用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 番禺會所華仁小學(二) - July 2007
樓主: 麟媽媽
go

番禺會所華仁小學(二) - July 2007 [複製鏈接]

Sindy-mother,

祝你旅程愉快

話咁快又星期五, 今晚一拖二睇"五星級大鼠", 希望好睇啦.

ms99,

多謝! 我都會係星期日, 去睇"五星級大鼠",影評都不錯

原文章由 ms99 於 07-8-3 13:17 發表
Sindy-mother,

祝你旅程愉快

話咁快又星期五, 今晚一拖二睇"五星級大鼠", 希望好睇啦.

原文章由 SINDY-MOTHER 於 07-8-3 14:46 發表
ms99,

多謝! 我都會係星期日, 去睇"五星級大鼠",影評都不錯

Sindy-mother 去邊間睇呢? 如果你中午時份係銅鑼灣, 不妨行經百德新街搵老爺啦. 佢會幫奧比斯做義工, 到時或者少爺都會幫手, 但要睇天氣, 太毒熱就唔好了. 我都會去攪攪陣, 但不宜久留.

ms99, SinderMother,

我都準備下星期帶阿仔去睇番場戲, 少爺想睇五星級大鼠又想睇變型金剛, o岩o岩我都係自由講場果邊問緊人意見, 你地睇完記得講下影評喎

原文章由 ms99 於 07-8-3 15:00 發表

Sindy-mother 去邊間睇呢? 如果你中午時份係銅鑼灣, 不妨行經百德新街搵老爺啦. 佢會幫奧比斯做義工, 到時或者少爺都會幫手, 但要睇天氣, 太毒熱就唔好了. 我都會去攪攪陣, 但不宜久留.

ms99,

而加居然35度, 我諗sunday仍然會好熱, 記得叫你喵老爺飲多d水同帶把扇仔

原文章由 nancytse 於 07-8-3 15:08 發表

ms99,

而加居然35度, 我諗sunday仍然會好熱, 記得叫你喵老爺飲多d水同帶把扇仔

Hi! nancytse,

唔係嘛..... 我著緊外套呀)))
我冇出去食飯, 公司冷氣又超強勁,我都覺得要外出好辛苦, 尤其紫外線就好似殺人咁, D皮膚會好痛.

星期日我都只會匆匆帶少爺去探班, 匆匆帶佢走了
老爺呢排密密戶外工作, 早就曬到個身好似斑馬咁一節節, 佢份人慈善心重, 應該冇問題的. 但早就提過叫佢選擇商場有蓋地方做義工啦, 又唔顧下自己年紀大, 仲學人做 sun boy. Oh...
大家就憐憫佢一顆熱心, 有時間就到場畀支持佢啦. 順便睇下佢頂唔頂得住

ms99,
我會係數碼港睇早場, 跟住會返屋企果頭, 因少爺仔有節目。所以唔會出銅鑼灣, 但我都會為你老爺打氣

你地係唔係去探easiness幫我都問候佢 Thanks!

原文章由 ms99 於 07-8-3 15:00 發表

Morning friends :)

星期日節目有變冇去探 easiness, 又要再約過時間了.

尋日成個百德新街都係義工, 所以老爺話業績麻麻, 我同少爺路經給予了一些支持又去街街了.

nancytse, 你睇

原文章由 ms99 於 07-8-6 15:39 發表
星期日節目有變冇去探 easiness, 又要再約過時間了.

尋日成個百德新街都係義工, 所以老爺話業績麻麻, 我同少爺路經給予了一些支持又去街街了.

nancytse, 你睇

ms99,

食左你d字呀........想我睇咩

原文章由 nancytse 於 07-8-6 16:20 發表

ms99,

食左你d字呀........想我睇咩

Hey! 我想話 "五星級大鼠" 好好笑, 記得帶亞仔去睇. 另外星期五有機會見面嗎?

Morning friends :)

王國長老

各位早晨呀!呢排忙得要命!
Office 真係攪到我死左一半呀!
而家總算搬定了,我拆晒箱啦,
但公司既電話系統仲有D 神神地,
今日仲要搵人黎跟進一下!
琴晚難得睇吓電視
>> 14
才の母

幾好睇喎,叫埋亞仔一齊睇,
但講明PG 喇喎,梗要解畫啦!
本來我叫我家老爺同個仔講解,
一路睇,佢一路都唔知同個仔講咩?!
佢話︰亞仔你真係唔好同D 女仔行得咁埋…..
如果唔係….行得太埋…..就會好似佢地咁…..有左BB..
平日我老公口齒伶俐,攪咩講呢D 咁避諱?!
之後我直接同亞仔講如果同女仔有性行為,
就可能會有BB,有左BB 就會好似佢地咁慘架喇….
講左一大輪,亞仔都開始明白,真係早D 講好D
其實呢D 野係咪男人同個仔講好D 呢?
我講又好似怪怪地,好在亞仔都無咩咁啫。

原文章由 ms99 於 07-8-6 17:29 發表

Hey! 我想話 "五星級大鼠" 好好笑, 記得帶亞仔去睇. 另外星期五有機會見面嗎?

ms99,

最終我地睇左"變型金剛", 我睇到頭都暈 .  老鼠出dvd先買, 我聽人講悶悶地同會喊喎, 係唔係?

唉.......我老闆放低左句: '無咩特別野跟你先放la', 就出左trip, 我唔理la, 長命功夫長命做.........咁星期五咩時間, 點安排

原文章由 麟媽媽 於 07-8-7 10:59 發表
其實呢D 野係咪男人同個仔講好D 呢?
我講又好似怪怪地,好在亞仔都無咩咁啫。

話說我仔見衛生巾廣告, 佢問係咪女仔先用? 係咪大人用既尿片?我老公只係望住我笑又唔解釋, 我咪講比阿仔知點解女仔要用law......果刻我都有d尷尬, 我係度諗, 由爸爸教仔仔性教育唔係好d咩

王國長老

係啦!呢樣又係我同個仔講既,
又要同佢講女人個個月都有一粒蛋,
如果變左BB,會著床係子宮度,
無變成BB 就同埋子宮內壁既血流出黎,
所以咪要用囉,亞仔聽完就點點頭,
老公見我講就行開,一句都無幫口,
都係唔好指意男人教D 仔性教育。

原文章由 nancytse 於 07-8-7 12:19 發表

話說我仔見衛生巾廣告, 佢問係咪女仔先用? 係咪大人用既尿片?我老公只係望住我笑又唔解釋, 我咪講比阿仔知點解女仔要用law......果刻我都有d尷尬, 我係度諗, 由爸爸教仔仔性教育唔係好d咩

麟媽,

Hihi, thinking where have you been, no posting for such a long time.

The girl Miki of the drama "Mom at 14" is from the series of "Queen of Classroom" but wearing lipstick this time.   This drama was highly recommended by the sex seminar held by Caritas last week.  This is the high school student who becomes pregnant with her lover's child and how she gradually maturing as the circumstances her change.

Chelsea

王國長老

Chelsea,

係吖!搬office 團團轉,忙囉!
我公司個日本妹早幾個月已經同我講,
話呢套劇好好睇,真係睇到我好心up
如果發生係自己仔女身上,真係唔知點好….
生同唔生個BB 都引起太多問題,
琴日睇到Miki 爸爸傷心自責,真係好心酸!
可惜呢D 問題係香港都時有發生,
早排有個得13 歲咋陰功,仲係細蚊仔黎架咋….

原文章由 麟媽媽 於 07-8-7 12:57 發表
係啦!呢樣又係我同個仔講既,
又要同佢講女人個個月都有一粒蛋,
如果變左BB,會著床係子宮度,
無變成BB 就同埋子宮內壁既血流出黎,
所以咪要用囉,亞仔聽完就點點頭,
老公見我講就行開,一句都無幫口 ...

麟媽媽,
比老公教,咪一知半解,
都係靠自己好d.

有次三少係屋企問我D衛生月巾係咩,
大少好似背書咁,
由女性排卵開始......
兩個細佬聽完眼定定
我問大少邊個講佢聽,
佢話學校有教.

[ 本文章最後由 jackjackma 於 07-8-7 15:26 編輯 ]

nancytse,
"五星級大鼠"幾好睇, 你考濾帶你個少爺仔睇啦! 連我老爺都說不錯一套卡通片

原文章由 nancytse 於 07-8-7 12:08 發表

ms99,

最終我地睇左"變型金剛", 我睇到頭都暈 .  老鼠出dvd先買, 我聽人講悶悶地同會喊喎, 係唔係?

唉.......我老闆放低左句: '無咩特別野跟你先放la', 就出左trip, 我唔理la, 長命功夫長命做. ...
‹ 上一主題|下一主題