用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無小朋友讀上書房上午k1呀?
go

有無小朋友讀上書房上午k1呀? [複製鏈接]

8月25日開學喇, 有少少緊張添, 有無其他家長既小朋友都係讀上書房上午k1?
由於我係在職媽媽, 返學放學都係姐姐接, 所以都想係呢度同其他上書房既媽咪交流下, 傾下計, 可以嗎?
   0    0    0    0

hi sze 1977
我諗住幫呀 b 仔 報上書房 2011-2012 k1, 你到時吾否 update 下學校如何呀? 課程呀, 老師....等等

到時有咩資料我都會盡量update 下, 不過因為我全在職, 我都驚我d 資料唔齊or 唔update, 不過盡量喇

吾該晒你呀..

原帖由 sze1977 於 10-8-24 11:07 發表
到時有咩資料我都會盡量update 下, 不過因為我全在職, 我都驚我d 資料唔齊or 唔update, 不過盡量喇

HIsze1977
我的女女也是今年k1班。妳昨日有没有参加開学礼?
我也是working mom,希望在這和大家多多交流。

原帖由 ChristinaH 於 10-8-23 17:32 發表
hi sze 1977
我諗住幫呀 b 仔 報上書房 2011-2012 k1, 你到時吾否 update 下學校如何呀? 課程呀, 老師....等等

Hi Christina,
我又打算幫囡囡報上書房.  你想報上午班 or 下午班??

qwe2132007  , SZE1977,

你地小朋友讀邊班呀 ? 男仔定女仔呀 ? 我有JOIN佢地開學禮呀, 感覺唔錯呀, D老師睇黎好有愛心咁 !

HI SALLY

我女女是K1A pm。HOW ABOUT YOU?
我昨日也有JOIN開学礼,我希望大家的孩子
在這学校能渡過開心充実的3年。

今後請多多指教和連絡。

原帖由 sally~lee 於 10-8-26 16:15 發表
qwe2132007  , SZE1977,

你地小朋友讀邊班呀 ? 男仔定女仔呀 ? 我有JOIN佢地開學禮呀, 感覺唔錯呀, D老師睇黎好有愛心咁 !

唉呀, 我都吾知呀, 我聽人講下午班英文好d, 但我吾想小朋友返下午, 冇得瞓晏覺嘛, 咁應該報上午啦, 咁你覺得點呀?

原帖由 steplim 於 10-8-26 15:06 發表

Hi Christina,
我又打算幫囡囡報上書房.  你想報上午班 or 下午班??

我仔仔讀K1 am ar, 今日冇家長倍同, 我離開時, 叫佢眼仔紅晒, 之後見到佢cry, 真係好想入番去....好彩接番佢果陣, 佢都ok!

你地呢 ?

原帖由 qwe2132007 於 10-8-26 17:38 發表
HI SALLY

今後請多多指教和連絡。

我個女係讀k1 am A班, 我都有參加呢兩日既開學禮呀, 感覺上老師都幾好, 同埋感得班上既小朋友都幾乖幾聽話喎, 希望我個女係呢3年都同D同學相處融合喇.
今日得佢地自己入課室, 唔知佢地相處點呢?會學D咩呢? 但係我個因為之前有係其他學校讀過N班,所以應該就唔會喊.

原帖由 qwe2132007 於 10-8-26 17:38 發表
HI SALLY

今後請多多指教和連絡。

hi qwe2132007
我仔仔證羽係同你個女女一班喎,你女女叫咩名呀,仔仔坐係熊貓位,今日冇家長倍同, 我離開時仔仔好開心咁同我講byebye,到接番佢果陣都仍開心同MISS byebye,我唸住佢會咸的,但好意外景然佢無咸過.

HIHI 證羽媽媽
今後請多多指教和聯絡. PLS CHECK PM

原帖由 證羽 於 10-8-27 19:06 發表

hi qwe2132007
我仔仔證羽係同你個女女一班喎,你女女叫咩名呀,仔仔坐係熊貓位,今日冇家長倍同, 我離開時仔仔好開心咁同我講byebye,到接番佢果陣都仍開心同MISS byebye,我唸住佢會咸的,但好意外景然佢無咸過. ...

今日正式番3hrs la..希望個個小朋友都開心la !

學校有貼左張派小學名單, 大家有冇睇到呀 ?

今天每看到,請問貼在那裡?有沒有特別?

原帖由 sally~lee 於 10-9-6 13:51 發表
學校有貼左張派小學名單, 大家有冇睇到呀 ?

Hi sze1977,

我個仔同你個女一班呀, 佢坐獅子枱的, 你囡囡呢?

bbhellokitty,

我個女叫鍾嘉倩, 佢係大象組, 你係全職媽咪or在職媽咪呀? 我係在職媽咪呀, 所以都唔清楚校內情況.
最近問過個女返學點, 但係我又唔見得佢好開心, 有時仲話唔返學. 但係佢之前係返北角衛理堂既N1, 佢果時係好鍾意返學, 亦對校內既活動or歌好記得, 所以我有d 擔心佢係咪唔鍾意呢間學校呢? 定係佢返既時間太短面未適應呢? 真擔心

sze1977,

我都係在職媽咪, 我個仔之前返聖道明 N1, 我接送過佢幾日返學放學, 我對上書房既感覺唔錯, d 老師好 nice, 佢暑假岩岩裝修完, 課室好新淨, 開咗學幾日班主任又打電話黎講吓佢係學校既情況, 我都希望佢讀得開心啦

我都要打去學校問下佢班主任先, 因為其實到而家我都未收到老師打比我講講阿女係校內既情況, 呢樣我就覺得怪怪囉.
‹ 上一主題|下一主題