用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南富榮花園
go

迦南富榮花園 [複製鏈接]

人誰無過吖,其實迦南嘅老師好有愛心教小朋友,唔係你地想得咁差,我個女而家都讀緊。
   1    0    0    0

引用:Quote:原帖由+zebrabb+於+16-05-07+發表訪

原帖由 lokapo 於 16-05-07 發表
其實我諗會唔會想八下個小朋友因咩事病兩日唔返學。見到個嫲嫲喊,真係好心up

...
講真,個主任其實都係課室,佢地文化係甘,對住家長咪叫做好d,關了門另1世界。老人家看到緊心痛啦!呢間學校食茶點要祈禱,邊似教會學校呀⋯⋯

引用:Quote:原帖由+zebrabb+於+16-05-07+發表訪

原帖由 lokapo 於 16-05-07 發表
其實我諗會唔會想八下個小朋友因咩事病兩日唔返學。見到個嫲嫲喊,真係好心up

...
個嫲嫲喊會否另有內情,有口難言?

引用:Quote:原帖由+lamyo+於+16-05-07+發表其實

原帖由 zebrabb 於 16-05-07 發表
訪問嗰家長話,老師好有愛心架,因為個小朋友病左會打來「問候」下囉:;pppp:
間間幼稚園都會啦

...

引用:Quote:原帖由+zebrabb+於+16-05-07+發表對

原帖由 lamyo 於 16-05-07 發表
其實好難怪,她們的小朋友仲讀緊,唔驚咩
訪問嗰家長話,老師好有愛心架,因為個小朋友病左會打來「問候」下囉:;pppp:
間間幼稚園都會啦

引用:對呀,最好笑的係東張西望訪問家長果時,好

原帖由 zebrabb 於 16-05-07 發表
對呀,最好笑的係東張西望訪問家長果時,好佩服果幾位家長甘刷鞋囉。笑左!
我會永遠記得當日d老師點樣對我 ...
其實好難怪,她們的小朋友仲讀緊,唔驚咩

其實迦南不嬲唔係我杯茶

suetyizoe 發表於 16-5-6 00:18
我2個小朋友都係迦南讀,老實講佢地老師出名惡同嚴,但估唔到會掟人書包咁唔識專重人,慶幸仔今年畢業,女k ...
之前聽左全日校校长講完野後,已经冇乜興趣

回覆:迦南富榮花園

對呀,最好笑的係東張西望訪問家長果時,好佩服果幾位家長甘刷鞋囉。笑左!
我會永遠記得當日d老師點樣對我嗰小朋友囉

我女4年前讀黃埔迦南PN, 質素一樣差劣,看條片都是2歲PN班(有圍裙),老師尤其對他們差,因為蝦佢地唔識講,唔識投訴。黃埔副校日日企門口面黑黑都算,有小朋友喊就鬧爆家長,工人仲死: 放低,放低,你放低佢,然後強搶走小朋友入學校,令本來害怕的小朋友更害怕,喊到呢...,日日話唔想返學,每天返學時都好多小朋友減爆。放學時,嬸嬸/老師通常好大力拉小朋友出黎,我女手擘常有紅圈,這間幼稚園真係嚇怕我。她們全校職員大多數都係不禮貌,不親切,鬧鬧鬧,粗魯對待小朋友正是它們的文化,反而我覺得拋書包只係個別不幸被揭發的單一事件!

我女4年前讀黃埔迦南PN, 質素一樣差劣,看條片都是2歲PN班(有圍裙),老師尤其對他們差,因為蝦佢地唔識講,唔識投訴。黃埔副校日日企門口面黑黑都算,有小朋友喊就鬧爆家長,工人仲死: 放低,放低,你放低佢,然後強搶走小朋友入學校,令本來害怕的小朋友更害怕,喊到呢...,日日話唔想返學,每天返學時都好多小朋友減爆。放學時,嬸嬸/老師通常好大力拉小朋友出黎,我女手擘常有紅圈,這間幼稚園真係嚇怕我。她們全校職員大多數都係不禮貌,不親切,鬧鬧鬧,粗魯對待小朋友正是它們的文化,反而我覺得拋書包只係個別不幸被揭發的單一事件!

呢D老師嘅行為, 侮辱左身為老師的

99dogdog 發表於 16-5-5 23:14
有啲人直頭話冇咩問題!

一向都覺得迦南好普通, 似大家樂!!!!

引用:我大女當年(15年前)係私校果陣已經響九龍

原帖由 小荻媽咪 於 16-05-07 發表
我大女當年(15年前)係私校果陣已經響九龍塘國際度讀 當時覺得老師好有愛心 從來都唔投訴 又笑臉迎人 又係 ...
係,好多都係家長面前笑容滿面,小朋友面前好惡。我都見過好多,有時我都好心痛啲小朋友,係屋企如珠如寶,係學校俾人呼呼喝喝。無奈小朋友太細,返屋企又表達唔到,實有陰影。

引用:Quote:原帖由+fruitfulsnoopy+於+16-05-05+

原帖由 99dogdog 於 16-05-05 發表
有啲人直頭話冇咩問題!
那些都盲目唱好的家長

引用:人誰無過吖,其實迦南嘅老師好有愛心教小朋

原帖由 linashum 於 16-05-05 發表
人誰無過吖,其實迦南嘅老師好有愛心教小朋友,唔係你地想得咁差,我個女而家都讀緊。 ...
有片有真相。上堂的真正情況,家長又知幾多?

我大女當年(15年前)係私校果陣已經響九龍塘國際度讀 當時覺得老師好有愛心 從來都唔投訴 又笑臉迎人 又係感覺唔差架 點知個女開始大就講d老師有幾惡 仲罰出操場棵樹下罰企過添 我聽返真係簡直難以相信 而家好多學校都好神秘咁 家長根本睇唔到入面發生咩事

我自己都會雙手俾嘢人 / 雙手接過別人的東西啦~~ 點可以咁樣教小朋友~~

我成日教仔要雙手俾嘢人或雙手接過別人的東西,但身為老師就飛嘢埋嚟,辦教育不是打份工咁簡單。

‹ 上一主題|下一主題