用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 08/09 小一集合署
樓主: 浩朗媽媽
go

08/09 小一集合署 [複製鏈接]

唔記得問你地, 我已收到10月11日ge 家教會notice, 到時我會同對kids 一齊返.

聽日家長會有冇人會帶小朋友返?

原帖由 pris_cheng 於 08-9-26 15:09 發表

唔好意思我想請問下你地一班幾多人呀?

原帖由 ccbeauty 於 08-9-26 11:20 發表
babykiss, reply咗你個pm, tomorrow 我去家長會, 唔知會唔會見到你呢

收到你 pm 啦 ~ thx !
明天我都會去家長會, 但囡囡就唔會出席, 你仔仔會出席嗎 ?
我哋應該會見到嘅..... 你留意吓有個論論盡盡, 又烏烏聾聾的家長就係我啦 ! 哈哈...... 連 "貓頭鷹3號" 都領教過架, 我無作大 ! (上次返學買書咪就係全靠 "貓頭鷹3號" 幫我手囉 ! )

可惜我未知我聽日會著乜嘢衫, 如果唔係可以玩吓相認 ! 有無計 ???

原帖由 ccbeauty 於 08-9-26 14:46 發表
唔記得問你地, 我已收到10月11日ge 家教會notice, 到時我會同對kids 一齊返.

十月十一日我唔會出席呀, 因為嗰日我可能要返公司 ! (其實嗰日我本身係 short week 架 ! )

原帖由 pris_cheng 於 08-9-26 15:09 發表

我唔帶 !

原帖由 ianmami 於 08-9-26 16:11 發表

唔好意思我想請問下你地一班幾多人呀?

佢哋有一版功課有答案架 !  (但我忘了個答案同係邊本書, 好似係常識 ? )

babykiss,

今日家長會我有小小遲咗, 2:40 pm 先去到 hall, 都唔見到你.  見完班主任就見到你, 我同你揮手你都睇唔見我, 因你係課室門口好專心同老師傾緊計.  我應該冇認錯人, 你着黑色衫 and 牛仔褲, right ?

貓頭鷹3號

原帖由 babykiss 於 08-9-26 18:25 發表

收到你 pm 啦 ~ thx !
明天我都會去家長會, 但囡囡就唔會出席, 你仔仔會出席嗎 ?
我哋應該會見到嘅..... 你留意吓有個論論盡盡, 又烏烏聾聾的家長就係我啦 ! 哈哈...... 連 "貓頭鷹3號" 都領教過 ...

原帖由 貓頭鷹3號 於 08-9-28 02:38 發表
babykiss,

今日家長會我有小小遲咗, 2:40 pm 先去到 hall, 都唔見到你.  見完班主任就見到你, 我同你揮手你都睇唔見我, 因你係課室門口好專心同老師傾緊計.  我應該冇認錯人, 你着黑色衫 and 牛仔褲, right ?

貓頭 ...

家長會嗰日我都係同你差不多時間先到喎, 但我都係見你唔到 !
bingo !! 但唔好意思, 我對眼唔係咁叻, 我睇你唔到.....
不過下次你不妨叫我吖 !

pm 先開始WOR, 你要返full day?

last sat, 我冇帶kids 呀, 我問佢地, 佢地話唔返wor, but next time 到家姐, 我request 佢同我一齊, 等我冇咁悶
原帖由 babykiss 於 08-9-26 18:33 發表

十月十一日我唔會出席呀, 因為嗰日我可能要返公司 ! (其實嗰日我本身係 short week 架 ! )

原帖由 ccbeauty 於 08-9-29 14:04 發表
pm 先開始WOR, 你要返full day?

last sat, 我冇帶kids 呀, 我問佢地, 佢地話唔返wor, but next time 到家姐, 我request 佢同我一齊, 等我冇咁悶

我都唔清楚嗰日幾點走得, 好似話美國大老闆會來香港喎, 其實我都唔知關我乜事.....

係咪諗住搵D STAFF 嚟撐埸??
原帖由 babykiss 於 08-9-29 14:27 發表

我都唔清楚嗰日幾點走得, 好似話美國大老闆會來香港喎, 其實我都唔知關我乜事.....

原帖由 ccbeauty 於 08-9-29 18:28 發表
係咪諗住搵D STAFF 嚟撐埸??

我唔知呀 ~ 我淨係知嗰日無得補假, 又無得補水, 搵我笨 !

babykiss,

果日我見你好專心同老師傾計, 所以冇 interrupt 你囉.

係呢, 你囡果班係未 tomorrow 中文默書 ?  今日我仲同兩個小寳去玩咗成日, 都冇乜温.  唯有 tomorrow 食早餐温吓啦.

貓頭鷹3號

原帖由 babykiss 於 08-9-29 12:38 發表

家長會嗰日我都係同你差不多時間先到喎, 但我都係見你唔到 !
bingo !! 但唔好意思, 我對眼唔係咁叻, 我睇你唔到.....
不過下次你不妨叫我吖 ! ...

我地today就要默Aa-Zz, next week 中默第一課.
原帖由 貓頭鷹3號 於 08-10-2 01:55 發表
babykiss,

果日我見你好專心同老師傾計, 所以冇 interrupt 你囉.

係呢, 你囡果班係未 tomorrow 中文默書 ?  今日我仲同兩個小寳去玩咗成日, 都冇乜温.  唯有 tomorrow 食早餐温吓啦.

貓頭鷹3號

...

原帖由 貓頭鷹3號 於 08-10-2 01:55 發表
babykiss,

貓頭鷹3號
...

係呀 ! 明天便默中文. 不過默好少, 約五六個生字, 無默晒課文後頁的顏色生字.
你仔仔又係明天默書嗎 ?

原帖由 ccbeauty 於 08-10-2 09:34 發表
我地today就要默Aa-Zz, next week 中默第一課.

我哋英文下星期先默, 但唔係 Aa-Zz, 係 book 1.

book 1 我地已經派咗紙話默邊d, but 未講邊日.
原帖由 babykiss 於 08-10-2 10:25 發表

我哋英文下星期先默, 但唔係 Aa-Zz, 係 book 1.

我已收到通知"伴讀"會係10月中開始, next week 有1day pm 會有training, but 未confirm 邊日.

提提大家, 每日一扁today 開始la. 亞仔好期待.

‹ 上一主題|下一主題