用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 嘉諾撒聖家 (九龍塘) 家長 - PART 2
樓主: vvmakyy
go

嘉諾撒聖家 (九龍塘) 家長 - PART 2 [複製鏈接]

Joyful-Life>>>佢地舊年仲攪鬼,拎埋cream返去搽,話因為痛得濟呀,你話誇張唔誇張?

希望你囡囡抽中啦!!!

原文章由 Joyful-Life 於 07-9-11 18:02 硐表
achan97,

我有提囡囡會打到手痛,佢話:「唔怕!如果覺得痛,我可以細力D打味得囉。」

見佢咁熱衷都可以放心,最擔心係抽唔到,阿囡會好失望。

...

傻妹>>>好耐無見呀!BB聽唔聽話呀???

原文章由 傻妹 於 07-9-11 18:08 硐表

hi,
各位好耐無入黎喇!大家好嗎?

女女升左3A班主任係黃老師負責教中文,普通話及音樂.

achan,
但係通告要今日交,所以無時間等其他先決定.其實如果有呢類既通告係咪一齊派等家長一次過睇晒再決定好d呢?如果唔係報 ...

vvmaykk>>>除非手冊上面註明其他日子先交,如果唔係既話就要交架喇.....

[ 本文章最後由 achan97 於 07-9-11 21:59 編輯 ]

通常下堂交的都有寫手冊說明,無註明即翌日交。宗教作業,視藝都是下堂交的,有一星期時間做。**但有時會有例外既,留意寫手冊**
原文章由 vvmakyy 於 07-9-11 21:19 硐表
想問各位 :

阿囡今日上了常識堂, 有功課做, 但明天不用上常識堂, 是否仍要帶常識課本回校呢? 還是等下一次常識堂才交功課呢? 其它科目係咪都係咁做法呢? ...

乜課本都要交架?

我以為書本的練習唔駛交,只係在課堂對答案添!
咁我要提下囡囡喇!

多謝提醒!

原文章由 kiwaiwong 於 07-9-11 22:44 硐表
通常下堂交的都有寫手冊說明,無註明即翌日交。宗教作業,視藝都是下堂交的,有一星期時間做。**但有時會有例外既,留意寫手冊**
Joyful Life

原文章由 vvmakyy 於 07-9-11 21:19 硐表
想問各位 :

阿囡今日上了常識堂, 有功課做, 但明天不用上常識堂, 是否仍要帶常識課本回校呢? 還是等下一次常識堂才交功課呢? 其它科目係咪都係咁做法呢? ...

Dear vvmakyy
好彩你問吓,
今早我都要她帶回校交功課,
囡囡話有D英文功課已在堂上做了不用交回,
都唔知是否正確,
她自己已完成了視藝的圖畫功課,
下星期要英默了

achan97,

又真係有D誇張喎!

我都希望成您貴言,星期五才有消息,好緊張呀!

原文章由 achan97 於 07-9-11 21:49 硐表
Joyful-Life>>>佢地舊年仲攪鬼,拎埋cream返去搽,話因為痛得濟呀,你話誇張唔誇張?

希望你囡囡抽中啦!!!
Joyful Life

唔該哂各位
咁即係今日功課做完明天即使沒有堂都要帶回校交, 咁我要時常提住阿囡先得啦, 不過, 個書包咪好重
lor,
又要帶今日既書, 又要帶昨天功課

Hello,
我係claire 媽咪,我回歸啦 , 早排唔知做物,個account delete咗,要重新再set up 過, 改咗ID
舊年1A媽咪們, 好嗎? CLAIRE 今年2A,同AGGIE同班,仲坐係佢前面, 繼續保持聯絡,多的FUNCTION:)

sure!  昨天才聽到aggie話 莫hc 退學,你知道嗎?   

原文章由 juniebkwok 於 07-9-12 16:28 硐表
Hello,
我係claire 媽咪,我回歸啦 , 早排唔知做物,個account delete咗,要重新再set up 過, 改咗ID
舊年1A媽咪們, 好嗎? CLAIRE 今年2A,同AGGIE同班,仲坐係佢前面, 繼續保持聯絡,多的FUNCTION:) ...

Hi Kiwaiwong, 我同校車auntie講電話後,跟住幾天好似快了十幾分鐘,不過上學就還是最遲回校架車,aggie投訴無得同朋友仔上堂前傾計,要等小息:   佢開始適應啦,又話唔要自行回校坐校車認識了三年級學姐,好開心就ok啦

原文章由 kiwaiwong 於 07-9-9 23:53 硐表
盡快action啦,要你日日上下班路程3小時,多辛苦。

阿囡話今日老師冇收到本書呀????
另外又想問各位, 中文詞語改正, 家長是否要簽名架? thanks

原文章由 vvmakyy 於 07-9-12 13:45 硐表
唔該哂各位
咁即係今日功課做完明天即使沒有堂都要帶回校交, 咁我要時常提住阿囡先得啦, 不過, 個書包咪好重
lor, 又要帶今日既書, 又要帶昨天功課  ...

Hi vvmakyy

老師吾會收左同學仔既課本架...

至於中文詞語改正,家長係吾駛簽名架...:

原文章由 vvmakyy 於 07-9-12 18:28 硐表
另外又想問各位, 中文詞語改正, 家長是否要簽名架? thanks

肥肥師奶

咁又話如果今日冇堂都要帶返學校既? 但老師又唔收又冇睇, 咁帶返學校仲咩喎?

原文章由 肥肥師奶 於 07-9-12 18:49 硐表
Hi vvmakyy

老師吾會收左同學仔既課本架...

至於中文詞語改正,家長係吾駛簽名架...:

原文章由 achan97 於 07-9-11 21:55 硐表
傻妹>>>好耐無見呀!BB聽唔聽話呀???

achan,

BB so far so good, 滿月後如果精神(我肯早起身)搵日帶埋bb湊家姐返學見下你地

有時老師可能會向多元化學習的時候對都不一定. 如果冇帶而剛剛又對的話,會當欠交, 所以帶定好d.
原文章由 vvmakyy 於 07-9-12 20:48 硐表
肥肥師奶

咁又話如果今日冇堂都要帶返學校既? 但老師又唔收又冇睇, 咁帶返學校仲咩喎?
綽盈媽咪 ;-)

嘩!!!變左身唔認得你添!!!

原文章由 juniebkwok 於 07-9-12 16:28 硐表
Hello,
舊年1A媽咪們, 好嗎? CLAIRE 今年2A,同AGGIE同班,仲坐係佢前面, 繼續保持聯絡,多的FUNCTION:) ...

vvmakyy>>>唔好意思呀,我誤會左你話作業,點知原來係書,如果做係書上面既係應該堂上對架!! 除非老C有話要拎返去........

原文章由 vvmakyy 於 07-9-12 18:28 硐表

好呀好呀!!!!

原文章由 傻妹 於 07-9-12 21:08 硐表

achan,

BB so far so good, 滿月後如果精神(我肯早起身)搵日帶埋bb湊家姐返學見下你地

咁就好啦,原來亞女放學架車有卡通片睇架,佢話最衰好快到喎。
原文章由 aggie0316 於 07-9-12 17:58 硐表
Hi Kiwaiwong, 我同校車auntie講電話後,跟住幾天好似快了十幾分鐘,不過上學就還是最遲回校架車,aggie投訴無得同朋友仔上堂前傾計,要等小息:   佢開始適應啦,又話唔要自行回校坐校車認識了三年級學姐,好開心就ok啦

...
‹ 上一主題|下一主題