用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班
樓主: Christy620
go

2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班 [複製鏈接]

Re: 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

LKA a.m.
1. holiday (NCC)
2. babysophia (NCB)
3. sindy (NCB)
4. Bird (NCA)

LKB a.m.
1. mcyu (NCC)
2. 5354(NCC)
3. DWC (NCA)
4. Christy620 (NCA)
5. MM CHOW (NCB)
6. raymun (NCC)

LKC a.m.
1. @CKP@(NCC)
2. KiKi,B (NCA)

LKA p.m.
1. markbean (NCC)

LKB p.m.

LKC p.m

請問D男仔去哂邊班呢?? MUVIS話男仔去A班???  都唔知真定假

之前SOPHIA話會同ANSON升同一班,佢宜家升上LKA,而SINDY囝囝都係升LKA,可能A班會多D男孩子。

醒目開學勳章

冇咁既事!!

阿囡出年仍然係讀 pm.....係佢亞媽我未瞓醒打錯咗    引起恐慌....真係唔好意思    多謝各位auntie關心     ....(係我衰多手囉 )

由 Sindy 於 2007-06-10 18:16:40

呢度呢度,唔駛打攞.....hehehehe

LKA a.m.

LKB a.m.

LKC a.m.

LKA p.m.
2. Bird (NCA)

LKB p.m.

LKC p.m

Dear all,

Will you all take student photo in school?

都收散學禮隻DVD錢(今學期第三隻),點解仲未收到運動日DVD既(第二隻)。

同埋乜野叫官僚,睇教局就知,學

放心放心.......學校係非牟利....係政府度拎幾多,一定比返我地,除非佢地無拎咁多啫,hehe,試過係最困難既時候,學校情願減學費的....耐心等下先啦(p.s.我乜風都仲未收到...亦唔係代言人...hehe)

[quote]
kalaning 寫道:
都收散學禮隻DVD錢(今學期第三隻),點解仲未收到運動日DVD既(第二隻)。

同埋乜野叫官僚,睇教局就知,學

Hello 各位師姐媽咪,

我個囡今年都會讀聖心K1, 我有D問題想問問;

1. 學校有冇 NET? 如有, 一個星期上幾多堂呢?
2. 我個囡將會讀 PM班, 升小一係唔係一定直升? or其實都係睇lucky draw's result?
3. K1有冇功課,家長既 involvement多唔多?
4. 每班係唔係只有一位老師跟?

sorry,太多問題,因為真係好想了解多D聖心! 唔該晒!

LKA a.m.

LKB a.m.
6. mama_fat (NCB)

LKC a.m.
3. kalaning

LKA p.m.

LKB p.m.

LKC p.m

apapa 寫道:
Hello 各位師姐媽咪,

我個囡今年都會讀聖心K1, 我有D問題想問問;

1. 學校有冇 NET? 如有, 一個星期上幾多堂呢?上下午班各一位,一星期一堂phonics及一堂oral
2. 我個囡將會讀 PM班, 升小一係唔係一定直升? or其實都係睇lucky draw's result?好似話選上午校,因是私校,聖心k3可直上,而下午校,因是津校,k3學生都是計分及參加大抽獎
3. K1有冇功課,家長既 involvement多唔多?
每天一張工作紙,做連線,填色(不需寫字)
一星期一份閱讀報告(畫畫,家長可輔助加少許文字)
一星期一份剪報分享(用口講,家長幫手剪貼)
不定期有聖經科勞作(家長幫手剪貼)
不定期比賽(節慶,校外....)可自由參與
4. 每班係唔係只有一位老師跟?
每班有兩位班主任
sorry,太多問題,因為真係好想了解多D聖心! 唔該晒!

Hello 大家好,好開心終於有電話收亞囡讀下午班。

醒目開學勳章

嘩!學校好好呀!好細心呀!

今日阿囡話出年LKA啲同學仔今日入哂NCA度玩遊戲,原來係老師特登比佢地同出年班同學仔熟啲,所以今日個分班係跟LK嚟分架!

今日阿囡仲話有好多皇子(男仔)入咗佢班房,即係出年A班有男仔呀     

LKA a.m.
3. caerion (NCA)

LKB a.m.

LKC a.m.

LKA p.m.

LKB p.m.

LKC p.m

LKA a.m.
4. caerion (NCA)

LKB a.m.
6. mama_fat (NCB)

LKC a.m.
3. kalaning

LKA p.m.

LKB p.m.

LKC p.m

我個人認為期實呢間學校學費真係好平, 而且物超所值. 所以11&12期資助唔比番我

[quote]
caerion 寫道:
我個人認為期實呢間學校學費真係好平, 而且物超所值. 所以11&12期資助唔比番我

HIHI

Sindy 寫道:
[quote]
caerion 寫道:
我個人認為期實呢間學校學費真係好平, 而且物超所值. 所以11&12期資助唔比番我懐, 用來作學校教學經費都ok

By the way 請問有無媽咪知道學方用什麼準則分班   

跟號碼......1-10, 11-20, 21-30.......呀...仲有扣返d男仔,大概係咁啦
[/quote]

好似係以 1A, 2B, 3C, 4A....如此類推

醒目開學勳章

學校又點會扣起呢!查實e家教署都未有確實指引比學校(亂到c又慢都c)等佢地啲資料同指引落到學校度,學校先可以作出反應同安排....大家等吓啦!不過就肯定會落翻我地袋既   

仲有編班準則似乎真係1號去a班 2號去b班 3號去c班同埋會扣起啲男仔另外再編,應該係咁計!,,,我個囡嗰班冇男仔10號咪啱啱好去返a班囉 (校呔都唔口使換!)返而我想知lk係咪要去其他樓層上堂啫......

[quote]
caerion 寫道:

LKA & B 係番同一層樓

bird 寫道:
學校又點會扣起呢!查實e家教署都未有確實指引比學校(亂到c又慢都c)等佢地啲資料同指引落到學校度,學校先可以作出反應同安排....大家等吓啦!不過就肯定會落翻我地袋既   

仲有編班準則似乎真係1號去a班 2號去b班 3號去c班同埋會扣起啲男仔另外再編,應該係咁計!,,,我個囡嗰班冇男仔10號咪啱啱好去返a班囉 (校呔都唔口使換!)返而我想知lk係咪要去其他樓層上堂啫......

其實來年有學券已
‹ 上一主題|下一主題