用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????
樓主: YenYenMa
go

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ???? [複製鏈接]

我是路過的, 我好早前己買了s碼 seven, 我見 忽週今期送的      sanrio catalogue 內的書包好靚, 佢話好輕, 防菌, 有護脊功能, 幾$我吾知, 但如果我未買 seven 我會考慮這個。

原文章由 katiekma 於 07-7-7 09:57 發表
我是路過的, 我好早前己買了s碼 seven, 我見 忽週今期送的      sanrio catalogue 內的書包好靚, 佢話好輕, 防菌, 有護脊功能, 幾$我吾知, 但如果我未買 seven 我會考慮這個。

sanrio 的書包價錢都好大眾化, 而且Size 不太大, 很輕, 我上星期也想買, 但佢最超輕的新綱線款的書包頂部較圓, 並非平面方角, 放唔到一般的工作套, 所以仍在考慮中!

簽名被屏蔽

Sara11 , penpen,

謝謝大家的報料。

原文章由 penpen 於 07-7-6 23:34 發表
我打過去Lego書包代理, 7月中會有新款, 新世界百貨, sogo, 尖沙咀反斗城(裝修中)有售.
SPI果個$1XX, 響冒險樂園訂一年佢地既雜誌便有得送,有紅色同藍色, 收到會訊見到的, 但去舖就冇sample睇, 要訂左office先會 ...

我都想謝謝大家的報料。
我已連續兩三個星期日去睇書包, 因有大家的報料, 會慳左d時間....

(特別要thanks 杰杰媽媽 !)

我終於搵到呢隻書包賣啦!
最後係SPI既維修部問到.不過佢L SIZE得返RED,     L SIZE$198,S SIZE$169.全部得返唔係好多貨咋.
買左個L SIZE俾個仔後年用,宜家呢個仲好新,用多一年先.仲買到真係好開心.個書包大個左都係1LB多少少.
我仲幫幾個FD買左,TOTAL買左6個ops:" />.

[ 本文章最後由 杰杰媽媽 於 07-7-8 22:05 編輯 ]

原文章由 Nickga 於 07-6-12 12:37 發表
hi,
我上個星期都去左海港城買左個Seven 書包,不過今年間廠真係無出細size, 個大size 望落又真係幾大個, 40cm高x27cm闊x13cm厚。不過我同spi and dr.kong 比較過實際淨係高少少。 我個仔因為比較高 (125cm)揹 ...

啲人話Seven書包好快無貨,因為一早俾人訂晒,唔知而家仲有幾多款select呢?

Lego schoolbag 冇護脊功能?

請問SPI既維修部係邊?我想買比個囡!

原文章由 杰杰媽媽 於 07-7-8 21:24 發表
最後係SPI既維修部問到.不過佢L SIZE得返RED,     L SIZE$198,S SIZE$169.全部得返唔係好多貨咋.
買左個L SIZE俾個仔後年用,宜家呢個仲好新,用多一年先.仲買到真係好開心.個書包大個 ...

請問SPI既維修部係邊?我想買比個囡,以前成在D公司睇到呢個,不過見個書包未爛就無買!我個大囡用緊SPI 04年果個款,其實都幾重,不過個囡話個書包重新又未爛,用上三年先至買個比佢,今回這個正合她心意∼大個囡唔鍾意卡通喎!要輕同簡單,而細囡今年用緊Dr.Kong兩邊有袋果隻,但係勁重,狽得好辛苦,於是今年決定同佢地換個個,其實媽咪們推介的SEVEN我想真係會幾好,不過我3個細路咁買真是會比個老公 ,看過杰杰媽媽的買書包歷程,我也認同她的選擇,希望有媽咪能話我知

www.spi.com.hk

呢個都係我個人覺得好好,先話俾大家知.
同我仔排隊上車個d我全部拎過晒上手,個個都好鬼死重.真係最輕係我仔個書包(仲要係差好遠個隻tim).
個仔又鬼咁細粒,幫佢搵到個最輕,又slim,唔 大舊,又平既書包,真係好有滿足感ga.

Dear all:
我本來研究過大家的行情,會去買Lego書包,但阿仔嘈咗成個禮拜話要買Mickey書包,已經上網俾佢睇Lego書包的圖案及外型,佢仍堅持要Mickey書包!

我要求有護脊(和腰帶)、約1Lb輕身的、側邊可放水壼、中價目,所以已認定了Lego書包,但阿仔好强烈要求買Mickey書包。激死!

請問各位可否提供Mickey書包的行情給我?

優點與壞處?
質素?
側邊可放水壼?
邊度有得買?
大約價目?有特價?
大約幾重?會否重過1.5Lb?

勞煩及懇請報料,我要試清楚才好買呀!奈何佢日日催促。

原文章由 杰杰媽媽 於 07-7-8 21:24 發表
買左個L SIZE俾個仔後年用,宜家呢個仲好新,用多一年先.仲買到真係好開心.個書包大個 ...

多謝好介紹, 小朋友5歲咋, seven對於佢太大, 呢款好. 請問 S size有咩 colour揀呀?

s size應該得彩藍/淺墨綠/黑.

原文章由 danielboy 於 07-7-9 15:36 發表

多謝你好介紹, 我小朋友5歲咋, seven對於佢太大, 呢款啱啱好. 咁請問 S size有咩 colour揀呀?

原文章由 杰杰媽媽 於 07-7-9 18:41 發表
s size應該得彩藍/淺墨綠/黑.

我剛剛去完荃灣返黎, s size真係淨番幾個乍, 現場還有其他的款式 (是舊款), 會以優惠價售賣 (好抵丫)。

你買咗邊隻? 有否 model no?

你買咗邊隻? 是否真的好輕? 有否 model no?

原文章由 tytc_lau 於 07-7-9 19:07 發表

我剛剛去完荃灣返黎, s size真係淨番幾個乍, 現場還有其他的款式 (是舊款), 會以優惠價售賣 (好抵丫)。

Hi tytc_lau

荃灣邊 shu ar? Pls share more! Thanks!

原文章由 KidsMummy 於 07-7-9 22:43 發表
你買咗邊隻? 是否真的好輕? 有否 model no?

你看看 # 206, 就知杰杰媽媽買了那一隻model.

原文章由 bbqueen 於 07-7-9 23:10 發表

Hi tytc_lau
荃灣邊 shu ar? Pls share more! Thanks!

www.spi.com.hk
裡有SPI維修部及貨倉的地址, 一般是買舊款, 但真係會平d.
9:00 - 5:30pm
‹ 上一主題|下一主題