用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢?
go

想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢? [複製鏈接]

想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢?

在六月初時,仔仔在室內泳游池學游水覺得凍,這裡的媽咪教我買了一件aeroskin保暖衣給他著,當我買的時候那位saleswomen 同我講唔係好凍時,便著一件短袖aeroskin便夠暖,如果再凍時便加一件背心潛水衣在面便夠,我之前是著一件防曬衣再加一件背心潛水衣在面,她說這樣著不但不暖,而且凍的時候濕咗水會覺得重凍。著了aeroskin後仔仔沒有再說凍,那時室內水温在29度左右。
因為這幾天涼了些,便打算買件aeroskin長袖保暖衣,遲些再凍啲才加件背心,但今天去買的時候,那位salesmen 講如果驚凍,最好著件厚的連身短袖潛水衣會較暖,不過隻料比較浮,而aeroskin就冇咁暖,就好游啲!現在我都唔知應該點著先會暖啲,都唔知邊嗰講先係啱!請有經驗或知道的人可否講我知,因為仔仔有氣管敏感,我怕佢遲些游的時候會冷親氣管。謝謝大家!
該用戶已被刪除

Re: 想問潛水連身衣或保暖衣比較暖呢?

linwailin

我想問下你去邊到睇aeroskin保暖衣呢?同埋如果背心要幾錢到呢?短袖連連身又要幾錢呢?因為囝囝本身都著開tyr既保暖衣,家陣都ok,但再冬些我怕頂唔住,想買多件背心比囝囝。

Thank you

我係Dong Dong,我家姐係Ding Ding

linwailin,

我昨天也問我仔教練相同問題.  我話想買件Aeroskin比阿仔(其實想搵佢"撻朵"   ), 點知佢話依家呢件(Goma)得嫁啦, 到時d水又會再熱d ....    比佢激C ... 咁後尾佢見我半信半疑個樣, 就話如要買Aeroskin就買短袖厚身woh ...   

佢都話防曬衣再加一件背心潛水衣真係重凍.

比比
我是在佐敦道買aeroskin保暖衣的,那時我說是BK的媽咪介紹所以有discount,原本500元折咗315元,背心是朋友送,所以唔知幾多錢,囝囝件aeroskin保暖衣裏面是有抓毛的,所以我覺得會暖啲,但昨天去買長袖aeroskin,那位salesman 咁講,所以沒有買只買了一條aeroskin保暖褲,想問吓你囝囝的tyr既保暖衣係咪都係潛水衣料的,你是否只幫他著一件或有打底,大約幾多錢一件?

HuiTung
昨天那位salesman咪叫我買這件(Goma)短袖衣連褲,不過仔仔之前未買Aeroskin時他是著另一牌子(Nikko)短袖衣,我覺得會浮起,而且之前那位saleswoman講Aeroskin會暖啲,而這裡的媽咪都話暖,所以買咗Aeroskin。你仔仔件(Goma)你覺得暖嗎?他現在游水時有冇話凍。咁遲些再凍啲,你會怎樣幫仔仔著?

linwailin,

阿仔一直都係普通泳衣加件Goma短袖衣連褲, 昨天都係咁穿, 下次唔加普通泳衣lu.  我每次同佢沖身都摸下佢背脊, 係暖的.  佢只係上次落水話d水凍, 咁昨天同佢做下熱身至落水, 又冇乜野.

遲些再凍啲, 我都打算比Aeroskin佢著, 睇下係咪暖d.  就算差不多暖又貴, 都好過比左去醫生丫  

HuiTung
唔該你!

醒目開學勳章 王國長老

linwailin
我女女而家都係著aeroskin既長袖泳衣+三個骨褲, 請問你背心係咩牌子?
我而家女女冬天著tyr背心

請問銅鑼灣附近有冇得買aeroskin既長袖泳衣+三個骨褲﹖

醒目開學勳章 王國長老

有, 就o係灣仔地鐵站附近, 間野叫......唔記得左! 等我再問下我朋友先
該用戶已被刪除

醒目開學勳章

我yesterday在sogo買左件TYR原價$350 20%off now $280 sale 話 today is last day.
MIMI&LONG 寫道:
[quote]
比比 寫道:
linwailin

我想問下你去邊到睇aeroskin保暖衣呢?同埋如果背心要幾錢到呢?短袖連連身又要幾錢呢?因為囝囝本身都著開tyr既保暖衣,家陣都ok,但再冬些我怕頂唔住,想買多件背心比囝囝。

Thank you

比比,
你囝囝件TYR保暖衣邊度有得賣呀 ? 係咪上身長袖口架 ? 幾$呀 ?

[/quote]
我所愛既權權要結婚了

醒目開學勳章

我想請教各位 aeroskin是牌子名 or meaning保暖衣呀
我所愛既權權要結婚了

Charlotte_mom
我朋友送給仔仔那件是goma,但我還未著,你指的三個骨褲,是否也是aeroskin,因為昨天我也買了一件,我都想知有冇用,會不會暖啲。另外你女女著tyr背心 係唔係會厚過goma的。

linwailin

aeroskin原來有抓毛架,咁真係好暖喎,你昨天買褲要幾錢呢?咁我去買會唔會有折架?我囝囝家陣著tyr係教練幫手買,佢話係潛水衣料好似話係3mm,之前吉之島買緊特價280,教練幫我買$250。之前囝囝著tyr時就冇再打底架,只係著條泳褲。

linwailin 寫道:
比比
我是在佐敦道買aeroskin保暖衣的,那時我說是BK的媽咪介紹所以有discount,原本500元折咗315元,背心是朋友送,所以唔知幾多錢,囝囝件aeroskin保暖衣裏面是有抓毛的,所以我覺得會暖啲,但昨天去買長袖aeroskin,那位salesman 咁講,所以沒有買只買了一條aeroskin保暖褲,想問吓你囝囝的tyr既保暖衣係咪都係潛水衣料的,你是否只幫他著一件或有打底,大約幾多錢一件?

aeroskin是牌子名, made in USA.

appleyuen 寫道:
我想請教各位 aeroskin是牌子名 or meaning保暖衣呀

醒目開學勳章

yuetmama
thanks   
咁邊樹有得買& how much
yuetmama 寫道:

[quote]
[/quote]
我所愛既權權要結婚了

MING&LONG

囝囝件tyr係佢教練幫佢買,係短袖連身來,$250,我見吉之島買特價$280,不過唔知做完未!

I bought a long sleeved top after discount at $450 in Yaumati/Jordon (somewhere near GJS).

yuetmama
thanks   
咁邊樹有得買& how much [quote]
yuetmama 寫道:

[quote]
[/quote][/quote]
‹ 上一主題|下一主題