用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班)
樓主: kerrykevin
go

2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班) [複製鏈接]

係啦, 工作紙上無題目, 打去問老師又好似好小事咁!!  咁我都做齊兩樣啦~~ thx

讀金句?
即係教小朋友讀?
原帖由 MN12 於 09-11-6 13:24 發表
我地只係填咗顏色咋, 今晚補番讀金句先!

原帖由 231423JY 於 09-11-7 09:31 AM 發表
讀金句?
即係教小朋友讀?

係呀, 我同佢讀左幾次咋!

係呢, 你地囉左冬季校服未呀?
我尋晚睇, 見無校褸, 史火啦, 都唔知係我訂漏左, 定係未派齊....

kerrykevin,

上次訂冬季校服時係無校樓訂架, 上星期(5/11/2009)有張通告係訂校樓(其實係啡色freeze外套), 要係11/11/2009前填寫交回學校, 費用$120, 而13/11/2009可以派給學生!

原帖由 MN12 於 09-11-8 09:39 AM 發表
kerrykevin,

上次訂冬季校服時係無校樓訂架, 上星期(5/11/2009)有張通告係訂校樓(其實係啡色freeze外套), 要係11/11/2009前填寫交回學校, 費用$120, 而13/11/2009可以派給學生! ...

Thanks !!
原來係咁, 我仲以為我大頭蝦到訂漏左, 今晚等我嗱嗱聲填表先!!

kerrykevin,

我又心癢癢想自家製!

原帖由 MN12 於 09-11-9 01:34 PM 發表
kerrykevin,

我又心癢癢想自家製!

吓?? 你咁勁!? 睇下個樣就知點整?? 不過如果真係識整, 又有時間, 自家製 warm好多!!

我都睇左訂校褸張通告, 但點解冇 size M ge? s 又岩岩好, L 又大, 咁點呀, 呀婆叫我買 L wor, 預佢著多年...

我都訂左L

哎呀..... 我只係寫左叫學校幫我訂size, 因為我都唔知個吋碼.... 等我一陣打返學校訂 L 先

差d 唔記得, friday 要準備 bbq, 我唸住帶幾粒丸, 幾條腸仔同埋2隻雞翼, 夠 5 夠呢 ? 你地呢? 同埋有冇貼紙仔叫做義工? 我咁啱放假, 所以都會做...

原帖由 231423JY 於 09-11-10 11:19 PM 發表
差d 唔記得, friday 要準備 bbq, 我唸住帶幾粒丸, 幾條腸仔同埋2隻雞翼, 夠 5 夠呢 ? 你地呢? 同埋有冇貼紙仔叫做義工? 我咁啱放假, 所以都會做...

係喎, 見你提一提, 我又睇番個月曆, 先醒起星期五 BBQ, 呢一兩個星期, 我公司忙到不得了, 做到乜都忘記了!!   咁岩呢個星期五開始凍, 希望小朋友 BBQ happy 啦........ 但記唔記得當日著校服 or 便服呀??

你準備咁多食物呀?? 我又忘記係學校通告定你地講, 好似只需帶兩人份量的食物, 而且要容易吉的食物, 我諗雞翼唔多好, 而且小朋友自己好難食!! 我應該會準備幾粒燒買!!

貼紙仔叫做義工?? 咁又無喎, 係未你學期初的義工問卷你報左名呀?

我終於都訂左 L 的校褸, 因為我寫左字仔俾老師, 叫佢幫我決定 size, 點知尋日黃老師影阿仔著左 S 及 L 的分別我睇..... 哇 S 又真係岩岩好, L 勁大件..... 結果老公叫我訂 L ~~~

和平班老師留咗一張便條給囡囡, 大致內容話經同學商討後, 囡囡負責帶魚蛋, 份量係3個人, 你地可以參考下!

呀囡帶香腸, 3人份量, 係咪即係唔駛帶其他食物?
係呀, 我填左紙仔話做義工, 不過唔係成日都得, 因為要返工
原帖由 MN12 於 09-11-11 13:18 發表
和平班老師留咗一張便條給囡囡, 大致內容話經同學商討後, 囡囡負責帶魚蛋, 份量係3個人, 你地可以參考下!

231423JY,

係呀, 佢只係帶指定食物便可!

我尋日都見有紙仔, 天諾帶牛丸~~

不過你地會將食物放入食物盒, 定是但用袋裝呀? 雪完會出水, 放入書包又唔係幾好咁!

定係我自己整熟佢先放入書包好呢?

我買左包腸仔, 唸住成包放係密實袋, 再搵個袋揪住返學
原帖由 kerrykevin 於 09-11-12 10:14 發表
我尋日都見有紙仔, 天諾帶牛丸~~

不過你地會將食物放入食物盒, 定是但用袋裝呀? 雪完會出水, 放入書包又唔係幾好咁!

定係我自己整熟佢先放入書包好呢? ...

原帖由 231423JY 於 09-11-12 11:36 PM 發表
我買左包腸仔, 唸住成包放係密實袋, 再搵個袋揪住返學

天諾搭校車, 我怕佢論論盡盡忘記帶落車!
我最後用幾層廚房紙包住, 再用袋包好放入書包!

天諾係邊區搭校車? 果架車full 5 full 架, 我宜家考慮比佢放學搭.
我果日去左做bbq義工, 見到d小朋友都好開心, 呀囡仲介紹佢d同學仔比我識, 原來佢都差5多識哂, 都玩得好開心, 鄭老師話d相遲d會燒碟比我地自己晒(會出通告)
‹ 上一主題|下一主題