
‹ 上一主題|下一主題