用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍灣德福幼兒園 N1/IN1 2005~~入黎傾吓啦! ...
go

九龍灣德福幼兒園 N1/IN1 2005~~入黎傾吓啦! [複製鏈接]

九龍灣德福幼兒園 N1/IN1 2005~~入黎傾吓啦!

我個仔 N1A, 今日第一日返學你地有咩感覺呀?  

Re: 九龍灣德福幼兒園 N1/IN1 2005~~入黎傾

christieman :
我個女 n1c, 但我今日無倍佢返學 !   

請問九龍灣德福幼兒園好唔好架?幾錢一個月呀?呢區係咪呢間較好呢?請分享

我bb仲未番呀! 9月至開學.
果日你地有冇去聽家長會呀? 佢地今年開始加閱讀計劃, 我覺得幾好. 我個女個班主任係佢playgroup個導師, 我諗我bb應該容易d適應掛...

呀~你地d bb有冇喊呀?
我叫璇璇, 英文名係Kyna, 2003-05-31出世. 我全家都係5月生日o架

我覺得依兩日上課時好嘈,連老師講野,我聽得唔係太清楚,可能有家長在場要氹自己d仔女,同有d小朋友第一次返學唔太適應有喊啦,希望明天返學冇家長陪會好d啦,唔知你地有冇同感呢?    係呢唔知你地d仔女鐘唔鐘意返學呢?

我都覺得上課時好嘈同好女混亂, 我個女係其中一倒亂份子, 成日周圍行無時停, 又唔聽老師話, 真係無佢收, 激死我!

今日係第三日返學,我蛇王睇吓果一個鐘係點,點知仲嘈過琴日,d小朋友大慨有一半到喊到豬頭咁,有d失控,有個仲喊到噁,成個環境見到都令人擔心,好多家長去到窗口度睇吓自己個小朋友,點知比阿姐叫我地唔好再望啦,d小朋友見到你地仲喊得厲害,咁啱又落大雨,冇得睇,我個仔冇喊到仲好開心自得其樂,不過就好曳! 不過初初係咁架啦,希望d家長唔好咁擔心啦!

請問如果讀n1,幾多錢一個月呀 ??同埋要預早幾耐同小朋友報名呀??

siubakto:

上下午班都係$17490,共11期,不過唔知有冇加價.
你有冇打算等大細孖滿一歲就報名呀?不如一齊研究下
<登入德福幼稚園>
我家有三寶

各位媽咪,

以上年家長的心聲, 真係聽d阿姐講,唔好比佢地見到你, 如果唔係實喊死, 尤其係見到媽咪, 仲喊得大聲d, 放心啦!  d老師對佢地好好!

fostermak,

我都想一歲就會幫佢地報左名先。其實我想佢地返全日,但我仲未想到會返邊間,同埋我屋企樓下都有間幼兒園可以返全日,但要到20個月才可以報名,我擔心到時無位,無得讀,所以都是報多幾間。

siubakto,

佢地有全日育嬰院俾0-2歲bb ga, 不過唔知詳情, 你可以打電話去問下la.

Pat
我叫璇璇, 英文名係Kyna, 2003-05-31出世. 我全家都係5月生日o架

Hi,
有冇媽咪既小朋友讀 N1F 呀?
我個女好鍾意返學, 但就唔係好敢同馮老師講野...

mumepen,

你放心啦! 馮老師好好人的, 佢上年都有教我個仔, 佢係街到撞到都會同我地打招呼!

我之前聽個講座, 佢叫d 家長要相信老師, 咁先可以知多d,每個媽咪都緊張小朋友, 我都係,大家一齊努力啦!

mumepen 寫道:
Hi,
有冇媽咪既小朋友讀 N1F 呀?
我個女好鍾意返學, 但就唔係好敢同馮老師講野...

n1c 的老師都係姓馮, n 班係唔係有2個馮老師呢?

N1C 同 N1F 都係馮老師敎架....果日家長會有介紹到
佢眼大大幾靚女架...

各位家長
請問你地d老師有冇叫你地帶學習衭番學呀?  

我想問吓係咪有d幼兒園收12個月學費,有d收11個月架?咁收12個月係咪即係無暑假呀 ?

fostermak 寫道:
siubakto:

上下午班都係$17490,共11期,不過唔知有冇加價.
你有冇打算等大細孖滿一歲就報名呀?不如一齊研究下
<登入德福幼稚園>
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

fostermak,siubakto:

我都唸住出年俾俊然返幼兒園,但係唔知應該幾時先報名?

本人個仔是IN1班舊生,9月會轉讀另一間幼稚園的幼兒班,有冇人想要7-8成新的舊校服呀?如要請PM我!
Thankyou!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!
‹ 上一主題|下一主題