用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 黃大仙聖母幼稚園入學家長請來交流
樓主: id00288
go

黃大仙聖母幼稚園入學家長請來交流 [複製鏈接]

各位媽咪你好!

小女今年2歲啦, 應該今年可以報幼稚園, 請問聖母係咪要自己去拿報名表? 大約幾時會派表?

hi
各位媽媽好嗎?
我收到學校的消息啦,我囡囡可以轉上午班啦,真係好開心,佢叫我5月17日去排上午班隊就得啦,好開心..................

原文章由 gabrielmw 於 08-4-1 10:43 發表
各位媽咪你好!

小女今年2歲啦, 應該今年可以報幼稚園, 請問聖母係咪要自己去拿報名表? 大約幾時會派表?

gabrielmw

如果我無記錯,應該係大概11月初派表,約一星期後interview, 派表日是在平日,要親身到校排隊拿。 而interview是在星期六早上。 如錯漏,請其他家長更正。

pyma

原文章由 潁蕎媽媽 於 08-4-12 12:50 發表
hi
各位媽媽好嗎?
我收到學校的消息啦,我囡囡可以轉上午班啦,真係好開心,佢叫我5月17日去排上午班隊就得啦,好開心..................

潁蕎媽媽
你好,我最後都決定比囡囡讀聖母,我囡囡都會是上午班,唔知會唔會讀同一班呢?  好期待啊

恭喜晒!.

hi
各位媽媽好嗎?

hi
各位媽媽好嗎?

恭喜晒呀......好開心又大d機會一班啦~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

唔知幾位有無興趣5月17日之前約出黎飲茶茶,認識左先呢~~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

好提意喎! 不過五月個行情好密,又母親節、又要同呀仔去跆拳道考帶、又要去拜山(遲左好多!),唉都唔知邊個weekend 得! 不如17號o個日約早d去食早餐or 飲早茶,又或者之後去飲茶!你地點睇?

原文章由 kcpak 於 08-4-17 00:56 發表
唔知幾位有無興趣5月17日之前約出黎飲茶茶,認識左先呢~~

原文章由 sara11 於 08-4-17 11:22 發表
好提意喎! 不過五月個行情好密,又母親節、又要同呀仔去跆拳道考帶、又要去拜山(遲左好多!),唉都唔知邊個weekend 得! 不如17號o個日約早d去食早餐or 飲早茶,又或者之後去飲茶!你地點睇?

...

但如果17號個日飲早茶,真係要好早喎~~我支持之後去飲茶炙d~

我都去呀,其實都可以食個早餐先,.........簡單啲

上午班一共有幾班,會同班的機會又有幾高???唔記得同大家講,妹妹在3月29日出生了,現在坐月中,妹妹重七磅半,生得好辛苦...........

原文章由 潁蕎媽媽 於 08-4-17 17:59 發表
上午班一共有幾班,會同班的機會又有幾高???唔記得同大家講,妹妹在3月29日出生了,現在坐月中,妹妹重七磅半,生得好辛苦...........

恭喜恭喜恭喜~~ 你17號帶唔帶埋妹妹出黎架~我好鍾意bb架

恭喜恭喜 ! 真係一個接一個既好消息!
我都唔知上午班有幾多班?17號早上食過簡單既早餐都係好主義喎!帶唔帶妹妹出黎呀?我都好鐘意BB, 見親BB都心思思想生多個!

原文章由 潁蕎媽媽 於 08-4-17 17:59 發表

我唔熟個頭,,你地提議一下邊到食
同埋幾點呢~~

帶住一個都好辛苦,仲要帶二個 .仲要帶工人, 到時睇下點先,好似得我一個住黃大仙,我樓下有間茶餐廳,不過好細,如果想坐得舒服啲就要去龍翔中心啦,又好似行得遠,請問而家有幾人會食早餐................

各位媽咪,
我都想提早認識大家,但那天是囡囡學校家長日,暫時仲未知以幾點。不過我應該會去完聖母先再趕去家長會,希望下次我能出席。
pyma

我地有的是時間,冇的是金錢 ,下次再約啦!其他媽媽呢?

原文章由 潁蕎媽媽 於 08-4-19 18:30 發表
帶住一個都好辛苦,仲要帶二個 .仲要帶工人, 到時睇下點先,好似得我一個住黃大仙,我樓下有間茶餐廳,不過好細,如果想坐得舒服啲就要去龍翔中心啦,又好似行得遠,請問而家有幾人會食早餐............ ...

龍翔中心都好喎,食完行上去都好近~不如就大家樂 好無~

大家樂OK 喎! 等我報名先啦!幾點呀?
adult  ---  child
Sara  ---   1 girl (Gabi)

原文章由 kcpak 於 08-4-20 23:35 發表

龍翔中心都好喎,食完行上去都好近~不如就大家樂 好無~

原文章由 sara11 於 08-4-21 10:17 發表
大家樂OK 喎! 等我報名先啦!幾點呀?
adult  ---  child
Sara  ---   1 girl (Gabi)

adult --- child
Sara --- 1 girl(Gabi)
kcpak ---1 boy 1girl
‹ 上一主題|下一主題