用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急、請教下我、如何貼做姓名字、放在返學用品上???? ...
go

急、請教下我、如何貼做姓名字、放在返學用品上???? [複製鏈接]

急、請教下我、如何貼做姓名字、放在返學用品上????

急、請教下我、如何貼做名字、放在返學用品上????
如題:
本人真大頭蝦、
今天迎新生日、老師要我們在小朋友的返學用品上貼姓名字、
例如:校服、白皮鞋、毛巾仔、
『 毛巾盒、水杯』但以上二種是要防水的、
因每天都要清潔、我都不知如何做到…(防水)
請各ma ma教下我啦、
明天便要返學了、

Re: 急、請教下我、如何貼做姓名字、放在返學用品上????

住邊區??我曾經有妳的問題, 但原來只要用40多元的費用, 換來80幾個名字貼及24個要縫幾針就可以的防水布      

Re: 急、請教下我、如何貼做姓名字、放在返學用品上????

時間5 分鐘, 未計車程

http://www.hkiou.com/online.html

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=381466&forum=19&18

俾妳參考喇! :wink:  :wink:

醒目開學勳章

Dear CMMANDY,

很好的介紹 , 非常感謝..   

Moody

ChanMoody 寫道:
Dear CMMANDY,

很好的介紹 , 非常感謝..   

Moody

:wink:   唔好客氣

Cmmandy:
Thank you      
我一陣上妳介紹的網上看看、
我住沙田、好運中心、
再一次多謝妳的幫忙     

唔好客氣, 89號在海王粥店落(即總站前一個站), 過對面向沙爹王方向去, 那裡得一間藥房, 得一個女人坐在門口, 搞店哂, 一擰後就見到89去沙田方向, 可回家了       

剛剛打電話比印姓名貼紙D負責人,佢話由明日開始,會在旺角先達廣場開舖約20日

CMMANDY 寫道:

唔好客氣, 89號在海王粥店落(即總站前一個站), 過對面向沙爹王方向去, 那裡得一間藥房, 得一個女人坐在門口, 搞店哂, 一擰後就見到89去沙田方向, 可回家了       

Cmmandy:
可否在這裏比電話我、
我想問下貼字問題和時間、
Thank you      

我同事比左個網址我係

joefoon 寫道:
急、請教下我、如何貼做名字、放在返學用品上????
如題:
本人真大頭蝦、
今天迎新生日、老師要我們在小朋友的返學用品上貼姓名字、
例如:校服、白皮鞋、毛巾仔、
『 毛巾盒、水杯』但以上二種是要防水的、
因每天都要清潔、我都不知如何做到…(防水)
請各ma ma教下我啦、
明天便要返學了、

我買左8蚊雞既防水label黎自己寫, 都好靚, 公仔好靚, 但係d字唔靚, hkiou.com d字整齊, 但係d公仔唔靚. 我上網見過台灣嗰d, 靚到爆! 我幾鬼想越洋訂呀
http://cute.wingser.com/sanrio.php

[quote]
科科媽媽 寫道:

我同事比左個網址我係

簽名被屏蔽

我用了一些在電腦商場可以買到的燙畫打印紙, 人家是用來作燙畫燙在T恤上的, 但我將亞仔個名, print左很多個在一張a4紙上, 然後燙在所需的物件上, 也很方便!! 不過, 如果唔係急的話, 其他媽媽介紹的名字牌也很好, 早知我都去買, 省工夫!!!

奧海城商場近戲院附近有得做,即日取,很方便.

rainbowmother ,

請問在奧海城做的貼紙是否只可貼在杯等用具上?如要貼在衫褲上又得唔得?

有兩款,一款是印上名字的公仔防水貼紙;另一款是印上名字的白色絲帶/嘜頭,可縫在校服上.

joefoon/cmmandy
請提供觀塘呢個地址比我丫
幾$? 多唔多款?
‹ 上一主題|下一主題