用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎?
樓主: Christy_Pau
go

有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎? [複製鏈接]

Re: 有小朋友入讀 <康傑幼稚園> 的媽咪入來傾下好嗎?

wawa :
測試係由一個港大四年級女生做的.  佢地現正進行一項研究, 就是測試小朋友判別旋律的能力, 從而了解兒童辨悉語音的能力的發展.
其實我都唔知係咩來的.

WAWA,
     多謝你比信心我﹗我都會在K2試CCKG,因為始終CCKG學生少D,照顧好D,不過我知很難入的﹗
       啟思和ST.PAUL和DBS係好唔同的小學呀﹗

sumyinmama

佢地都有共通點,係要比錢. 3間都係好學校.

SC 我只係唔係好鍾意佢個班課細.  唔係好夠活動空間.

明日day off,又可睇仔仔做早操.

chirsty

你dvd 收到未呀,我上星期唔記得問tim.

wawa:
乜明日放假咁好呀.
我仲未收到DVD呀. 你收到未呀 (係喎, 你有冇訂DVD呀).
係呢, 除了返學, 你有冇比仔仔出去學其它野呀.

Christy

我daddy,mami & 家姐返

wawa:
我呀仔仲有一堂, 就讀完 music wonderland啦.
好快就可升讀四歲班的 junior music course, 唯期兩年, 時間真長.  我聽好多bk媽咪話讀tom lee 浪費時間.  於是我又問下我個朋友, 佢個女讀緊tom lee 的junior music course.  今日我又致電教music wonderland的老師問下意見.  最後, 我決定比呀仔在tom lee讀埋個junior music course.

係呢, 你又點解幫仔仔報tom lee?

Hallo 康傑幼稚園媽咪,

我個女是三月插斑生(N),希望可以同各位媽咪傾下計,
我在海怡分校讀,你們大部份是MOS分校嗎?

jchangl 寫道:
Hallo 康傑幼稚園媽咪,

我個女是三月插斑生(N),希望可以同各位媽咪傾下計,
我在海怡分校讀,你們大部份是MOS分校嗎?

我囡囡是在青衣分校,也是1月才插班﹗

我小朋友下個月插班SSW分校啦, 大家分享分享, 有冇ssw分校的家長, 請多多關照。

嘻嘻!

你囡囡返學有冇喊呀,我囡囡都要喊咗一個星期,
現在可以返正常時間,不過今日開始有少許傷風。

Sumyinmama,

你囡囡返學有冇喊呀,我囡囡都要喊咗一個星期,
現在可以返正常時間,不過今日開始有少許傷風。

jchangl ,
     囡囡第一天沒喊,因為新鮮,第二天開始少少喊,喊了三天,後來問她,才知一次小便流了少少在地上,原來她一直不安,我安撫她,教她告訴嬸嬸,她有了安全感,以後就無喊。

christy

係我院長介紹話music wonderland好所以報. 佢話小朋友5歲前一定學聽音, 佢話過

CHRISTY,
   原來吳醫生入了醫院﹗畢竟年紀老邁,看來我們該開始物色另一位好醫生﹗

wawa:
係啦...所以我最後都係揀番TOM LEE繼續讀下去.

sumyinmama:
年紀老邁, 病痛都會多D.
昨天呀仔病左, 我轉左去青衣城卓健睇兒科.  個醫生好似幾好, 睇下食埋這幾天藥好唔好先.  不過, 呀仔話這個醫生的藥好吃過林展輝的藥.

Christy
      我個女都未好,可能都要再睇醫生。不知卓健哪位醫生好﹗

Dear Sumyinmama,

If you are looking for 醫生in卓健, I would recommend Dr. Chau.  He is professional and patient.  He is always in a long quene, most patience come to him.  Or you can dial to 卓健 at 2431 0230 for reservation.

There is quota for every day's reservation, try check it out and hope it helps.

twyam

twyam,
   謝謝你的幫忙﹗

Dear Sumyinmama,

You are very welcome.

So, is Sumyin taking sick leaves in these days?

Take care and God bless,
twyam
‹ 上一主題|下一主題