用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 聖傑靈女子中學家長交流站
樓主: 尹若藍
go

聖傑靈女子中學家長交流站 [複製鏈接]

原帖由 尹若藍 於 09-7-23 11:10 發表

點解囡囡會受到挫折 ? 唔通 d 同學好勁 ???   好似好恐怖咁 , 你囡囡咁勁都講覺得自己「微不足道」... ... mouth:" />  , 咁我地咪唔使參加 ... ... ! ...

好明顯係佢遇到強人,所以先有d咁0既感覺,不過,大部份人都相當友善,所以過程都算愉快,,,
可能只係佢好勝心作怪,點都好!我覺得e個經驗對佢係有正面0既幫助0既,,,,
開學之後,佢幾個將會係禮堂同大家分享佢地e次經驗,所以都有點緊張!

原帖由 尹若藍 於 09-7-23 11:02 發表

pinky , 我啱啱同你掉轉 , 我阿女著背心嗰件抓毛多過長袖嗰件抓毛 ... ... ! 我咪又係揾錢黎 side !

話時話,你個女件運動風褸多唔多著呀?
我發覺,除左運動會、outing..好似都係保存多過著咁0既,,,有時佢零願著冷衫都唔想著件風褸呢!

原帖由 pinkiesalbe 於 09-7-23 15:10 發表

好明顯係佢遇到強人,所以先有d咁0既感覺,不過,大部份人都相當友善,所以過程都算愉快,,,
可能只係佢好勝心作怪,點都好!我覺得e個經驗對佢係有正面0既幫助0既,,,,
開學之後,佢幾個將會係禮堂同大家分享佢地e次經驗, ...

低FORM有無得聽架?
知道時間,記得通知聲喎!
我個b女已經在2004年10月6日出世喇!好開心呀

原帖由 homan2 於 09-7-22 22:34 發表

我F.1讀1Phoebe`

其實我想知....發現學校都有幾多同學,不論咩年級都會想幫人補習,好似我女同學就試過幫過同班同學補,但收番同學$20.00/次,到底係米風氣呢?
不過,你情況就唔同,你好生性呀!
希望你媽媽早日康復呢!

原帖由 KINSTY 於 09-7-23 15:17 發表

低FORM有無得聽架?
知道時間,記得通知聲喎!

有架!呀女話,到時大家可以見面喇,,,

原帖由 pinkiesalbe 於 09-7-23 15:20 發表

有架!呀女話,到時大家可以見面喇,,,

GOOOOOOOOD!
叫定亞囡留意先!
我個b女已經在2004年10月6日出世喇!好開心呀

原帖由 尹若藍 於 09-7-23 11:11 發表

唔好意思 ! 我又想問 ... ... 你係自己問老師個名次 , 定係老師自己講 ?  係咪每位同學都知道自己考第幾名 ??

全班前10名係report card會寫低全班第幾`而全級呢[佢地等D家長問先答- -]‵佢會講個average比你聽`好少講實數`

原帖由 pinkiesalbe 於 09-7-23 15:19 發表

其實我想知....發現學校都有幾多同學,不論咩年級都會想幫人補習,好似我女同學就試過幫過同班同學補,但收番同學$20.00/次,到底係米風氣呢?
不過,你情況就唔同,你好生性呀!
希望你媽媽早日康復呢! ...

thx`可能果d同學見同班同學好似有d科麻麻`然後又想賺錢`所以就收同班同學$20一次`

原帖由 尹若藍 於 09-7-23 11:14 發表

homan 2 你好生性呀 ! 媽媽身體無事丫 ma ?

佢冇乜野``不過唔拎得重野‵買餸就我同佢一齊去`

各位媽咪有意ma?

原帖由 KINSTY 於 09-7-23 11:54 發表

sorry吖!8月2日有date喇!
下次吖

ok ! 無問題 ! 下次再約 !

原帖由 pinkiesalbe 於 09-7-23 12:29 發表

係架!有時我同老公都會咁樣,咁我就會多d心機做自己中意0既野喇!
你講到狗狗,好似d細路咁...

我未知會唔會去,anyway..祝你女女演出成功! ...

唔緊要 ! 如果有時間咪去睇下囉 ^^

阿女尋日去左營前排練 , 阿女話 d 歌超深 , 仲有一隻好難吹添 ... ! 希望演出成功啦 !

原帖由 pinkiesalbe 於 09-7-23 15:10 發表

開學之後,佢幾個將會係禮堂同大家分享佢地e次經驗, ...

好野 !   一開學就會有大姐姐同我地分享佢自己o既經驗 , 真係開心 !

原帖由 pinkiesalbe 於 09-7-23 15:14 發表

話時話,你個女件運動風褸多唔多著呀?
我發覺,除左運動會、outing..好似都係保存多過著咁0既,,,有時佢零願著冷衫都唔想著件風褸呢!

咁我會比你著得多少少 , 阿女有時 drama 都要著 , 但係我諗都好似少過 30 次 !

原帖由 homan2 於 09-7-23 16:36 發表

全班前10名係report card會寫低全班第幾`而全級呢[佢地等D家長問先答- -]‵佢會講個average比你聽`好少講實數`

thanks ! 多謝解答 ! 但係今次考完試家長無得見老師 , 你係咪自己問 ???      

我知道隔離班有講名次 , 所以想知下其他班多唔多老師會講名次 !

原帖由 homan2 於 09-7-23 16:41 發表

佢冇乜野``不過唔拎得重野‵買餸就我同佢一齊去`

初初做完手術係要小心 d ! 可能開頭 1 個月左右你會辛苦少少 , 不過見你咁乖 ... 呢 d 野我諗你都識做 ! 你自己都要加油 , 保重身體呀 !

原帖由 homan2 於 09-7-23 16:43 發表
各位媽咪有意ma?

我諗我阿女暫時都唔需要補習 (佢自己話) , 多謝你先 !

原帖由 尹若藍 於 09-7-24 06:40 發表

thanks ! 多謝解答 ! 但係今次考完試家長無得見老師 , 你係咪自己問 ???      

我知道隔離班有講名次 , 所以想知下其他班多唔多老師會講名次 !

佢會講下全班頭三名大約係級度幾多...

原帖由 homan2 於 09-7-24 10:17 發表

佢會講下全班頭三名大約係級度幾多...

咁都好丫 ! 我地班除左班上頭三名知道自己考第幾 , 但係全級名次老師就無講 , 只係知道全級考第一嗰位同學就係我地班o既第一名 , 其他就咩都唔知喇 ! ><

你媽媽好番 d 未呀 ?

原帖由 尹若藍 於 09-7-28 12:14 發表

咁都好丫 ! 我地班除左班上頭三名知道自己考第幾 , 但係全級名次老師就無講 , 只係知道全級考第一嗰位同學就係我地班o既第一名 , 其他就咩都唔知喇 ! > ...

嘩`你囡囡果班好勁‵
我媽媽冇乜野la=]thx`
‹ 上一主題|下一主題