用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 黃大仙聖母幼稚園入學家長請來交流
樓主: id00288
go

黃大仙聖母幼稚園入學家長請來交流 [複製鏈接]

原文章由 sara11 於 07-12-10 10:20 發表
潁蕎媽媽,
我陀呀仔時都成日暈,人地話陀仔會暈喎! 不過你老公咁幫手辛苦D都唔緊要啦!加油!

jlam,
好羨慕你呀,我都好想有三個小朋友,不過好似kcpak 一樣各方面因素唔容許再生!  你而家湊三個一定郩辛苦,不 ...

唔知咩因由,我一有bb,,男或女都好,我都試過昏迷
要入醫院,我有左囝囝先結婚,擺女家酒個日,我一早去set頭,點知係髮廊暈左入院,攪到我個晚成隻鬼新娘咁....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

hi各位:
今早已去了註冊,問老師有冇收到我的信,她們說應該收到,我再問何時會有通知,佢地話冇咁快,真係有點失望,仲係要等等等.........

原文章由 潁蕎媽媽 於 07-12-12 17:45 發表
hi各位:
今早已去了註冊,問老師有冇收到我的信,她們說應該收到,我再問何時會有通知,佢地話冇咁快,真係有點失望,仲係要等等等.........

我今日就下午先去留位,見到張表仲有好多人無去留位
潁蕎一定有好消息既,,放心~~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

真係!你咁講知到真係好開心,但一日未有消息我都唔會鬆懈。多謝

我舅父個囡昨日都收到通知,收左佢了
原本話後備的~

仲有後備生未註冊????咁點解唔將我轉左上午班先 仲要我等.............

我響13號11點去註冊時都見到仲有好厚既學費收據,即係仲有幾多人未註冊啦!不如煩D再打去問下啦!你話真係安排唔到人手湊囡囡,可唔可以快D覆實你轉到上午班,等你安心D!話佢知你一心想讀呢間學校,所以無backup,不過如果轉唔到,都唔知駛唔駛再搵學校

原文章由 潁蕎媽媽 於 07-12-16 16:14 發表
仲有後備生未註冊????咁點解唔將我轉左上午班先 仲要我等.............

原文章由 sara11 於 07-12-17 10:38 發表
我響13號11點去註冊時都見到仲有好厚既學費收據,即係仲有幾多人未註冊啦!不如煩D再打去問下啦!你話真係安排唔到人手湊囡囡,可唔可以快D覆實你轉到上午班,等你安心D!話佢知你一心想讀呢間學校,所以無backup,不過如果轉唔到,都 ...

同意sara11,你打多次去問,同佢地講你好有誠意

Hi 各位媽媽 & 寶寶, 
祝大家聖誕快樂,開開心心!

聖誕快樂~~~~~~新年進步~~~~~~~~

聖誕快樂~~

各位.....放長假期個個去晒威呢~~~
我有煩惱呀,,我囡囡係屋企我自己教佢英文單字
佢成日唔肯學~
我想問下你地有無比小朋友去學前班,邊到有同埋幾多錢,
請介紹下

hi kcpak,
放假最忙唔係去威,係要湊兩個百厭星。
我囡囡都有返N1, 雖然學校會有幾本教A-Z & 1-10 既書俾佢,不過佢都唔多識,我試過響屋企拎本書教下佢,佢不但唔聽,仲要扮老師教番我,要我坐定定扮小朋友! 所以而家我都唔敢再教佢!
其實兩歲幾小朋友都未有耐性去"學習",我俾囡囡番學係想俾麻麻休息半日,而且呀女霸道想佢學下規矩!至於學術上既野我諗要等佢地再成熟D就會主動D去學,如果而家未有興趣千其唔好迫佢地,費事適得其反。

原文章由 kcpak 於 07-12-28 02:50 發表
各位.....放長假期個個去晒威呢~~~
我有煩惱呀,,我囡囡係屋企我自己教佢英文單字
佢成日唔肯學~
我想問下你地有無比小朋友去學前班,邊到有同埋幾多錢,
請介紹下 ...

原文章由 sara11 於 07-12-28 11:17 發表
hi kcpak,
放假最忙唔係去威,係要湊兩個百厭星。
我囡囡都有返N1, 雖然學校會有幾本教A-Z & 1-10 既書俾佢,不過佢都唔多識,我試過響屋企拎本書教下佢,佢不但唔聽,仲要扮老師教番我,要我坐定定扮小朋友! 所以 ...

原來唔止我囡囡係咁,我教佢abc,,佢話:係啦,係咁讀啦~
激c我 唔知係咪我對住佢無咁好耐性,佢又好似知道我怕左佢
佢迫我,,係都要激嬲我....好煩~

既然佢想激你,你就更加要保持冷靜! 放鬆D啦!佢地D百厭星對我地既脾氣就最清楚,所以自已真係教唔掂,老師講一句好過我地講一百句! 到佢地番K1,佢地會聽老師話會用心去記住D字,到時好快就識架啦!

原文章由 kcpak 於 07-12-28 14:41 發表

原來唔止我囡囡係咁,我教佢abc,,佢話:係啦,係咁讀啦~
激c我 唔知係咪我對住佢無咁好耐性,佢又好似知道我怕左佢
佢迫我,,係都要激嬲你,....好煩~

祝大家: 樂,

最緊要健康

呢樣真係最緊要
原文章由 kcpak 於 08-1-3 19:18 發表
最緊要健康  

Hi 各位媽咪,

呢排咁靜,年尾大家係咪都好忙呢?大家去申請學卷未呀?我就諗住過完新年無咁忙先攪!

原文章由 worry 於 08-1-4 09:16 發表
呢樣真係最緊要  

原文章由 sara11 於 08-1-22 17:22 發表
Hi 各位媽咪,

呢排咁靜,年尾大家係咪都好忙呢?大家去申請學卷未呀?我就諗住過完新年無咁忙先攪!

學卷要去邊到申請呢
‹ 上一主題|下一主題