用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2016中電小小綠色工程師開始報名喇 - P4-P6費用全免 ...
go

2016中電小小綠色工程師開始報名喇 - P4-P6費用全免 [複製鏈接]

呢個活動我 "留意" 咗三年, 小三時等小四夠資格去報名, 但舊年過咗報名日期先至醒起, 激到我死. 今年今日剛剛今早開始報名, 我等咗三年終於等到 (只係報名階段, 仲未成功有得參加, 要面試成功先至有得玩). 好啱小朋友去玩及參觀, 重點係全免, 我剛幫女女報名, 有興趣家長即刻報名啊, 呢個活動好hit 好 full 的啊

【2016中電小小綠色工程師正式招募大行動】

深受家長、小朋友歡迎嘅中電小小綠色工程師計劃已踏入第四屆,見到上年嘅小小綠色工程師笑得咁開心就知好玩!今年嘅行程仲增加至四日,由中電嘅專業工程師帶領下,獨家深入發電廠心臟地帶、探索系統控制中心,仲可以參加科學園嘅節能工作坊,同深入將軍澳變電站,探索全港最大型嘅「空中樹林」!

想你嘅仔女成為新一代中電小小綠色工程師?把握機會喺4月18日前幫小朋友報名喇!名額有限,報名從速!

詳情:
活動對象:小四至小六學生
報名日期:2016年3月23日至4月18日
想了解更多,請瀏覽:https://www.clp.com.hk/zh/commun ... campaign=post-promo

報名者必須於2016年4月18日或之前提交題為「我要成為小小綠色工程師!」之報名短片或短文,以完成報名程序。逾期遞交將不獲接受。

a. 短片:拍攝不多於1分鐘之短片,由報名學生作自我介紹(包括學生英文姓名及學校名稱)並說明報名原因,以Whatsapp發送至電話號碼 9198 9277,短片採用中、英文皆可。

b. 短文:撰寫一篇不多於200字之短文,連同報名學生英文姓名及學校名稱,電郵至 [email protected],中、英文皆可。

karen55407    發表於 16-4-1 22:00
   24    0    0    0

小時了了 發表於 16-9-29 15:02
CLP 中電 FB 出咗片https://www.facebook.com/clphk/, 今年啲小朋友好似好好玩, 內容好豐富咁喎

的確好好玩

MimiMum 發表於 16-5-28 13:14
回覆 小時了了 的帖子
小朋友也幸運地入圍了。能夠有這樣無私的父母,你的孩子真幸福!也感激多位家長分享 ...

CLP 中電 FB 出咗片https://www.facebook.com/clphk/, 今年啲小朋友好似好好玩, 內容好豐富咁喎

【2016中電小小綠色工程師計劃 – 絕密片段】

咔嚓咔嚓咔嚓咔嚓 📷✨
130位小小綠色工程師真係好sharp醒呀! 佢哋著咗成套工程師制服喺台上接受證書,正式畢業啦!

小編見到各位工程師完成四個任務而順利畢業真係好滾動呀~~~
我哋而家一齊睇吓佢哋活動中嘅點滴啦!

想了解多啲中電小小綠色工程師計劃,快啲上 www.clp.com.hk/jgep

回覆:1a2b3c4z 的帖子

唔係呀。只係畢業禮俾你著一著咋!

引用:Quote:原帖由+Chowsf+於+16-04-27+發表我女

原帖由 1a2b3c4z 於 16-06-04 發表
請問中電呢套衫係咪會送比你留念?好攪笑喎!
借咋

引用:我女上年4年級自己話要參加,短文自己交。

原帖由 Chowsf 於 16-04-27 發表
我女上年4年級自己話要參加,短文自己交。入選了面試就叫佢畫幅畫,解釋下係乜野設計同小組討論,最後入選 ...
請問中電呢套衫係咪會送比你留念?好攪笑喎!

引用:Quote:karen55407+發表於+16-5-28+15:46+我

原帖由 1a2b3c4z 於 16-06-03 發表
我地第一堂都係14Jul呀!😄
同學仔,你好!

karen55407 發表於 16-5-28 15:46
我第一堂係14號呀!
我地第一堂都係14Jul呀!😄

that's great

回覆 HILDA0817 的帖子

六月十日前回覆確認出席, 可能會有後補位

回覆:karen55407 的帖子

噢,仲未收到e mail咁可能落選咗

引用:有冇人已收到e+mail +

原帖由 HILDA0817 於 16-05-30 發表
有冇人已收到e mail
上星期五已經收到email

回覆:2016中電小小綠色工程師開始報名喇 - P4-P6費用全免

有冇人已收到e mail

回覆:2016中電小小綠色工程師開始報名喇 - P4-P6費用全免

請問已經公佈左啦?我仲未收到!

karen55407    發表於 16-5-29 19:46

引用:Quote:IloveJJ+發表於+16-4-23+22:20+阿女

原帖由 小時了了 於 16-04-23 發表
因為佢覺得讀B3:
1)係中中,
2)無咁辛苦,
我就知道阿女都係咁性格,所以同佢講:最好既學校係無功課既,但要同學睇好多書。其他學校功課要做天光⋯⋯所以佢依家好努力讀書,仲主動話想補習,補唔得個D(阿媽我當然唔會嘥錢俾佢補)。佢開行turbo架

引用:回覆+karen55407+的帖子 我哋第一堂在13/7

引用:Quote:原帖由+MimiMum+於+16-05-28+發表回

回覆 karen55407 的帖子

我哋第一堂在13/7

karen55407    發表於 16-5-28 17:26

引用:Quote:karen55407+發表於+16-5-27+21:09+多

原帖由 小時了了 於 16-05-27 發表
真心替您開心及高興!
你女兒能以你的待人處世態度為榜樣,相信她的得着更大👍👍👍

‹ 上一主題|下一主題