用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 小王子小公主升高班啦!!
樓主: Oscar媽
go

小王子小公主升高班啦!! [複製鏈接]

勁勁勁

原帖由 angel510 於 09-6-25 18:02 發表

恭喜!恭喜!

未必呀, 去過夜玩唔預佢, 唔係幾好

原帖由 Oscar媽 於 09-6-25 14:44 發表
謙爸唔得..咁你 2 母子如何

**

原帖由 mimicheng 於 09-6-25 15:27 發表

我e加好開心呀!!!!!!!!
嘉諾撒小學新蒲崗打比我收咗浩楠啦!!!

mimi,

我"鄧"你開心呀!一於7月24日同我哋去廸士尼食餐勁

恭喜呀!!!賀喜呀!!!!
浩楠叻,浩楠勁,浩楠冇得頂,

Charles Chan

原帖由 mimicheng 於 09-6-25 15:27 發表

恭喜,恭喜

原帖由 WATHT 於 09-6-25 02:51 發表

我都很了解你的心情,先安慰樂軒,我都買咗很多禮物獎勵阿女,要她面對更多壓力!我都感到越面試、越失望!不過我開始安慰自己,將悲憤化為力量,我同老公講,我要更加努力栽培阿女,我要他們全部跌眼鏡!阿Q精神! ...

WATHT

我都同你一樣越面試,越失望,仲有3間末in另有3間in咗
末有結果.
        樂軒係創價英文底打得很好,現在派到的小學連外藉老師都無.

原帖由 jessieoh 於 09-6-25 12:29 發表
樂軒媽

我都係呀~ 但我無話比滐滐知, 算啦~ 預咗無架啦~

jessieoh
           油天我都預咗無,但係打開封信時.都希望得,
所以有D down,其實好茅盾.
          我都無話比樂軒知,到叩到边間先同佢講.

原帖由 ponysee 於 09-6-26 02:10 發表

jessieoh
           油天我都預咗無,但係打開封信時.都希望得,
所以有D down,其實好茅盾.
          我都無話比樂軒知,到叩到边間先同佢講.

ponysee, jessie,

加油呀!!!!等你哋好消息,
Charles Chan

恭喜

持正 (Booska),03年9月25日在媽媽個肚腩飛出o黎, 所以我都有個肚腩仔,但又係排骨仔持靜 (Boosko),06年9月23日今次差d係的士出世呀-我係一個全媽媽奶BB  生日會 & 2005日本之旅

醒目開學勳章

恭喜!浩楠!

**

醒目開學勳章

各位靚媽 & 型爸

馬灣娜亞方舟有間度假酒店

http://www.noahsark.com.hk/chn/index.php
娜亞方舟網頁

http://www.noahsark.com.hk/chn/images/ymca_resort_pricelist.pdf
度假酒店價目表

價目表內有 4 人房 & 8 人房 or 雙人房

大家睇睇去唔去玩下

醒目開學勳章

不如我地都攪個迪士尼 buffet 聚餐

**

原帖由 candy9996 於 09-6-26 01:41 發表

mimi,

我"鄧"你開心呀!一於7月24日同我哋去廸士尼食餐勁

恭喜呀!!!賀喜呀!!!!
浩楠叻,浩楠勁,浩楠冇得頂,

醒目開學勳章

oscar 今日有得返學好開心呀 !!

一早自己起左身..

醒目開學勳章

學校網頁有新通告

http://www.soka.edu.hk/

通告(五)

學 校 停 課 事 宜

各位幼高班家長:

本園有以下事情請各位幼高班家長留意,並給予合作:
  • 原定於6月20日舉行之下午班「小童軍集隊體驗之旅」因停課取消,不會另作安排。
  • 幼高班園生如欲參加2009至2011年度之九龍第1250旅小童軍(主辦機構:香港創價幼稚園) ,請於2009年6月26日(星期五) 前把「小童軍招募回條」,連同一個回郵信封(請貼上郵票) 郵寄回園。
  • 本園將於2009年7月6日(星期一) 在香港創價幼稚園網頁內公佈取錄結果,並會另作書面通知。
  • 入選園生之家長,請於2009年7月10日及11日之家長日親臨本園地下歡樂大堂辦理入團手續。並請家長準備:
    • 學生證件相片2張(請在相片背後寫上姓名、班別)
    • 支票抬頭請寫上「九龍第1250旅」(入團費$200及制服$151,合共$351)
備註:當日將擺放不同尺碼的小童軍制服,請家長按子女的尺碼訂購,制服將於9月19日(星期六) 小童軍第一次集會派發。

香港創價幼稚園啟
2009 年 6 月 24 日

醒目開學勳章

通告(六)

特 別 通 告
畢 業 典 禮 事 宜

本園現決定「第十七屆畢業典禮」如常於7月1日(星期三)假座香港理工大學賽馬會綜藝館舉行。有關典禮綵排的安排如下,請各位家長留意,並給予合作。

日期

綵排時間

出席園生

接送安排

26/6(五)

按原定上、下午班上課時間進行

幼高班園生

褓姆車接送

29/6(一)

30/6(二)

日期

綵排時間

出席園生

接送安排

27/6(六)

(下午)2:00-3:30

有關典禮部份的園生

(由班主任個別通知)

家長接送

(是日沒有提供褓姆車接送服務)

日期

綵排時間

出席園生

接送安排

28/6(日)

(上午)9:00-11:30

幼高班第一組(上午)
幼高班第一組(下午)
幼高班第三組(上午)

家長接送

(是日沒有提供褓姆車接送服務)

(下午)2:00-4:30

幼高班第二組(上午)
幼高班第二組(下午)
幼高班第三組(下午)

*是日本園將為園生拍攝造型照。
如因事未能出席請向班主任請假,園方不會安排補拍。

服裝:整齊夏季校服、運動鞋及掛上名牌
備品:書包、手冊(請回園前量度體溫及記錄在手冊內)
備註:
  • 在開始前2小時,如遇天文台懸掛3號風球、紅色暴雨警告訊號,活動取消。
  • 請各位家長注意園生身體健康,如有任何身體不適,請留在家中休息,並向班主任請假。
  • 畢業典禮入場券將於26/6(五)派發給園生,請家長查收。

香港創價幼稚園啟
2009 年 6 月 25 日

醒目開學勳章

「最新消息」

通告(七)

家 長 教 師 會 通 告

各位家長:
家長教師會有以下事情請各位家長留意:
  • 畢業生謝師宴
    如欲報名參加7月19日(星期日)於東涌機場富豪機場酒店舉行的畢業生 謝師宴,請於6月29日(星期一)前填妥回條連同支票(抬頭請寫上《香港 創價幼稚園家長教師會》背面寫上園生姓名、班別及聯絡電話號碼)交回 班主任。入場券將於下學期家長日派發。
  • 幼高班「集腋成裘」
    於六月二十八日(星期日)畢業典禮拍攝造型照當日,本會在園內大堂會設置款項收集箱,家長可於接送園生時以現金或支票自行投入收集箱內。 截止時間約為下午四時三十分,款項由家長即日監點。全數款項於七月 一日(星期三)第十七屆畢業典禮上送交學校。
  • SPI書包
    於六月二十八日(星期日)畢業典禮造型照當日派發。
  • 芭蕾舞《仙履奇緣》
    芭蕾舞《仙履奇緣》的門券將於下學期家長日派發。

家長教師會主席
劉黃瀞誼 謹啟
2009 年 6 月 25 日

原帖由 Oscar媽 於 09-6-26 11:04 發表

**

都ok喎, 如果去得成阿仔實開心c!!

回覆 1# billysim 的文章

迪迪尼buffet食lunch or dinner ?

都好喎, 我和軒軒都未試過係迪士尼食buffet

原帖由 Oscar媽 於 09-6-26 11:04 發表

**

醒目開學勳章

大家比 d 意見,
lunch or dinner 好

**

原帖由 hanshing 於 09-6-26 11:39 發表
迪迪尼buffet食lunch or dinner ?

醒目開學勳章

今日原來成 12:30 先放學

我諗佢地一定好開心
‹ 上一主題|下一主題