用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

醒目開學勳章

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

hi
各位06年準k1媽咪,今年9月我個女會讀k1,但現就讀的幼稚園7月底開始放暑假,您地有無安排小朋友在8及9月期間有什麼活動?
我就報讀了崇真暑期<卓越幼兒l.i.f.e.>,您地有無興趣??大家交流下.         

醒目開學勳章

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

up

hi 10396
你好,我女女都係今年入讀崇真K1,現在讀緊藝窩的學前預備班,黎緊會讀崇真的「親子啟蒙班」。

我想問你報讀的崇真暑期<卓越l.i.f.e>,是什麼,K1都可以報嗎?如何報名?因我註冊時沒有收到這些資料?

謝謝!

醒目開學勳章

羊媽媽:

您可上崇真網頁內的最新消息,在<幼稚園部的暑期活動0506>中是有參考資料,K1都可以報的,
我囡囡現在讀緊幼兒班,以前曾試過病左成個星期無返學,到病好時唔肯返,而現讀的幼兒園在7月底開始放假,我怕佢成個月唔放學,到時又唔肯放,所以安排佢讀暑期<卓越l.i.f.e>,您都可以參考下,內容都唔錯嫁,有整點心,運動,音樂,美術,故事及英語,都幾全面,您有興趣可聯絡侯老師(tel可在網頁中找到),希望可以幫到您。   

我想幫我個囡囡報讀07年k1,想知大埔道崇真幼稚園的website? Thanks!

醒目開學勳章

http://www.ttpskg.edu.hk/

我囝囝叫盛盛~今年9月會讀崇真上幼班..

醒目開學勳章

hi 盛盛媽咪:

真係好喇,囡囡又多個同學仔,平時您既小朋友有否參加課外活動?我個囡周六會跳芭蕾舞,其實我都想佢學多d野,甘我又free d ma     

Hi 10396,

我知道崇真本身都有好多課外活動.. 諗住參加學校嗰d都已經足夠.. 星期六,日就緊係我哋陪盛盛啦..因為平日我要返工架..  

你係咪全職媽咪呀?  

醒目開學勳章

盛盛媽咪:
    sorry ,呢排比較忙,所以而家至覆您,我都係在職媽咪黎嫁,平日工作較忙,加上晚上仲要湊囡囡,真係無時間.係呢,您小朋友會唔會搭校車?9月我個女會搭校車返學,其實我都幾擔心佢係安全.

呢個topic好靜..

10396 ,

唔好意思.. 好難揾翻個 topic   我都遲咗覆你.. :
我囝而家喺婆婆屋企附近讀緊 n1.. 不嬲有撘開校車..我覺得無問題, 有安全帶及跟車保姆.. 請問你係第幾個站上車.. 我聯絡過司機..佢話我個地區應該係第一個站上車.. 落車都係.. 我住何文田.. 你呢?  

10396,

謝謝你先前的回覆,我在網上看到有關的資料,不同因時間吾配合,所以不會報。我女女都會搭校車,都有少許擔心,不過都無辦法。

hi 盛盛媽媽,
你好,這裡真的很靜,好高興認識你。

hi 盛盛媽媽, 羊媽媽, 10396,

你們好, 我囡囡今年9月上午K1, 高興認識你們。

10396,

請問你囡囡在那裡學芭蕾舞, 我都想女兒學, 但不知那兒好, 有冇好介紹(九龍區), 學費如何? 謝謝!

LizMommy
[img][/img]

各位媽咪,

真係好呀.. 又多咗d媽咪入嚟傾喇... 大家好  

羊媽媽,

請問你囡係咪 11月27日出世架.. 如果係的話.. 咁未同我同一日生日.. 好嘢..    cheer

盛盛媽咪:

係呀,我囡囡係11月27日出世架,又會咁橋,有機會要一齊慶祝啦,

羊媽媽,

哈哈.. 8月28日就知你囡囡會唔會同我囝囝一班呢 ??
請問你囡囡係咪撘校車呀?  

06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

哈佬:
我囡囡都係06年K1架 ! 個親子啟蒙班我都有諗住報喎,但係自己要返工,都係由工人湊去玩喇 !

我囡囡o係11月14號出世架,睇o下同你地d小朋友會唔會同一班吖

盛盛媽咪:

係呀,到時真的要與你相認
我囡囡會搭校車,係樂富上車,你呢你住邊區?

alexliu & 羊媽媽..

歡迎您呀.. 我囝係 7月出世架.. 希望大家係讀同一班啦..
我囝係頭站車(何文田) 司機話大約 7:40分上車  
每朝由我帶上車.. 放學由老公接..  

請問你哋會唔會買白色長褲呀 ??  
‹ 上一主題|下一主題