用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集
樓主: TSLiu
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

tungtungma & all,
陰公囉! 繼Alan, Alicia & Sarah, 又輪到TungTung, 希望TungTung早日康復.  大家都要小心d, 似乎d菌真係來勢洶洶.

TSLiu,
<鍾意poopoo嘅時候刨書, 佢仲坐到唔願起身, 好似d人刨馬經咁!>       其實Daniel poopoo唔一定刨書, 不過sumyinmama講得啱, 呢期dinosaur佢實在瘋狂戀上. Thomas好叻好creative, 填d詞一流

sumyinmama,
俾d耐性啦, Sarah病先閔憎d啫, 唔係曳.  囂張? DanDan都不相上下噃, 我奶奶成日咿咿哦哦話DanDan daddy 改DanDan中文名用個<謙>字唔好, 因為<逢係叫呀謙d人都唔謙虛架>, 你話嬲唔嬲?

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

希望Sarah & Tungtung早日康復!

sumyinma:
Thank you!

TSLiu:
我個仔都有唱中文版!
佢又係做小丑帽o咼!

HeiHeiMa & all,
Suggest大家遲d post佢哋表演既造型相上黎分享下.

0203Ma,
謝謝你﹗sarah 都差不多好返﹗幸好我現在有特權咩都唔理,所以都無事﹗

danielboy 講得啱﹗sarah 可能一時病"矇"左,所以尋日咁放肆﹗因為今日她又變回小天使,連ms lee 都讚佢返學好乖﹗點解d小朋友變化咁快?     

danielboy,
有個"謙"字好好呀﹗我見好多人都係人如其名喎﹗我諗囂張認叻可能係四歲d人仔的常有表現﹗

sarah 話今日ms scott 借左一隻用glass 做的 dinosaur 比小朋友睇 ,但小朋友唔可以摸﹗我問佢學校有無真的 dinosaur, 佢仲笑我:dinosaur 死晒,依家仲邊有真既 dinosaur呀﹗傻媽咪﹗

sarah 都話今日教"雞" "鴨"﹗

sumyinmama

我想問下你地咪寫信學校要求K2 and K3, 要NET咁而家進展成點呀???

都好o咼!

danielboy 寫道:
HeiHeiMa & all,
Suggest大家遲d post佢哋表演既造型相上黎分享下.
該用戶已被刪除

ernest's
原來你哋 Apple (a)同我哋 Apple (b)表演不同話劇, "小白兔送紅籮蔔" 同 "兔子送栗子" 係兩個截然不同既故事, 內容我都記得不太清楚, 前者好似白兔係奉媽媽之命要把一個大籮蔔送給grandma, 後者白兔摘既栗子本來全部係for 自己, 但回家途中遇見很多朋友, 竟然全部送晒俾佢哋, 攪到自己一粒都冇得食.  

Daniel不是說故事, 係扮白兔, 佢有時會喺屋企突然"lin"高把聲唸台詞, <我知道有一個地方有好多栗子架!>, <呀! 我聽日帶兩個籃咪可以摘多d栗子囉!>, 極作狀   但又極攪笑, 最衰家長冇得睇, 唔知老師會唔會影d相俾我哋睇呢?

很頭痛, naoki選擇扮青蛙, 頭很痛痛痛...........

咁多小朋友病, 我見好多大人都病, 小心小心

jess647
sabrina扮咩呀? 我想問下打算扮咩動物要唔要預先通知老師, 定616果日著返去就得架???

心心,
616果日登台啫, 但614已經要交頭飾俾老師, 照計唔洗另外通知啦.

danielboy,
Thomas邊有Daniel咁醒, 隻中文兒歌係Ms. Cheung教, 所以HeiHeiMa話Anson都有唱; 至於您同sumyinmama話Daniel & Sarah囂張及唔謙虛, 其實因為佢地太smart, 自己唔覺意將d才華完全表露所以您地覺得咁, 我地就覺得佢地活潑可愛又叻, 不知幾羨慕!   

idachan,
校長巳經覆咗信, 將唔轉雙班主任制嘅理由寫得好清楚, 如果您想要封信嘅copy, 就pm您嘅email address俾我.

心心,
我都唔知,兩日前寫

jess,
如有需要我可以借本故事書給你, 我都係沙田友.

多謝各位慰問, 彤彤已經好番喇, 昨日嘔左2-3, 退左燒, 冇事啦    d菌真係好勁

post d相上黎, 但話5比家長睇播, 點影好呢    定係上堂前影 不過大家睇下真係好提議

我要整"美味點心時間"頭飾呀, 真係頭痛

TSLiu,

我都想要封信既copy, pls check pm, tks so much.

TSLiu 寫道:
idachan,
校長巳經覆咗信, 將唔轉雙班主任制嘅理由寫得好清楚, 如果您想要封信嘅copy, 就pm您嘅email address俾我.

話口未完, 今日又輪到我個女發燒啦!  激死人!

danielboy,
<逢係叫呀謙d人都唔謙虛架>??? <-----唔怪得我個仔又係沙塵百霍, 自把自為啦!  老人家真係有老人家o既智慧!  早d知就好啦! TOO LATE!

0203Ma,

呢排個個小朋友都病    睇下發燒後有冇高到先

希望你女女快d好番啦  

TSLiu,
多謝你咁正面睇 Sarah﹗ 但到某一階段又要諗下新對策又真係好煩,有時見到教會其他女仔好聽話,都一樣活潑精叻,又肯同人打招呼有禮貌,就會流晒口水﹗不過我都知每個小朋友有佢性格﹗好耐無見 Thomas 嘞,希望有機會又可以踫面啦﹗
我都想要封信,請check pm 啦﹗
sumyinmama

‹ 上一主題|下一主題